Ik ben een pedofiel

door Bas Derks

“Meneer, mijn broek wil niet open.” Vol verbazing draai ik me richting toiletruimte. Meisje van 5 kijkt me schuchter aan. Het is zaterdag en ik werk. Sta toevallig net de tafels af te ruimen. Ik besluit de hulpeloze meteen te helpen. Zoals een goed werknemer betaamt. Hoffelijk en bekwaam.

Hulp in een zucht mislukt. Niet haar of mijn onkunde. Het kledingstuk is twee jaar te laat gekocht. Als een wurgslang omklemt de broek haar middel. Geenszins van plan los te laten. Met uiterste inspanning tracht ik haar knoop te ontsluiten. Onmogelijk. Nog een poging. Tegelijk het besef waar ik mee bezig ben. Meisje van 5. Wc. Jongen van 18. Openen van broek. De grenzeloze interpretatie van een mens. Onbehagelijke gedachten.

Ja hoor. Op tien meter. Vier achterdochtige ogen. Of ik schuldig ben. Een onjuiste handeling bezig. Nee niet. Ik doe mijn sociale plicht. Mevrouw, meneer. Het is die broek. Met een lichte vloek gooi ik de deur dicht. Zo. Wat denken jullie wel. Meteen bedenk ik dat dit niet in mijn voordeel werkt. In tegendeel. Vliegensvlug de deur open. Daar staan ze. Wantrouwige figuren. Op nog geen drie stappen. Ik staar ze aan. Radeloos.

KLAK. Broek schiet open. Meisje juicht. Rent de wc in. Sluit haastig de deur. En ik? Ik stotter en stamel. Aangestaard door twee paranoïde ouderen. Vervloek elke pedofiel van krant of televisie. Verdoem elk persoon die kinderen onzedelijk betast. Vergrijp je aan jezelf. Niet aan de meest kwetsbaren. Bah. De klink achter me maakt geluid. Meisje is klaar. Haar broek moet weer dicht. Mooi niet. Ik zoek je moeder. Kinderen. Raak ze niet aan. Nimmer.

Een WhatsAppjeWhatsApp-icon bij nieuwe schrijfsels?
Voeg 06-57835955 toe, stuur een willekeurig berichtje en blijf op de giga-hoogte!

Vind jij ook leuk

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy