Ik nam een tattoo voor Jip ♥

door Bas Derks

Oké, iets waarvan ik nooit gedacht had dat het zou gebeuren, is gebeurd: ik heb een tattoo laten zetten. Van een gevouwen kraanvogel welteverstaan. Laat me uitleggen waarom:

Als 18-jarige zou ik in de bloei van mijn leven moeten zitten, toch was ik zielsongelukkig. Ik wist niet goed wat ik met mijn leven aan moest. Vroeg me überhaupt het nut van leven af. Ik jatte voor duizenden euro’s spullen en loog alles bij elkaar. Over waar ik was. Wat ik gedaan had. Wie mijn vrienden waren. En dat ik seks had gehad (was gewoon nog maagd). Ik ging heilig in die leugens geloven. Raakte erin verstrikt.

En toen was daar Jip (swipe naar rechts). Als gastspreker bij een les levensbeschouwing. Door botkanker bezat hij nog maar één hand. De ander was geamputeerd. Genezen verklaarde Jip kwam ons onwetende klasje even vertellen hoe mooi een éénhandig persoon zijn leven leeft. Prachtig. Alle schoppende pubers, inclusief deze dolende jongeman, hingen aan zijn lippen. We waren jaloers. Een klein stukje Jip zijn. We wilden het allemaal.

Tattoo voor Jip

Na deze ontmoeting (en later nog meer) besloot ik om mijn leven bloot te leggen. Mijn fouten toe te geven. Openbaar te maken. De wereld eerlijk te vertellen hoe ik worstel met de liefde, leugens, vreemdgaan, vriendschappen, verwachtingen, et cetera. Hoe ik worstel met het leven zelf. Een leven dat nooit perfect is, maar wel wonderschone cadeaus bevat. Cadeaus die je zelf moet zoeken, zien en uitpakken.

Het leven verliet Jip, maar Jip verlaat het leven niet. Hij veranderde de mijne. Alle eer aan hem. Ik heb me nooit meer zo ongelukkig gevoeld als toen. En wanneer ik nu een mindere dag heb, durf ik daar gewoon over te praten. Door Jip. En Jip zit nu voor altijd op mijn scharminkel-lichaam. In de vorm van wat hij altijd vouwde: een kraanvogel.

Mag ik voor altijd over hem vertellen ♥

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bas Derks (ditisderks.nl) (@scharminkel) op

Lees nu: Leven door te beleven

Vind je dit leuk en wil je Derks steunen? Koop dan één van de poëzieposters in de Hebshop! Bedankjewel. Liefduhh

Volg Derks op Instagram. Snapchat: ditisderks. Of Spotify. Of doneer.

App 06-57835955 en blijf op de giga-hoogte!

Vind jij ook leuk

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy