foto's relatie perfect

Een gelukzalig koppelkiekje betekent niet perfecte liefde.

door Bas Derks

Koppelkiekjes zijn vaak gelukzalig en daardoor had ik het idee dat iedereen sprookjesachtig en ruzieloos in love is. Zoals op deze foto. Toch ligt de werkelijkheid ietsje anders:

Er worden geen foto’s gemaakt op het moment dat Roos en ik ziedend tegenover elkaar staan. Er is geen camera die vastlegt hoe ik ijzig stil blijf, terwijl ze alleen wil horen dat ik van haar houd. Er zijn geen opnamen van ons wederzijds onbegrip, figuurlijk haren trekken en stampend weglopen. Geen beelden van vastgelegde woede, frustratie of kwetsende opmerkingen. En geloof mij, die (momenten) zijn er ook genoeg.

Relatieruzies deel ik nooit met de wereld. Je maakt geen insta-story als de ander aan het huilen is, geen vlog als je lieffie totaal klaar is met je nonchalante houding of een podcast wanneer de jaloezie uit je eigen oren spuit. Je lost het eerst samen op, binnenskamers, zonder buitenwereld. En het klinkt vast gezapig, maar ik vind het fijn dat niet alles koek & ei gaat. Ik ben blij dat we elkaar niet altijd begrijpen en passievol bespringen. Dat we onze grenzen ontdekken, oprekken en wegleggen. Dat we als individuen samenblijven.

Want wat stelt een relatie nog voor, als we zijn voorgeprogrammeerd om voor altijd van één iemand te houden? Wat is de waarde van de keus voor een ander, als dat al in onze natuur zit ingebakken? Het wonderschone aan het aangaan van een relatie met één enkel persoon is dat we – ondanks alle verschillen, frustraties en ruzies – elke dag opnieuw besluiten om van precies dezelfde te houden.

Een gelukzalig koppelkiekje betekent niet perfecte liefde. Het is de vastgelegde optelsom van het gezamenlijk verleden vol affectie, onbegrip en herinneringen. Het moment waarop je denkt: potverdikkie, wat ben en blijf jij – ondanks al onze (menings)verschillen – een fabeltastisch mooi mens.

Lees nu: Nu ik de liefde heb gevonden, kan ik het plots ook verliezen

Vind jij ook leuk

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy