pedofiel-derks

Mag ik zeggen dat ik pedofiel ben?

Bas Derks BEAM, Column, Schrijf 195 Comments

Wat zou jij doen als ik zeg dat ik pedofiel ben? Zou je mij verafschuwen? Vind je mij vies en mijn geest ziek? Terwijl ik alleen zeg het te zijn, daarmee niet impliceer dat ik met deze gevoelens iets wil doen. Lijk wel gek. Toch wil ik er graag over kunnen praten, want ik had het liever ook anders gezien…

Afgelopen vrijdag zag ik de documentaire Leaving Neverland, over het vermeende kindermisbruik van Michael Jackson. Of MJ het nou gedaan heeft of niet, dit soort dingen met kinderen gebeuren wel en ik vind het hartverscheurend verschrikkelijk. Toch wil ik er nog wel iets over zeggen: ik erger mij namelijk dood aan de verwisseling van het woord pedofiel en pedoseksueel.

Pedofiel vs. pedoseksueel

In de discussies rondom pedofilie – en ook in deze documentaire – worden de begrippen pedofilie en pedoseksualiteit vaak door elkaar gebruikt. Een pedofiel is iemand die een seksuele voorkeur heeft voor kinderen van 13 jaar of jonger. Hij (of zij) heeft echter niet meteen seks met kinderen. Iemand die dat wel heeft, is pedoseksueel. Een pedoseksueel is niet per definitie een pedofiel; iemand kan ook seks hebben met kinderen om andere redenen, bijvoorbeeld omdat er geen volwassene voorhanden is. Er kan dan sprake zijn van een gewetenloze geweldpleger (een bekend voorbeeld is Marc Dutroux, die volgens deskundigen geen pedofiel was), maar dat hoeft niet per se.

Je hoeft je niet af te vragen of je oké zult zijn met het feit of er een pedofiel in je straat komt te wonen, want die woont er procentueel gezien al: uit onderzoek blijkt dat 1% van de mensheid zich aangetrokken voelt tot kinderen, oftewel: pedofiel is. Van die 1% zoekt slecht een klein deel zijn of haar heil op duistere, illegale kinderpornosites. Of erger nog: heeft seksueel contact met kinderen.

Discussie

Begrijp mij goed, ieder volwassen mens die seksuele handelingen met kinderen verricht, is er één te veel. Kinderen zijn niet in staat om een weloverwogen keuze voor een relatie te maken. Laat staan met een volwassene. En dienen daarom te worden beschermd tegen de seksuele liefde van grote mensen. Daar is geen discussie over mogelijk. Maar blijkbaar zijn er ook genoeg mensen met pedofiele gevoelens die zich dat driedubbeldik beseffen en er niets mee willen doen. Toch durven zij daar niets over te zeggen, omdat ze dan direct uit de samenleving worden gejaagd…

Blijkbaar is een aanzienlijk deel van de wereldbevolking pedofiel of heeft pedofiele gevoelens. Misschien zelfs één van mijn vrienden. Doordat we hen al meteen afwijzen en in het donkerste hoekje van de samenleving uitkotsen, zullen ze vanuit dat donkere hoekje juist duistere dingen gaan doen. Wat je probeert te onderdrukken, komt er op een gegeven moment – goedschiks of kwaadschiks – toch uit. Maar dan buiten de radar. Schimmel groeit alleen in het donker, dus tijd om het in ’t licht te brengen.

Praten

Ik gruwel van het idee dat er kinderen worden misbruikt, maar ook van het idee als je je ware aard verborgen moet houden. Uit angst dat je direct tot moes wordt getimmerd. Niet dat we relaties tussen kinderen en volwassenen moeten toestaan (dat heet pedoseksualiteit en daar ben ik op tegen), maar laten we pedofilie in ieder geval bespreekbaar maken. Ervoor zorgen dat deze groep gehoord wordt en er niet meer alleen voor staat. Niet veroordelen, maar luisteren. Kijken we daarna naar de beste oplossing.

Als ik het zou zijn, mag ik dan zeggen dat ik pedofiel ben?

Lees nu: Waarom ik na het halen van mijn rijbewijs NOOIT meer gereden heb

Comments 195

 1. Pingback: Het ongemak van de egocentrische, witte heteroman. - Dit is Derks

 2. Eigenlijk is een begerende blik al een vorm van misbruik.
  Energetisch plak je je eigen begeerte op iemand en aangezien we energetisch niet van elkaar afgescheiden zijn heeft alles invloed op elkaar.

  Kinderen welke door een ouder met een begerende blik worden bekeken krijgen meteen al een deken van seksueel getinte energie over zich heen gespreid welke onbewust absolute verstoring kan veroorzaken.

 3. We zijn al weer enige tijd verder na de publicatie van dit blog. Een mooi blog met een prangende vraag. Gelukkig komt het onderwerp pedofilie meer en meer op de agenda. Op een serieuze manier.

  Wat ik mij af vraag hoe jij Derks terugkijkt op de vele reacties. Wat heeft dit blog met jou gedaan?

 4. Als je het zou zijn vraag je?! Dan zou je hulp zoeken en je chemisch laten castreren!!!

  Mijn maag keert zich om dat er zoveel steun betuigingen voor dit artikel zijn.

 5. Ik zou het allereerst volledig anders benoemen voor jezelf want het dekt een lading die niet positief is. Weet je, elk mens kan over alles wel iets in zijn hoofd halen. Focus je op alles wat je wel wilt, dan ebt het weg. Dat heet kracht. Persoonlijk vind ik dus helemaal niet dat dergelijke gedachten aan het licht gebracht ‘moeten’ worden omdat schimmel in het donker anders groeit (zoals je ergens omschrijft). Als jij weet wie ik allemaal in mijn frustratie wel had willen ombrengen… ik heb hier positieve gedachten tegenover gesteld, want dan krijgt het donker geen kans. Mijn advies: Zet het uit je hoofd, ga jongeren helpen ook zo te leren denken, zodat zij weten hoe in het licht te blijven. Dan breng jij dit onderwerp naar kracht. Mijn visie erop, ook al vind ik het ook moedig van je en hoop ik dat ik de schakel mag zijn voor “out of the lives of children”. Het mooiste is toch dat we het hele woord in welke vorm dan ook niet meer horen of zien. Met je gedachten kan je spelen, met 1 seconde kan je je focus veranderen. Zet ‘m op!

   1. Een fetish wordt uitgewerkt met volwassenen die het ook echt willen. Pedofilie gaat vaak meer om de macht die iemand ervaart. Het is letterlijk iemand ontmenselijken als je er een object van maakt, je ziet due ander dan niet meer als persoon maar als iets dat je kunt gebruiken, manipuleren, kneden. Vaak is het ook de onschuld en de schok/twijfel die een pedofiel veroorzaakt waar ze op kicken. He heeft weinig met echte aantrekkingskracht en verbinding te maken, het is een powertrip en perversie waarbij iemand wordt overgenomen door de lust iets te nemen, men wordt als het ware overgenomen. Ik weet nog toen ik vroeger werd misbruikt dat ik het engste vond dat ik diegene niet meer herkende als ik hem aankeek, hij leek zelfs geen mens meer, absoluut afgesloten en overgenomen. Veel mannen hebben dit in relatie tot sex en zien vrouwen als object zodra ze geil worden maar de meeste zijn niet zo zwak dat ze zichzelf zover verliezen dat ze bereid zijn tegen de ander zijn wil in te gaan. De constante seksuele blik heeft ervoor gezorgd dat ik me niet meer durf open te stellen, ik me verstop, positieve aandacht wantrouw ect, onderschat ook dit niet. Wij, waarbij grenzen zijn overgegaan verbergen allemaal onze vrouwelijkheid omdat sommige mannen ons dan constant geweld aan doen en niets meer zien dan ons lijf.

 6. Hoezo wordt het merendeel zo boos op Bas Derks persoonlijk?
  Leest niemand goed meer, dan?
  Hij zegt toch niet dat ie pedofiel is? Hij vraagt zich alleen of hij het zou mogen zeggen als hij het was …..
  Mocht hij op het punt gestaan hebben om uit de (speelgoed)kast te komen, dan laat ie het nu wel uit z’n hoofd, denk ik.

 7. >Wat zou jij doen als ik zeg dat ik pedofiel ben? Zou je mij verafschuwen?

  Ja.

  >Vind je mij vies en mijn geest ziek?

  Zonder twijfel.

  >Terwijl ik alleen zeg het te zijn, daarmee niet impliceer dat ik met deze gevoelens iets wil doen.

  Met bedreigingen werkt het anders wel zo. Waarom met dit dan niet? Waarom zouden we risico’s gaan moeten nemen opeens?

  > Lijk wel gek.

  Je lijkt? Haha, erger dan dat.

  >Toch wil ik er graag over kunnen praten

  Doe dat maar met professionele hulp, geen reden om mensen lastig te gaan vallen met je zieke fetish.

  > want ik had het liever ook anders gezien…

  Zijn we het in elk geval over 1 ding eens.

 8. Dapper van je dat je hierover schrijft. Het is een gevoelig thema dat veel losmaakt. M.i. is pedofilie geen geaardheid maar afwijkend seksueel gedrag. Net als iemand die alleen opgewonden kan raken van het verkrachten van vrouwen of van seks met dieren/ voorwerpen of van snufmovies.. Maar moet alles besproken en genormaliseerd kunnen worden? Als er iemand aan mijn kinderen zou zitten of seksuele toespelingen zou maken dan zou ik niet voor mezelf instaan denk ik.

  1. Ik zou het allereerst volledig anders benoemen voor jezelf want het dekt een lading die niet positief is. Weet je, elk mens kan over alles wel iets in zijn hoofd halen. Focus je op alles wat je wel wilt, dan ebt het weg. Dat heet kracht. Persoonlijk vind ik dus helemaal niet dat dergelijke gedachten aan het licht gebracht ‘moeten’ worden omdat schimmel in het donker anders groeit (zoals je ergens omschrijft). Als jij weet wie ik allemaal in mijn frustratie wel had willen ombrengen… ik heb hier positieve gedachten tegenover gesteld, want dan krijgt het donker geen kans. Mijn advies: Zet het uit je hoofd, ga jongeren helpen ook zo te leren denken, zodat zij weten hoe in het licht te blijven. Dan breng jij dit onderwerp naar kracht. Mijn visie erop, ook al vind ik het ook moedig van je en hoop ik dat ik de schakel mag zijn voor “out of the lives of children”. Het mooiste is toch dat we het hele woord in welke vorm dan ook niet meer horen of zien. Zet ‘m op! 😘

 9. Ik heb de eerste reacties gelezen best wel beangstigend hoe mensen bekrompen kunnen reageren.
  Ten eerste is het in de aanleg wat je voorkeur is.
  Ik verdoem toch ook geen hetero en of homo.
  Je hebt het of niet.
  Als je van hard rijden houd geef ik je toch ook bijvoorbaat geen bekeuring.
  Dan kunnen we Jos en Max ook bekeuren tot en met.
  Als iets je voorkeur heeft zegt dat niet dat dat ook gaat gebeuren.
  Van mening ben ik.
  Van kinderen blijf je af.
  Die zijn onschuldig.
  Maar om deze mensen af te schrijven is ook geen optie.
  Als je deze gevoelens hebt moet je hulp zoeken.
  Als je van hard rijden houd dan ga je naar de race baan.

  1. Wist je dat pedofilie meer om macht, onschuld, schok en manipulatie gaat dan om aantrekkingskracht tot de persoon. Hey is een extreme vorm van objectificatie, wat een vorm van mentaal geweld is. Zodra je de ander ziet als object, kun je er alles mee doen, veroordelen, verkrachten, vermoorden. Het is geen aanleg, alle pedofielen zijn vroeger zelf in contact geweest met een pedofiel. Wat jhr toen aan kracht en menselijkheid is afgenomen, kun je als volwassene via een ander proberen terug te pakken. je moet wel bereid zijn dat tegen hun wil in te doen en dat is het verschil met andere seksuele voorkeuren, die gebeuren tussen mensen die dat beide willen. Als je dat verschil niet duidelijk voelt, dan ben ik bang dat jouw grens vervaagt is en je het alles iemand recht ziet om andersmans grens over te gaan als hij dit ‘nodig’ heeft.

 10. Bijzonder wat voor reacties dit allemaal teweegbrengt. Ik ben absoluut tegen pedofilie, maar het is goed om het taboe te doorbreken. Het bestaat, dat moet je niet onder stoelen of banken steken want daar schiet niemand wat mee op. Maak het bespreekbaar zodat het juist níet ‘achter geslogen deuren’ blijft! 🙂

 11. Gerwin, je helpt homo’s niet bepaald door dit soort idiote uitspraken op het internet te plaatsen, en het feitelijk met elkaar te vergelijken. Er is nog altijd een verschil: homo’s zijn doorgaans volwassen mensen die zelfstandig de keuze maken om met elkaar te zijn, terwijl een pedo aan een kind zit dat zich absoluut niet kan verweren! Niet iedereen is zielig en ik hoop van harte dat de gemiddelde homo niet zo denkt.

 12. Er zit een enorm verschil tussen ‘pedofiel’ en ‘kindermishandelaar’. Een beetje hetzelfde als dat je het idee kunt hebben iemand iets aan te willen doen, maar dat dat bij een gedachte blijkt. Sensatiebelustheid en kijkcijfer geilheid van de media, en (door emoties veroorzaakte) kortzichtigheid hebben er voor gezorgd dat deze twee definities door elkaar gehaald / en door elkaar gebruikt worden. Hoewel het geen populair standpunt is, denk ik dat je kunt zeggen dat ‘een pedofiel’ niet gelijk staat aan ‘een kindermishandelaar’ (als het in de praktijk – ook niet virtueel / digitaal – tot uitdrukking wordt gebracht) en dat ‘een kindermishandelaar’ niet per definitie ‘een pedofiel’ hoeft te zijn (bij lichamelijk geweld zonder seksuele impuls bijvoorbeeld). Helaas lijkt er nog wel eens een verbod te heersen op zelfstandig en genuanceerd nadenken, in mijn bescheiden beleving…..

   1. Dit is écht ongepast! Ik vraag toch ook niet aan jou wat je zou doen als je zoon of dochter in de toekomst wordt verkracht door een pedoseksueel.
    Je wil je kinderen toch eerst zo normaal mogelijk groot brengen?

  1. Mijn excuses, ik had uw reactie totaal verkeerd gelezen. Begrijp heel goed dat het stuk voor u aangrijpend is. Pedoseksuelen keur ik zonder enkele twijfel af. Alle kracht en liefde gewenst!

   1. Die kans is er inderdaad alleen als iemand al jong in contact is geweest met een pedofiel en deze seksuele objectificatie heeft gevoelt. De beschrijving van jezelf onder het stuk, wat niets met dut stuk te maken heeft, voelt ook pervers aan, het is dus iets wat onderdeel is geworden van jouw identiteit. Je probeert te rationaliseren fast hey oké is om mensen tot object te maken en ook nog mensen die hier helemaal niets van begrijpen of zich tegen kunnen verweren. Weet je hoe vervelend het is als mensen worden overgenomen door lust? Je voelt constante spanning en onveiligheid, je kunt geen verbinding krijgen want de ander ziet jou maar als 1 ding. Veel onverwerkte psychische perversie komen tijdens seks omhoog, maar dit reikt verder dan de momenten van seks. Dit is niet iemand die he tg ook wil en helaas zit daar vaak ook een deel van de spanning voor een pedofiel, dat je een onschuldig iemand zo kunt bekijken, kunt laten twijfelen, shockeren. Eindelijk iets van macht… dat is je eerder afgenomen, je durft niet naar iemand toe te stellen die nee kan zeggen, die er zelf ook van geniet, je houdt van de perversie, het foute, het geweld, je zin doordrijven ect. Dat deze kick op grensoverschrijdend en objectificatie en shock zo in je zit, heeft aan dat je een probleem hebt. Het is fijn fast je niet zo zwak in je schoenen staat dat j e je hebt laten overhalen tot actie over te gaan, maar deze verwrongen energie van jou heeft zeker effect op de kinderen die je zo bekijkt en op wat jij toestaat jouzelf te beinvloeden

  2. Met dit artikel propageer je hoe dan ook de acceptatie van pedofielen en ben je medeplichtig aan het misbruik van kinderen. Ik begrijp heel goed hoe jij op dit punt bent gekomen. Je denkt namelijk dat alles maar moet kunnen, dat het slechts een seksualiteit is en dat we het maar moeten accepteren. Nee, niet alles moet kunnen. Het moet bespreekbaar zijn zodat we weten wie preventief opgepakt moet worden.

  3. Jou mening mag er zijn, net zoals Bas zijn mening er mag zijn. Maar hoe kun je in godsnaam zo kortzichtig zeggen dat door zijn visie hij medeplichting is aan het misbruik van kinderen…
   Omdat hij geloofd en wilt staan voor de mensen die deze gevoelens hebben en zichzelf daar net zo hard voor verafschuwen als de rest van de wereld dat doet.
   Als jij wilt dat jou mening gerespecteerd word, respecteer dan ook die van een ander.

  4. Jou mening mag er zijn, net zoals Bas zijn mening er mag zijn. Maar hoe kun je in godsnaam zo kortzichtig zeggen dat door zijn visie hij medeplichting is aan het misbruik van kinderen…
   Omdat hij geloofd en wilt staan voor de mensen die deze gevoelens hebben en zichzelf daar net zo hard voor verafschuwen als de rest van de wereld dat doet.
   Als jij wilt dat jou mening gerespecteerd word, respecteer dan ook die van een ander.

  5. Jij bent kortzichtig als je niet kunt inzien wat de langetermijn gevolgen kunnen zijn van het acceptabel maken van pedoseksualiteit als ‘seksuele voorkeur’. Als je dat niet inziet ben je behoorlijk ver heen en verdwaald in de cultuur-marxistische waanzin van deze tijd. En volgens mij zijn kinderen wel wat belangrijker dan de gevoelens van een marginale groep.

  6. Jij bent kortzichtig als je niet kunt inzien wat de langetermijn gevolgen kunnen zijn van het acceptabel maken van pedoseksualiteit als ‘seksuele voorkeur’. Als je dat niet inziet ben je behoorlijk ver heen en verdwaald in de cultuur-marxistische waanzin van deze tijd. En volgens mij zijn kinderen wel wat belangrijker dan de gevoelens van een marginale groep.

   1. Ja natuurlijk, ze kunnen naar zichzelf kijken. Waarom ze hierop kicken, het is een verwrongen impuls die aanspoort tot grensoverschrijdend gedrag. Wat in kinderen trekt je aan, waarom zie je ze als object, waar kick je precies op, waarom heb je deze behoeften, is er iemand bij jou geweest die kickte op het wegnemen van jouw onschuld, je aan het twijfelen brengen, de powertrip die ze kregen, de ontmenselijking die je ervoer, de grenzen die werden platgewalst, het gebrek aan verbinding en jouw waarde alleen zien in een lijf, een lijf dat zelf nog niets begrijpt van lust? Je kunt daar hulp bij vragen natuurlijk. Het rationaliseren, goedpraten, niet naar zichzelf duiken kijken is in ieder geval een teken dat iemand steeds verder zichzelf en zijn omgeving zal vergiftigen

 13. Een gevoelig onderwerp. Ik denk dat het belangrijk is om dit soort zaken bespreekbaar te maken. Op deze manier kan je vaak een hoop voorkomen en kan iemand de hulp krijgen die nodig is.

 14. Moeten we alles nu maar gaan tollereren tegenwoordig….moet al het buitensporige maar normaal gevonden worden? Maak er anders een praatprogramma over op tv…en dan natuurlijk wel primetime…en herhaal het zo vaak mogelijk zodat het in iedereen zn hoofd geprent word dat ook dit geaccepteerd en bespreekbaar moet worden! En vergeet niet dat we het onze kinderen moeten mee gaan geven…dat ook deze mensen gewoon geaccepteerd horen te worden in de maatschappij! want dat moet ook gewoon kunnen! Het normale denken…liefdesrelaties hebben binnen de normen….hoeft tegenwoordig niet meer….het moet steeds gekker worden….want alles moet maar kunnen en alles moet maar mogen! Vind je het gek dat vele onder ons het buiten de grenzen gaan zoeken…want the sky is the limit! Alles moet maar geaccepteerd worden! Wat zouden jullie er eigelijk van vinden als je in de speeltuin aangesproken word door zo een pedofiel die zegt goh…je hebt echt een lekkere dochter of zoon ….ze heeft echt een lekker kontje….als ik mezelf zou mogen laten gaan dan wist ik het wel! Maar helaas beland ik dan in de gevangenis….dus hou ik mezelf maar netjes in….als je al zulke gedachtes hebt…ben je gewoon al gek gemaakt door deze zieke maatschappij…door het internet….waar al die vieze pedofiele netwerken kunnen bestaan die elkaar allemaal het hoofd op hol brengen! Door de extreme porno die alle grenzen al heeft overschreden…en ook dat word dan zelfs saai….en als je dan labiel bent…is het heel gemakkelijk om jezelf zo maar weer een nieuwe zieke fantasie aan te leren om jezelf weer te triggeren….en dan moeten we je allemaal welkom heten in de wereld van de pedofilie!!!

  1. Dat die ziekelingen gewoon moeten kunnen zeggen…hoi ik ben klaas en heb pedo gevoelens….en dat wij allemaal moeten reageren met…oh geeft niet…goed dat je er over praat. Nee klaas moet naar de ggz aanbellen en zeggen ik ben pedo…sluit mij aub op en gooi de sleutel weg!

  2. Hahaha. Weetje wat het ook is. Het mag vanaf nu wel lijnen getrokken worden door de overheid. Zoals het vrijheid van mening uiten. Dan zul je denk ik problemen vermijden. Maar goed ik weet ook niet wat ik over nederland moet denken… grootste pedofielen netwerk pedofielen partij, vrijheid van mening uiten vrijheid van drugs gebruik. Vrijheid voor prostituees. En dan hebben over normen en waarde. Ik weet het allemaal niet meer, dat straks mijn kinderen hier moeten opgroeien met dit soort praktijk. Denk tog dat ik zal moeten overwegen om naar een ander land te gaan verhuizen voor mijn kinderen 😞

 15. Dat mensen dit steunen!!?? Dat je het al in je hoofd haalt zoiets, vind ik net zo erg als het verrichten van dat! IK KAN TOG OOK NIET ZEGGEN DAT IK EEN TERRORIST BEN MAAR NIEMAND IETS WIL AANDOEN!! SPOOR JE WEL IDIOOT. Spring van een flat gebouw of ga in een psychische inrichting in daar hoor je thuis.. En mensen die dit normaal vinden dat hij het mag uiten. Doe precies het zelfde spring gewoon van een gebouw…

   1. Ben jij ooit aangetrokken geweest tot een getrouwde vrouw? Daar kan je toch ook niets aan doen? Wat als je je aangetrokken voelt tot een kind? Leg mij even uit wat die persoon dan moet doen? Voor zichzelf houden en hopen dat het weggaat?

 16. Onlangs heb ik de opleiding op het instituut voor psychodrama in Cothen http://www.traumaseksualiteit.nl afgerond. Als voormalig slachtoffer ervaar ik juist heel veel baat bij het bespreekbaar maken van de neiging van de dader. Ook omdat het in de praktijk vaak overgeleverd gedrag betreft. Zo komen mijn eigen schaduwkanten, daar waar de dader zich heeft geïnternaliseerd, in het zicht. Zie op de bovengenoemde website ook de link naar http://www.seksueelmisbruik.pro de lijst met coaches en therapeuten die openstaan voor het ondersteunen en begeleiden van slachtoffers en (potentiële) daders. Mij kunnen beide groepen ook rechtstreeks bereiken hiervoor via bijgevoegde website.

 17. Dit is toch gewoon je fantasie? Waarom wil je hierover praten, als je toch niet van plan bent om het uit te voeren? Dat ik evt fantaseer over vrouwen wilt niet zeggen dat het nodig is om er met jan en alleman over moet praten. Waarom voel je die behoefte? Hoop op Goedkeuring? Begrip wat vervolgens moet leiden tot goedkeuring??. Zoek soortgenoten op zou ik zeggen om erover te praten zonder het in praktijk te hoeven te brengen.. praat met je arts, praat met deskundigen want ik geloof oprecht niet dat mensen die dit soort gevoelens niet hebben je zullen begrijpen of jou op andere gedachten kunnen brengen. Dieren, babys,kinderen,verstandelijk en lichamelijk beperkte mensen,demente ouderen fantaseer erover in je gedachten wereld indien je dit wilt of nodig hebt maar net wat Jos Verbong zegt van deze groepen, hier blijf je van af.

 18. Dankje! Ik denk er zelf ook zo over. We behandelen ze hoe ze in de jaren 50 homo’s behandelden. Maar toen ik het er een paar maanden geleden over had met een groepje mensen keken ze me aan alsof ik ziek was dat ik mensen met pedofilie gewoon mensen noemde…

  1. Nou geweldig, ik ben de naiefeling terwijl jij 1% van de bevolking over één kam scheert. Nee, als een vriend van mij zou zeggen pedofiele gevoelens te hebben dan zou ik nog steeds niet twijfelen om hem mijn vriend te noemen. Ik weiger om mensen te abomineren omdat ze iets hebben waar ze niets aan kunnen doen.

  2. Nou geweldig, ik ben de naiefeling terwijl jij 1% van de bevolking over één kam scheert. Nee, als een vriend van mij zou zeggen pedofiele gevoelens te hebben dan zou ik nog steeds niet twijfelen om hem mijn vriend te noemen. Ik weiger om mensen te abomineren omdat ze iets hebben waar ze niets aan kunnen doen.

 19. Maar jij schrijft erover alsof pedofilie en homoseksualiteit twee vergelijkbare dingen zijn. Alsof het seksueel aangetrokken zijn tot kinderen gewoon een van de afwijkende seksuele voorkeuren in het rijtje is. Maar ookal heeft iemand die gevoelens, en hebben ze niet de intentie om er iets mee te doen, als ze dit wel doen gaat het om misbruik. En dat maakt het moeilijk. Maar ik ben het er wel mee eens dat als iemand open zou kunnen zijn over deze gevoelens, we hulp zouden kunnen bieden om dat misbruik te voorkomen. Dat zou sowieso beter werken dan mensen alleen laten en ze als complete samenleving uitspugen en maar afwachten tot ze niet meer sterk genoeg zijn om ‘er niks mee te doen’.

 20. Je mag alles zeggen. Je moet alleen niet verwachten dat het altijd goed ontvangen wordt. Er zijn heel veel dingen waar heel veel mensen alleen in kleine kring over praten omdat ze de ervaring hebben dat de buitenwereld er niet mee om kan gaan. Gaat lang niet altijd om zulke potentieel ingrijpende zaken, maar onbegrip kan al snel tot uitsluiting en erger leiden. Veel mensen praten vanuit oordeel; niet vanuit de behoefte om te leren en hun standpunt te ontwikkelen. Debat in plaats van discussie. Mijn mensbeeld is niet dusdanig positief dat ik denk dat dergelijke pittige onderwerpen ooit openlijk bespreekbaar worden. Onrechtvaardig? Absoluut. Maar waar we al problemen hebben om juridisch aanvaarde en gelijkberechtigde levensstijlen ongestoord en ongemolesteerd de ruimte te geven in de maatschappij, zie ik dit nog niet gebeuren. In Engeland zijn ” pediatricians” , kinderartsen, belaagd door een woedende meute die het verschil niet begreep met pedosexuelen. De emotie regeert teveel, de onkunde ook. Daar kun je met principes niet tegenop..

 21. Heel erg lastig inderdaad. Het blijft natuurlijk een seksuele voorkeur maar precies zoals je zegt: kinderen kunnen er de dupe van worden en dat kan natuurlijk niet. Ik denk dat veel mensen bang zullen zijn dat het toch fout kan gaan. Het bespreekbaar maken is een goeie maar ik denk dat wanneer iemand zou vertellen dat ze pedofiel zijn de wereld hen alsnog uit zal kotsen.
  We leven naar mijn mening in een samenleving waar veel dingen voor mijn gevoel niet bespreekbaar zijn. Mensen zouden het van de daken moeten kunnen schreeuwen welke seksuele voorkeur of welk syndroom of stoornis of of “beperking” iemand dan ook heeft. Toch heb ik het gevoel dat we hier nog steeds voor afgerekend zullen worden wanneer we dit daadwerkelijk zouden doen. Alles maar dan ook alles zou bespreekbaar moeten kunnen zijn. Elk stapje is er een! Goed geschreven! Mooi onderwerp!

  1. Pieter, je zou eerst eens moeten uitzoeken wat pedofiel is en wat pedoseksueel is. Dus jij wilt er niet achter komen waarom iemand met die gevoelens rondloopt en wat het hem of haar toe brengt om het werkelijk uit te voeren. En ook zeg je dat het nooit bespreekbaar moet maken, hoe kun je ze dan helpen als je het nooit bespreekbaar maakt. Juist als je het nooit bespreekbaar maakt is de kans vele malen groter dat ze de fout in gaan.😉

  1. Laten we zo’n misbaksel pas verafschuwen nadat een kind is verkracht, begrijp ik dat goed? Als iemand zegt dat hij de neiging heeft om vrouwen te verkrachten en zich iedere dag aan het inbeelden is hoe hij dat bruut wilt doen, moeten we dat ook normaal vinden? Of zoals iemand anders hier zei, als iemand terroristische aanslagen wil plegen maar het niet doet, is dat acceptabel? Nee, zo’n persoon moet preventief opgepakt worden zodat het ANDERE mensen geen schade toebrengt, maar dat snap jij natuurlijk niet. Het gaat alleen om de gevoelens van marginale groepen, want ze zijn -snik- ‘o zo ongebrepen’ -snik-. Deze hele pagina is zo te zien een verzameling geesteszieken, moreel verloederde degeneraten.

  2. Ten eerste worden de meeste kinderen niet getekend voor het leven door een pedoseksueel. Dat wordt gedaan door mensen die helemaal geen voorkeur hebben voor kinderen. Daar is namelijk iets heel anders aan de hand.
   Deze mensen geven heel verkeerd beeld van pedofielen en ik raad je aan eens op forums te kijken van mensen die pedofiel zijn. Zij verafschuwen deze daden ook. Voor hen is het ook niet makkelijk.

   Ten tweede: waar het stuk van hem overgaat is dat het gezien moet worden als een seksuele voorkeur die niet toegepast kan worden (gelukkig?). Dat was eerder ook zo voor de LHBT’s, gelukkig niet meer. Ik ben niet vóór relaties tussen kinderen en volwassenen, maar probeer de vergelijking te maken dat het niet de oplossing is om deze mensen preventief op te pakken. Dat is waanzin.

   Veroordeel een ander niet en kijk ook wat er omgaat in hun koppie. Denken jullie dat het niet moeilijk genoeg is voor hen? Ze kunnen nooit zichzelf zijn. Dat is de grootste straf die er is.

  3. Anna Noordeloos “Ten eerste worden de meeste kinderen niet getekend voor het leven door een pedoseksueel” Heb je enig idee wat voor verschrikkelijk iets je nu hebt gezegd?

   “Ten tweede: waar het stuk van hem overgaat is dat het gezien moet worden als een seksuele voorkeur die niet toegepast kan worden (gelukkig?).” Je twijfelt erover of het toegepast moet worden of niet?

   Gaan jullie je ook verplaatsen in de schoenen van een kerel die een serieverkrachter is? Hij kan er ook niks aan doen, hij heeft ten slotte gewoon die driften! Jullie zijn compleet de weg kwijt, verdwaald. Ik raad jullie aan om minder op pedoforums te hangen en in plaats daarvan met de ouders van mishandelde kinderen te gaan praten en ook onderzoek te doen naar de gevolgen voor zo’n kind. Jullie zijn geestesziek.

  4. Ik zeg dat het verschrikkelijk voor hen moet zijn dát ze niet zichzelf kunnen zijn. En ja, ik weet wat ik zeg.

   Wat ik probeerde te zeggen is dat mensen die kinderen aanranden meestal geen pedofielen zijn. Ze vergrijpen zich aan een kwaad dat is toegekend tot pedoseksuelen. Maar wie zegt dat zij meteen pedofielen zijn?

   Daarnaast hoef ik me niet verder te mengen in deze discussie. Ik ben blij dat er een stuk over is geschreven en dat mensen er over na gaan denken.

   Onderstaand artikel zal je misschien wat helpen bij het begrijpen van mijn mening.

   https://www.google.nl/amp/www.volkskrant.nl/magazine/-niet-iedere-pedoseksueel-is-pedofiel~a2819109/amp

  5. Ik neem het niet op pieter voor de pedoseksuelen. Ik neem het op voor anna. Ik snap wat anna bedoeld. Mensen zoals jij kan ik echt niet uitstaan. Gelijk overal een ongelovelijke mening over hebben. Dat mijn manier van denken moet verwijderd worden. Dat ik een herscholing nodig heb. Dat ik een zieke geest ben. Heb je mij ooit horen zeggen dat het slachtoffers zijn? Nee. Heb jij ooit horen zeggen dat ik ze wil beschermen ? Nee. Ik bescherm anna bij deze. Heb je het artiekel uberhaupt wel gelezen?

  6. Verschikkelijk voor hen dat ze niet zichzelf kunnen zijn?
   Nog even en je gaat zeggen dat het zielig is dat het zielig is dat terroristen niet zichzelf mogen zijn door bommen te plaatsen, zelfde princiepe.

  7. Ik lul me niet recht. Ik zeg gewoon wat ik heb gezegt, en wat niet. en wat jij allemaal tegen mij roept. Lees even terug wat ik heb gezegt. Ik heb nooit gezegt dat het slachtoffers zijn, of ze wil beschermen. Het enige wie ik bescherm, is anna. Wat jij zegt kan echt niet. ” ernstige herscholing ” ” progressieve vriendinnetje ” zieke geesten blabla. Ik ga er tegen in omdat je niet het recht hebt om dit soort dingen te zeggen tegen mij of anna.

  8. wij hebben niet het recht om dit soort dingen te zeggen, of dat het niet kan wat wij zeggen?
   meid, je zou je ogen uit je kop moeten schamen, je weet niet waar je het over hebt. je zegt dat je pedofielen niet wilt beschermen, maar je beschermt wel iemand die ze wel beschermt, wat even erg is.

  9. Zie je mij ergens zeggen dat ik het voor pedofielen opneem, of medelijden met ze heb of wat dan ook? Nee. Ik ben de hele tijd bezig met jullie laten zien wat jullie gelijk gaan roepen!

  10. Zie je mij ergens zeggen dat ik het voor pedofielen opneem, of medelijden met ze heb of wat dan ook? Nee. Ik ben de hele tijd bezig met jullie laten zien wat jullie gelijk gaan roepen!

  11. Ik zeg niet dat jullie jullie moeten verplaatsen in pedofielen. Ik zeg in iemands anders schoenen. Zowel bijvoorbeeld wat jullie nu allemaal roepen en zeggen. Hoe wij ons daardoor kunnen voelen. Nadenken over hoe wij ons voelen. DAT is verplaatsen in iemands anders schoenen.

  12. Ik zeg niet dat jullie jullie moeten verplaatsen in pedofielen. Ik zeg in iemands anders schoenen. Zowel bijvoorbeeld wat jullie nu allemaal roepen en zeggen. Hoe wij ons daardoor kunnen voelen. Nadenken over hoe wij ons voelen. DAT is verplaatsen in iemands anders schoenen.

  13. Ben je echt zo dom? In iemands schoenen verplaatsen betekent dat jij je verplaatst in de positie van een persoon, in dit geval van een pedofiel. Jij kunt dit gesprek niet winnen, je kunt alleen met de staart tussen je benen afdruipen naar het dichtsbijzijnde instituut voor geesteszieken.

  14. Ben je echt zo dom? In iemands schoenen verplaatsen betekent dat jij je verplaatst in de positie van een persoon, in dit geval van een pedofiel. Jij kunt dit gesprek niet winnen, je kunt alleen met de staart tussen je benen afdruipen naar het dichtsbijzijnde instituut voor geesteszieken.

  15. Heb ik gezegt dat ik me verplaats in een pedofiel zijn schoenen ? Nee. Ik had het tegen pieter. Want pieter die doet zo tegen anna. Ik zeg dat anna zich verplaatst in iemand anders schoenen. Dus ik zeg tegen pieter. Dat hij dat misschien ook moet doen. NIET dat hij zich moet gaan verplaatsen in de positie van een pedofiel, maar in die van anna! Dat hij zo doet tegen anna. Heb jij mij horen zeggen dat hij zich moet gaan verplaatsen in de positie van een pedofiel? Nee.

  16. Heb ik gezegt dat ik me verplaats in een pedofiel zijn schoenen ? Nee. Ik had het tegen pieter. Want pieter die doet zo tegen anna. Ik zeg dat anna zich verplaatst in iemand anders schoenen. Dus ik zeg tegen pieter. Dat hij dat misschien ook moet doen. NIET dat hij zich moet gaan verplaatsen in de positie van een pedofiel, maar in die van anna! Dat hij zo doet tegen anna. Heb jij mij horen zeggen dat hij zich moet gaan verplaatsen in de positie van een pedofiel? Nee.

  17. Maar moet zij daarvoor zo erg worden aangepakt? Nee. Het mag ook minder. Dat je het niet mee eens bent met anna. Prima. Maar dat hoeft niet zo verwoord te worden. En dat is waarom ik het opneem voor haar. Heeft zij jullie iets aangedaan? Nee. Heeft zij iets slechts tegenover jullie gezegt ? Nee. Zij gaat niet eens tegen jullie in, terwijl jullie dat soort dingen zeggen over haar ( en over mij) , en jullie blijven maar door gaan en door gaan en door gaan over hoe erg wij zijn. ik ga door omdat ik het voor haar opneem want ik vind dat het minder mag. Ik ga jullie niet uitschelden omdat ik het niet mee eens ben met jullie mening. Maar IK VIND dat het echt wel wat minder mag. Ik zit niet in een ” slachtoffer rol ” of iets. Ik ben al vanaf het begin het aan het opnemen voor anna OMDAT iedereen haar zo erg de ” les voor leest ” of omdat iedereen het niet mee eens is met haar mening, en dat te erg laat merken. Ik kom misschien niet slim bij jou over pieter omdat jij vanaf het begin af aan al gelijk in de verdediging schiet omdat jij denkt dat ik het dus voor pedofielen opneem. Nee dat doe ik niet. En pieter vind het prima dat je screenshots hebt gemaakt. Als je de namen maar anoniem houd.

  18. Maar moet zij daarvoor zo erg worden aangepakt? Nee. Het mag ook minder. Dat je het niet mee eens bent met anna. Prima. Maar dat hoeft niet zo verwoord te worden. En dat is waarom ik het opneem voor haar. Heeft zij jullie iets aangedaan? Nee. Heeft zij iets slechts tegenover jullie gezegt ? Nee. Zij gaat niet eens tegen jullie in, terwijl jullie dat soort dingen zeggen over haar ( en over mij) , en jullie blijven maar door gaan en door gaan en door gaan over hoe erg wij zijn. ik ga door omdat ik het voor haar opneem want ik vind dat het minder mag. Ik ga jullie niet uitschelden omdat ik het niet mee eens ben met jullie mening. Maar IK VIND dat het echt wel wat minder mag. Ik zit niet in een ” slachtoffer rol ” of iets. Ik ben al vanaf het begin het aan het opnemen voor anna OMDAT iedereen haar zo erg de ” les voor leest ” of omdat iedereen het niet mee eens is met haar mening, en dat te erg laat merken. Ik kom misschien niet slim bij jou over pieter omdat jij vanaf het begin af aan al gelijk in de verdediging schiet omdat jij denkt dat ik het dus voor pedofielen opneem. Nee dat doe ik niet. En pieter vind het prima dat je screenshots hebt gemaakt. Als je de namen maar anoniem houd.

  19. had ze maar iets slechts over me gezegd, dan had ik me schouders opgehaald en “ok”, maar dit is vele male erger, en dient onder geen voorwaarde geaccepteerd te mogen worden.

  20. had ze maar iets slechts over me gezegd, dan had ik me schouders opgehaald en “ok”, maar dit is vele male erger, en dient onder geen voorwaarde geaccepteerd te mogen worden.

  21. Dat is jou mening dit is haar mening. Maar het mag echt wel minder erg. En het is nogsteeds ” jullie ” het enige wat ik doe is het opnemen voor anna WANT IK VIND dat het minder mag.

  22. Dat is jou mening dit is haar mening. Maar het mag echt wel minder erg. En het is nogsteeds ” jullie ” het enige wat ik doe is het opnemen voor anna WANT IK VIND dat het minder mag.

  23. Larissa, het spijt me dat ik het zeg, maar je hebt echt beperkte mentale capaciteiten. ‘ze heeft jullie niet uitgescholden’. Denk je echt dat het ons wat zou schelen? Waar het ons om draait is dat een stel zieke geesten hier pleitten voor de acceptatie van pedofielen. Ze werken hiermee kindermisbruik in de hand. Dit kun je toch wel begrijpen? Snap je dan echt niet hoe verschrikkelijk het is als een kind seksueel wordt misbruikt?

  24. Larissa, het spijt me dat ik het zeg, maar je hebt echt beperkte mentale capaciteiten. ‘ze heeft jullie niet uitgescholden’. Denk je echt dat het ons wat zou schelen? Waar het ons om draait is dat een stel zieke geesten hier pleitten voor de acceptatie van pedofielen. Ze werken hiermee kindermisbruik in de hand. Dit kun je toch wel begrijpen? Snap je dan echt niet hoe verschrikkelijk het is als een kind seksueel wordt misbruikt?

  25. Ik heb nooit gezegt dat ik het eens ben met anna. Ik neem het op voor anna. Ik heb NOOIT iets gezegt over dat anna gelijk heeft of dat IEMAND hier gelijk heeft. Ik neem het op voor anna omdat jullie haar veel te hard ” aanpakken” heb ik ook gezegt ergens dat ik vind dat jullie misschien ongelijk zullen hebben? Nee. En k had t ook over de namen, anoniem houden.

  26. Ik heb nooit gezegt dat ik het eens ben met anna. Ik neem het op voor anna. Ik heb NOOIT iets gezegt over dat anna gelijk heeft of dat IEMAND hier gelijk heeft. Ik neem het op voor anna omdat jullie haar veel te hard ” aanpakken” heb ik ook gezegt ergens dat ik vind dat jullie misschien ongelijk zullen hebben? Nee. En k had t ook over de namen, anoniem houden.

  27. Dus ik ga het niet terug nemen. Want k blijf het voor anna opnemen totdat het wat minder erg word. Maar ik ben er wel klaar mee want als jij echt goed hebt gelezen wat ik zij, is dat dit jou mening is en dat vind ik prima. Ik heb nooit ergens gezegt dat k het eens ben met anna.

  28. Dus ik ga het niet terug nemen. Want k blijf het voor anna opnemen totdat het wat minder erg word. Maar ik ben er wel klaar mee want als jij echt goed hebt gelezen wat ik zij, is dat dit jou mening is en dat vind ik prima. Ik heb nooit ergens gezegt dat k het eens ben met anna.

  29. Het enige waar ik me mee bezig heb gehouden is anna beschermen. Niet over pedo’s of iets. En ik ben niet bang voor iemand met een screenshot en mijn naam. Vind het gewoonweg niet fijn. Wie weet wat mensen in hun gedachten hebben met mijn facebook of iets in die richting. Iedereen mag weten wat ik heb gezegt. Maar het gaat me meer om dat er veel kan gedaan worden met een naam

  30. Het enige waar ik me mee bezig heb gehouden is anna beschermen. Niet over pedo’s of iets. En ik ben niet bang voor iemand met een screenshot en mijn naam. Vind het gewoonweg niet fijn. Wie weet wat mensen in hun gedachten hebben met mijn facebook of iets in die richting. Iedereen mag weten wat ik heb gezegt. Maar het gaat me meer om dat er veel kan gedaan worden met een naam

  1. Pedofilie
   Onze definitie: Pedofilie is de seksuele aantrekking tot (veel jongere) kinderen.

   Uitleg: Iemand met deze gevoelens noemen we een pedofiel. Meestal zijn dit volwassenen die op kinderen vallen, maar voor sommige pedofielen waren hun gevoelens voor jongere kinderen al duidelijk vóórdat zij volwassen waren.

   Er zijn pedofielen die vallen op heel jonge kinderen (bijvoorbeeld leeftijden onder de 6 jaar), en pedofielen die juist op ouder vallen (bijvoorbeeld leeftijden tussen de 10 en 14 jaar). Sommige pedofielen vallen uitsluitend op kinderen, maar andere vallen daarnaast ook nog op volwassenen. Sommige pedofielen hebben seks met kinderen, andere niet.

   Uitleg: Een pedoseksueel is iemand die seks heeft met kinderen. Dat kan dus iemand zijn die zijn pedofiele gevoelens ‘praktiseert’, maar het kan ook om iemand gaan die geen pedofiele gevoelens voor kinderen heeft, maar om andere redenen seksuele omgang met een kind heeft. Deze laatste personen worden ook wel ‘pseudo-pedofielen’ genoemd.

  1. Ik ben absoluut tegen pedosexuele handelingen, laat dat duidelijk zijn. Maar ik ben vóór het bespreekbaar maken van taboes. Of dat nu dit is of iets anders. Je kan beter iets bespreekbaar maken en daardoor mensen er beter mee om leren gaan, dan dat men alles achter moet houden en er niét op de juiste manier mee om leert gaan. Dan gaat het juist fout en dat moet voorkomen worden. Daarbij zegt Bas niet dat hij zelf pedosexueel is, hij maakt het alleen bespreekbaar.

  2. Want mensen isoleren helpt ze om ‘normaal’ te worden. Juist. Even heel praktisch gezien: waar haalt men t geld vandaan om 1% van de samenleving (dat is best veel) volledig af te zonderen, psychologische ondersteuning te bieden, tijdbesteding en etc..? :’)

  3. Jij zei zelf dat ze bij een psychiater mochten gaan kletsen, da’s ook niet gratis. Besef je dat 1. Deze groep isoleren niks op lost. Hoe kom ke erachter dat iemand dan geisoleerd zou moeten worden? T is niet te bespreken en je betrapt ze pas wanneer ze de fout in gaan.. wat nu juist voorkomen moet worden 2. Dit handen vol geld zal kosten en 3. Dat per 100 mensen die jij kent er 1 pedoseksuele gevoelens zou kunnen hebben. Gemiddeld leert een mens rond de 2000 mensen kennen (als in, jij kent ze bij naam en zij jou) dus van alle mensen die je leert kennen zijn dat er 20. Denk er maar eens over na.

   Ik zeg niet dat pedoseksualiteit geaccepteerd moet worden, ik zeg alleen dat jouw oplossing totaal geen nut heeft pf zelfs een averechts effect en het mensen ongelijkwaardig behandelt. En dat je beter de gevaren kunt verminderen door te erkennen wat die mensen voelen en ze hulp en begeleiding te kunnen bieden zodat ze niet tot actie overgaan, dan dat je iedereen wegstopt en doet alsof t niet bestaat. Want als t dan fout gaat, gaat het grandioos fout. En dat is alleen maar erger. Toch? We gaan het niet eens worden, dat heb ik door, maar denk ee op zn minst even over na voordat je dingen roept.

 22. Helpen, hoe dan? Geaardheid kan je niet veranderen. Je bedoelt hopelijk niet dat pedo’s dezelfde rechten moeten krijgen als hetero’s en homo’s? Dus met een kind mogen trouwen /sexen.
  Ben wel benieuwd aan wat voor hulp jij /jullie dan denken😊

 23. Bas Derks , helaas leven we in een maatschappij waarin we snel oordeel vellen al is het door een verkapte manier van mening geven. Er over praten helpt mee om een de persoon te begrijpen waarom hij deze gevoelens heeft.

  1. Je bedoelt, helaas leven we in een maatschappij waarin het abnormale normaal gevonden wordt, en figuren als deze pedofiel een podium krijgen & zielig gevonden worden. Zieke figuren!

  2. Owen, dus omdat iemand met deze gevoelens rondloopt is het abnormaal en is het ziek. Even voor de duidelijkheid, ik ben tegen pedoseksueel! Maar iemand die gewoon pedofiel is zou ik wel willen begrijpen waarom hij die gevoelens heeft of door welke omstandigheid dit is ontstaan bij die persoon. Maar om hem helemaal verrot te slaan of uit de samenleving te trekken omdat die gevoelens heeft vind ik te ver gaan.

  3. Gevoelens komen op door je gedachten. De focus moet anders. Niet van mij, maar dit hele onderwerp moet uit de wereld. Het is een NO GO. Training, training, training van de mind. En daar schort het aan. Begrijpelijk want wie en waar moet de mens dit leren? Uitbanning en geweld is ook een NO GO. Iedereen verdient een plek als veilig. Training van de mind, daar gaat het over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.