Ik ben aan de drugs

door Bas Derks

Schuchter loop ik naar binnen. Ik ben niet de eerst aanwezige. Dat is bewust. Alleen heb ik nu een achterstand. De rest heeft elkaar namelijk al gezien en beoordeeld. Zijn of haar plek opgeëist. De eerste jas van schroom afgeworpen in ruil voor de roes. De roes die – met een beetje geluk – de gehele avond zal doorgaan.

Op het moment dat ik mijn vrienden heb gevonden en we samen de juiste plek hebben uitgezocht, wordt langzaam duidelijk waarom we naar deze plek zijn afgereisd. In stapjes komt het binnen. Neemt het bezit van mijn hoofd en lichaam. En wordt het effect ook van buitenaf zichtbaar.

Eerst beweegt mijn hoofd. Op en neer, op en neer, op en neer. Dan mijn voet. Schuifelend van links naar rechts. Nog steeds ben ik mij bewust van de omgeving. Van bekenden en onbekenden in mijn nabijheid. Maar dat wordt met de beweging steeds minder belangrijk, want ook mijn armen hebben ondertussen al hun schaamte verloren. Uiteindelijk sluit ik mijn ogen en geef ik mij over.

Lied voor lied zweef ik omhoog. Van Justin Timberlake naar Jackie Wilson. Van Macklemore naar Michael Jackson. Tijd, mens en plaats ben ik allang vergeten. De muziek en ik zijn overgebleven in een eigen gecreëerde universum van beats en enthousiasme-spasmen. Los van zorgen en los van morgen heb ik mijzelf verloren.

Mits er goed gedraaid wordt, blijf ik uren in deze staat van bewustzijn hangen. Tot ik doorweekt van het zweet, maar met een gelukzalige glimlach de dansvloer moet verlaten. En langzaam weer op aarde beland.

Dansen is een drugs waaraan geen enkel drankje of pilletje aan kan tippen.

P.S. In welk lied verlies jij je lichaam? DEEL AUB. Hieronder, op Facebook of WhatsApp ‘m naar mij: 06-57835955. Bedankjewel 🙂

Volg Derks op Instagram. Snapchat: ditisderks. Of Spotify. Of doneer.

App 06-57835955 en blijf op de giga-hoogte!

Vind jij ook leuk

5 comments

Ik ben niet stoer en hoef het ook niet te zijn - Dit is Derks september 30, 2016 - 3:17 pm

[…] ik eindelijk doen wat mijn binnenste ik wilde doen, zoals: dichten, schrijven, praten met vrouwen, dansen, kruiswoordpuzzelen en thee drinken. En als iemand er nu wat van zegt, verzet ik mij niet langer. […]

Reply
Robin van den Broek augustus 21, 2016 - 8:27 pm

Heideweek is tot nu toe dus een succes?

Reply
Sabine van Gils augustus 21, 2016 - 8:08 pm

Helemaal mee eens!! Dansen op muziek geeft een zaligmakend gevoel teleurstellend dat veel mensen daar ” echte ” drugs voor nodig hebben om dat gevoel te bereiken

Reply
Sabine van Gils augustus 21, 2016 - 8:14 pm

Sister Maaike Huinink ik wou je gaan taggen maar je had het al gelezen zoooo herkenbaar voor ons 9 uur dansmarathon deden wij gewoon !!

Reply
Maaike Huinink augustus 21, 2016 - 8:16 pm

Yep en daar hebben, hadden wij geen drugs voor nodig!! Daar beginnen wij niet aan!

Reply

Laat een comment achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy