Het gaat steeds beter met de wereld

door Bas Derks

Weer een aanslag. Weer onschuldige doden. Het lijkt wel of de wereld steeds duisterder wordt. Inderdaad: het lijkt zo. Want bekijk je het in perspectief, dan blijkt die duisternis een stuk lichter. Het gaat juist steeds beter met ons. De kans om door terrorisme om het leven te komen, is in de laatste jaren met 66% afgenomen.

Dit vertelde publicist Ralf Bodelier tijdens hét feest van saamhorigheid: de Nijmeegse Vierdaagse. Toch belichten de media vooral het negatieve nieuws. Waarom? Omdat angst verkoopt. Gelukkig wil Ralf dit pessimistische en cynische wereldbeeld tegengaan. Met goed nieuws. Realistisch nieuws. Ik houd nu al van die man!

Lees ook: Laten we angst bestrijden in plaats van lijden

Volg Derks op Instagram. Snapchat: ditisderks. Of Spotify. Of doneer.

App 06-57835955 en blijf op de giga-hoogte!

Vind jij ook leuk

12 comments

Estherr van Wolfswinkel juli 24, 2016 - 7:58 pm

Daar word ik nou 🙂 van!

Reply
Nicola Beslic juli 24, 2016 - 1:24 am

allemaal leuk en aardig. Tel ook even de slachtoffers mee die slachtoffer zijn van onze, volgens Obama en volgend Europa, ZOGENAAMDE gerichte bombardementen op het midden oosten, conflicten in Afrika etc.170.000 doden, yea right!! En vergelijken met 100 jaar geleden kan niet. Oorlog wordt anders gevoerd… Positief zijn prima (juist goed!) maar feiten zijn feiten. Natuurlijk gaat het met het westen prima, daar zorgen we wel voor en filteren media. Wij doen het, als westen, idd super…niet dus! Denk ff lkkr wat dieper na

Reply
Bas Derks juli 25, 2016 - 9:30 am

Nu ben ik wel benieuwd waar jij deze zogenaamde feiten vandaan haalt! Want hetgeen in het filmpje geschetst wordt, gaat juist in tegen jouw geschetste ‘westerse media’.

Reply
Nicola Beslic juli 25, 2016 - 11:22 am

Bas Derks
Het klopt idd dat dit filmpje tegen mijn geschetste, westerse, media gericht is en dat is ook goed. En dat je dit hebt gepost is top aangezien het klopt dat we met angst bezaaid worden wat onnodig is en onjuist is. Alleen het hele conflict m.b.t het midden – oosten hoe het begonnen is door Bush en tot wat het is uitgegroeid is alleen maar erger geworden. Dit op basis van politieke belangen gericht op geld, macht en geo-politiek. En buiten dit om hoe banken in elkaar zitten en macht uitoefenen op de politiek en dit laatste wordt ook door grote bedrijven gedaan (lobbyisten) is misselijkmakend. Boeken zoals ‘ het zijn net mensen en dit kan niet waar zijn’ (Joris Luyendijk) schetsen een mooi beeld dat we niet veel vooruit zijn gaan/gegaan. Zoals je merkt praat ik veel breder dan dit filmpje, omdat er veel meer facetten belangrijk zijn rondom dit filmpje. Dit als je de vraag stelt ‘gaat het beter met de wereld ?’. Dit is echter het laatste wat ik zeg haha, want dit leid tot zo oneindige fb discussie. Face-to-face met mensen hierover praten werkt beter. En daarnaast schrijf ik dit niet om mensen te overtuigen maar zodat mensen meer zelf gaan nadenken. Bekijk alles uit verschillende perspectieven en praat dan over ‘de wereld’. Ik reageer normaal nooit op dit soort dingen via social media, maar de onwetendheid en domheid wordt steeds groter en daar wordt ik en denk meerdere mensen erg moe van… Het is zonde!

Reply
Mirjam Agema juli 23, 2016 - 10:52 pm

Ianthe

Reply
Corrie Koelewijn juli 23, 2016 - 10:45 pm

Suzanne en Wijmke

Reply
Jorrik Klijnsma juli 23, 2016 - 10:44 pm

Sanne

Reply
Arjan Oomen juli 23, 2016 - 10:16 pm

Jos Wesley Bert , kijk dit ff.. en laat het aan je vrouw zien.. dit zijn cijfers

Reply
Djoey Bodenstaff juli 23, 2016 - 9:25 pm

Irma-Rene Bodenstaff Djazzy Bodenstaff

Reply
Eva de Haan juli 23, 2016 - 8:45 pm

Caroline de Haan Wilfriede Hameete-Ouwerkerk

Reply
Wilfriede Hameete-Ouwerkerk juli 23, 2016 - 8:55 pm

Tja. Voelt niet zo. Misschien omdat we tegenwoordig teveel weten.

Reply
Jade Sein juli 23, 2016 - 7:57 pm

Marloes ‘t Hooft

Reply

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy