De droom van dinges

door Bas Derks

“Hé Dinges, wordt het geen tijd voor een eigen website?” Voor de zoveelste keer zeurt hij over de onoverzichtelijkheid van zijn opgebouwde portfolio. Ondertussen schrijft hij al twee jaar voor een regiokrant en digitale magazines. Heeft daarnaast her en der wat webfilmpjes zweven. Als die een vriend, familielid of potentiele werkgever iets wil tonen van zijn werk, wordt het een wirwar van word-documentjes en linkjes. Hij was er klaar mee. Dan maar een website.

Verleden
Zo begon het. Als digitaal portfolio. In de vorm van een goedkope Wordpress-site. Heeft die helemaal zelf in elkaar geflanst. Zonder de intentie om er een blog van te maken. Tot hij een stuk over naakte leeuwen schreef. Bij de opdrachtgever hadden ze die week plots geen plek, maar hij – koppig als die is – wilde het stuk wel publiceren. Dan maar via zijn eigen site.

Nou, dat heeft hij geweten. Direct tienduizenden lezers. Site lag er zelfs even uit. Hij kocht meer serverruimte en maakte een Facebook-pagina. Dit is Dinges (DiD) was geboren. Het beviel wel. Zelf bepalen wat je plaatst en wanneer. Samenwerkingen starten. Het gesprek aangaan met onbekende mensen. En non-stop het brein laten braken.

Heden
Dinges wilde namelijk geen ‘blogger’ worden. Of droomde daar in ieder geval nooit van. Kon ook niet, want in zijn jeugd kon je dat niet eens worden. Hij wilde iets met verhalen. Een boek ooit. Tot deze kans op zijn pad kwam. Daarom begon hij met bloggen. Niets meer en niets minder.

Vandaag zijn we een jaar verder. Dinges werkt nu in plaats van studeren. Hij doet maar wat en vindt het straalzalig. ‘Dingesen’ noemt men dat ook wel. Tenminste, tot nu toe. Wellicht is hij er over een jaar helemaal klaar mee. Gaat die wat anders doen. Zolang hij maar mensen mag inspireren en bedienen met verhalen. Dan vindt hij het allemaal goed. Geen droom, maar een abstract streven dat verder reikt dan rijkdom of bekendheid. En vele invullingen kent.

Toekomst
Kansen zien en grijpen. Keuzes maken die dichtbij jezelf liggen. En doorhebben als iets niet bij je past. Eerlijk zijn tegen jezelf. Kritisch soms ook. Nooit te lang stilstaan bij iets dat niet gelukt is, maar je horizon verleggen. En tussendoor maar wat doen. De basisingrediënten van een zalig bestaan. Het bestaan van Dinges. En Dinges, dat ben ik.

Ik heb geen grote dromen. Alleen een doel. Zie wel wat er verder komt. Doe ondertussen wat mij het beste ligt. Dingesen. Doe je mee?
Volg Derks op Instagram / Facebook / YouTube. Of doneer.

WhatsApp-iconEen WhatsAppje bij nieuwe schrijfsels? Voeg 06-57835955 toe, stuur een berichtje en blijf op de giga-hoogte!

Vind jij ook leuk

3 comments

Sanne Wilbrink oktober 27, 2015 - 8:09 pm

Lekker bezig dinges!

Reply
Meine Wijnstra oktober 27, 2015 - 7:54 pm

Gefeliciteerd

Reply
Mineke de Jager oktober 27, 2015 - 7:50 pm

Congrats…

Reply

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy