Ik weet het zeker. Dit 🦠 gaat nooit meer voorbij!!!

door Bas Derks

“Is allemaal van bovenaf gepland. Ik weet het zeker. Dit gaat nooit meer voorbij” Met steeds grotere verbazing luister ik naar het gesprek dat om mij heen gaande is. Ik heb net mijn nieuwe prik laten zetten en zit te midden van allemaal onbekenden een kwartier te wachten tot ik kan gaan. In een omgeving waarvan ik verwacht dat iedereen het een keer met elkaar eens is, worden met de grootst mogelijke overtuiging allemaal verschillende verhalen de wereld in geniest. “Ik. Weet. Het. Zeker.”

Geen idee hoe het met jou zit, maar ik voel me de laatste tijd dus meer en meer onzeker. Naast prangende privé-vragen als ‘Word ik wel een goede vader?’ en ‘Wat moet ik nou met mijn leven?’ snap ik de wereld niet zo goed meer. Vaak lijkt het alsof ik daar de enige in ben, want om mij heen zie ik de één na de ander de beste oplossing voor deze tijd aandragen. Van sportscholen open tot alles gesloten. Van 2G onderzoeken tot met fakkels politici opzoeken. 17 miljoen bondscoaches, want de bondscoach zelf, die kan er volgens ons geen reet van.

Aan de ene kant maakt thuiswerken mij hartstikke ongelukkig, maar tegelijkertijd ben ik blij dat ik een baan heb.

Ik weet het niet meer. Wat ik wil en voel. Zit in een constante spagaat. Aan de ene kant maakt thuiswerken mij hartstikke ongelukkig, maar tegelijkertijd ben ik blij dat ik een baan heb. Ik vind het strontvervelend dat Roos en ik niet optimaal kunnen genieten van onze laatste maandjes zonder baby, maar ben ook heel blij dat ik nog geen thuisscholende kinderen heb. Ik mis grote mensenmassa’s die keihard feesten, maar vind gezondheid ook belangrijk. Ik. Weet. Het. Niet. Zeker.

Ik weet dus ook niet wat ik nu moet typen. Of ik dit überhaupt moet delen. Want ik heb geen oplossing. Alleen een ‘probleem’. Dat ik het niet meer weet. Niet weet wat ik moet vinden, wat ik wil. Niet meer weet wat het beste is, omdat er altijd verliezers (zieke mensen, verpleegkundigen, horeca-ondernemers) zijn. Niet meer weet hoe ik de verbinding tussen alle verschillende mensen kan blijven maken. En of ik dat nog wel wil. Dus blijf ik vaak zwijgend – zoals bij die priklocatie – in het midden zitten. Onwetend.

Ik weet het niet zeker.
Dat weet ik zeker.
En dat is – zeker weten –
helemaal oké 💛

Vind jij ook leuk

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy