BEAM #002: Niets eenvoudiger dan de liefde

door Bas Derks

Met het verdwijnen van de laatste zomerdagen, verschijnen er steeds meer kersverse relaties op mijn tijdlijn. De zon heeft zijn liefdevolle werk gedaan. Haar warmtestralen hebben vlinders opgewekt en mensen doen besluiten om het leven gezamenlijk voort te zetten. Prachtig!

Ik word gelukkig van de liefde. Ook van de liefde van anderen. Bij elke statusverandering naar verliefd, verloofd of getrouwd druk ik zonder nadenken op het duimpje en plaats ik een emoticon met hartjesogen eronder. Ik word verliefd op het verliefd zijn. Des te groter is de teleurstelling als ik twee maanden later zie dat diezelfde relaties alweer stranden. En dan niet op perfect, hagelwit zand. Het is uit…

Elk jaar hetzelfde fenomeen: vlinderige vakantieliefdes die uitlopen op een herfstdrama. Telkens vraag ik mij weer af hoe het zover komt. Is het strand, de oneindige bak aan vrije tijd en het kietelen van zonnestraaltjes toch wat anders dan een stressvolle schoolperiode? Blijkt hij/zij plots niet in je ‘normale’ leven te passen? Of zijn we zo snel verveeld dat we er na twee maanden alweer de brui aan geven?

Lees verder op BEAM.

Volg Derks op Instagram. Snapchat: ditisderks. Of Spotify. Of doneer.

App 06-57835955 en blijf op de giga-hoogte!

Vind jij ook leuk

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy