2G = (h)eerlijk voor mij als gevaccineerde, toch?

door Bas Derks

Ik ben gevaccineerd. Kan bij 2G vanuit een café zwaaien naar niet-gevaccineerden op straat. Mijn waterglas met prikwater (ha, snap je hem) opsteken en roepen: “Het is lekker warm hier!” Ik heb geen last van 2G-achtige maatregelen. Val aan de goede kant van de streep. Heerlijk toch?

Even eerlijk, ik struggle hier toch flink mee. Niet alleen met 2G, maar sowieso met iets over dit onderwerp posten. Hoe genuanceerd je ook probeert te blijven, je doet het nooit goed. In plaats van kiekjes van gekke lichaamshoudingen of yoghurtbowls zijn alle online platformen veranderd in een oneindige braakselfile aan content over coronings. En wil ik dan – als doodnormale blogger – achteraan aansluiten? Ik ga het toch proberen (en daarna een kerstfilm kijken).

Ja. Ik ben voor vaccineren. Ik zou zo een derde prik halen. Dat is mijn persoonlijke keus en hoef ik geen discussie over. Daarnaast vertrouw ik media-instellingen als de NOS of RTL en heb ik diep respect voor ons medische wetenschap (ook geen discussie waard). Bovendien heb ik vertrouwen in onze democratie. Ja, ik vind de politieke keuzes supervaag en inconsequent, maar tegelijkertijd hebben wij zelf deze mensen de macht en permissie gegeven om dit virusvarkentje te wassen. Ook tijdens de verkiezingen midden in de crisis.

Toch vind ik – nu men over 2G gaat beslissen – het toch belangrijk om te benadrukken: we leven samen. Dus we zullen dit gezamenlijk moeten doen. Ik weet niet hoe. Dat ga ik ook niet zeggen, ben immers een summiere blogger en geen wetenschapper. Maar wat ik wat ik wel weet: ik ben tegen volledige uitsluiting, ook al maken mensen (prik)keuzes waar ik zelf niet achtersta. Hoe kak ik het ook voor mezelf vind, mijn prik-bereidheid zal nooit maatschappelijke privileges moeten bieden. Maatregelen moeten gelden voor iedereen of voor iedereen niet. Ook als dat betekent dat ik zelf buiten de kroeg moet blijven staan.

Samenleven is samen nemen en samen geven. Proost! 🍻

PS: Deel alsjeblieft weer kiekjes van gekke lichaamshoudingen, yoghurtbowls of sportschoolspiegels. Wist niet dat ik ze ooit zo zou missen.

Vind jij ook leuk

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy