CHE-foetusfeest

door Bas Derks
Geplastificeerde ongeboren baby’s en foetusfoto’s. Dat gebruikt Schreeuw om Leven om aankomende mama’s van abortus af te praten, zodat ‘mama’ niet net zo’n leeg begrip wordt als hun baarmoeder. Afkeurend las ik over de anti-abortus-actie van deze organisatie. Als je wilt protesteren, toon dan wat de zogenaamde moordenaars gaan missen in plaats van wat ze te wachten staat.
Neem een schattig staartjeskind (van Praatjesmakers bijvoorbeeld, dat programma bestaat niet meer, dus dan kan je vast een kakelend exemplaar uit het verstofte magazijn plukken) met een ballon en dwing haar met puppy-ogen te zeggen: “Hoi, ik ben nu nog van jou.”. Geen vrouw die dan nog een zuigslang aan de kinderkamer in haar buik durft te zetten. Tot die tijd vind ik elk protest overbodig: een besluit tot abortus is namelijk allang welbewust genomen en niet met een foto of een foetusnamaak te herroepen. In de krant werden de dames van SoL dan ook afgeschilderd als van die typische christenen waarvan het klokje al eeuwen stilstaat. Te krampachtig vasthoudend aan oude normen en waarden.
Exact met die houding van achterhaaldheid ging ik naar het schoolfeest. De CHE is voor mij toch een beetje het inspiratieloze hogeschooltje dat in alle facetten voorbij wordt gestreefd door modernere leerinstellingen. Een school die al zestig jaren ogenschijnlijk met dezelfde ruimte, docenten en visie hun studenten onderwijst. In zo’n conservatieve omgeving is een schoolfeest (komaan, we waren net zo blij ervan af te zijn) met de titel Old School helemaal een lachertje, ondanks het bedrag van 20.000 (twin-tig-dui-zend) euro. Ga dan niet, Derks. Klopt, maar mijn afzeikdrang en nieuwsgierigheid wonnen het van gezond verstand. Dus begaf ik mij donderdagavond vol zwartgallige verwachting richting Oude (ik zei het toch!) Kerkweg 100.
Waarnemingen bevestigen de theorie en de theorie bevestigt de waarnemingen
Na een polspapiertje te hebben ontvangen, betreed ik de hal van de servicebalie. Daar waar ik vroeger alleen doorheen snelde om een college of trein te halen, hangt nu de geur van hotdogs en zweetparfum. De muntjes moet ik halen op de plek waar…
Lees hier verder!

Vind jij ook leuk

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy