pedofiel-derks

Mag ik zeggen dat ik pedofiel ben?

door Bas Derks

Wat zou jij doen als ik zeg dat ik pedofiel ben? Zou je mij verafschuwen? Vind je mij vies en mijn geest ziek? Terwijl ik alleen zeg het te zijn, daarmee niet impliceer dat ik met deze gevoelens iets wil doen. Lijk wel gek. Toch wil ik er graag over kunnen praten, want ik had het liever ook anders gezien…

Afgelopen vrijdag zag ik de documentaire Leaving Neverland, over het vermeende kindermisbruik van Michael Jackson. Of MJ het nou gedaan heeft of niet, dit soort dingen met kinderen gebeuren wel en ik vind het hartverscheurend verschrikkelijk. Toch wil ik er nog wel iets over zeggen: ik erger mij namelijk dood aan de verwisseling van het woord pedofiel en pedoseksueel.

Pedofiel vs. pedoseksueel

In de discussies rondom pedofilie – en ook in deze documentaire – worden de begrippen pedofilie en pedoseksualiteit vaak door elkaar gebruikt. Een pedofiel is iemand die een seksuele voorkeur heeft voor kinderen van 13 jaar of jonger. Hij (of zij) heeft echter niet meteen seks met kinderen. Iemand die dat wel heeft, is pedoseksueel. Een pedoseksueel is niet per definitie een pedofiel; iemand kan ook seks hebben met kinderen om andere redenen, bijvoorbeeld omdat er geen volwassene voorhanden is. Er kan dan sprake zijn van een gewetenloze geweldpleger (een bekend voorbeeld is Marc Dutroux, die volgens deskundigen geen pedofiel was), maar dat hoeft niet per se.

Je hoeft je niet af te vragen of je oké zult zijn met het feit of er een pedofiel in je straat komt te wonen, want die woont er procentueel gezien al: uit onderzoek blijkt dat 1% van de mensheid zich aangetrokken voelt tot kinderen, oftewel: pedofiel is. Van die 1% zoekt slecht een klein deel zijn of haar heil op duistere, illegale kinderpornosites. Of erger nog: heeft seksueel contact met kinderen.

Discussie

Begrijp mij goed, ieder volwassen mens die seksuele handelingen met kinderen verricht, is er één te veel. Kinderen zijn niet in staat om een weloverwogen keuze voor een relatie te maken. Laat staan met een volwassene. En dienen daarom te worden beschermd tegen de seksuele liefde van grote mensen. Daar is geen discussie over mogelijk. Maar blijkbaar zijn er ook genoeg mensen met pedofiele gevoelens die zich dat driedubbeldik beseffen en er niets mee willen doen. Toch durven zij daar niets over te zeggen, omdat ze dan direct uit de samenleving worden gejaagd…

Blijkbaar is een aanzienlijk deel van de wereldbevolking pedofiel of heeft pedofiele gevoelens. Misschien zelfs één van mijn vrienden. Doordat we hen al meteen afwijzen en in het donkerste hoekje van de samenleving uitkotsen, zullen ze vanuit dat donkere hoekje juist duistere dingen gaan doen. Wat je probeert te onderdrukken, komt er op een gegeven moment – goedschiks of kwaadschiks – toch uit. Maar dan buiten de radar. Schimmel groeit alleen in het donker, dus tijd om het in ’t licht te brengen.

Praten

Ik gruwel van het idee dat er kinderen worden misbruikt, maar ook van het idee als je je ware aard verborgen moet houden. Uit angst dat je direct tot moes wordt getimmerd. Niet dat we relaties tussen kinderen en volwassenen moeten toestaan (dat heet pedoseksualiteit en daar ben ik op tegen), maar laten we pedofilie in ieder geval bespreekbaar maken. Ervoor zorgen dat deze groep gehoord wordt en er niet meer alleen voor staat. Niet veroordelen, maar luisteren. Kijken we daarna naar de beste oplossing.

Als ik het zou zijn, mag ik dan zeggen dat ik pedofiel ben?

Lees nu: Waarom ik na het halen van mijn rijbewijs NOOIT meer gereden heb

Vind jij ook leuk

215 comments

Jim mei 27, 2023 - 3:57 am

Beste Bart, is dat je naam? Ik ben iemand die pedofiel is. Het vreet met op, elke dag. Ik kan eerlijk zeggen dat ik nog nooit een minderjarige heb aangeraakt en dat ook nooit zou doen. Maar ik voel me aangetrokken tot minderjarigen. En dat maakt me kapot. Ik wil zo niet zijn, ik heb dit niet gevraagd. Ik wil je gewoon bedanken voor dit bericht. Ik weet nog niet hoe ik moet leven met dit geweten over mezelf. Maar dankzij jou heb ik hoop. Dus bedankt.

Reply
Bart juni 7, 2022 - 12:46 pm

Dat is een foute vergelijking. Want terrorist zijn betekent daden en pedofiel b etekent gevoelens. Wetetnschappelijk feit is dat 80% van de kinderverkrachters geen pedofielen zijn en de meeste pedofielen geen kinderverkrachters zijn. Dan moeten we voor u ook schrik hebben. Lees deze link eens: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/meeste-pedofielen-zijn-geen-kindermisbruikers

Reply
Petro Van de Pas oktober 19, 2017 - 6:04 am

Eigenlijk is een begerende blik al een vorm van misbruik.
Energetisch plak je je eigen begeerte op iemand en aangezien we energetisch niet van elkaar afgescheiden zijn heeft alles invloed op elkaar.

Kinderen welke door een ouder met een begerende blik worden bekeken krijgen meteen al een deken van seksueel getinte energie over zich heen gespreid welke onbewust absolute verstoring kan veroorzaken.

Reply
bart juni 9, 2022 - 2:36 am

Je overdrijft nu wel. Niemand kan doen aan het voelen van begeerte en een begerende blik hebben. Je kan dat niet aan de persoon met pedofiele gevoelens verwijten. En dan is er veel misbruik dan is elke man die naar een mooie vrouw kijkt op straat ook een misbruiker.

Reply
bart juni 9, 2022 - 2:38 am

Je overdrijft nu wel. Niemand kan doen aan het voelen van begeerte en een begerende blik hebben. Je kan dat niet aan de persoon met pedofiele gevoelens verwijten dat hij onbewust een begerende blik heeft. Wat ga je dien iedereen opsluiten die begeerte voelt naar kinderen? . En dan is er veel misbruik dan is elke man die naar een mooie vrouw kijkt op straat ook een misbruiker.En die vrouw wil vaak ook niet dat ze begeerd wordt door die man.

Reply
Ben Kirssen augustus 25, 2017 - 9:56 am

We zijn al weer enige tijd verder na de publicatie van dit blog. Een mooi blog met een prangende vraag. Gelukkig komt het onderwerp pedofilie meer en meer op de agenda. Op een serieuze manier.

Wat ik mij af vraag hoe jij Derks terugkijkt op de vele reacties. Wat heeft dit blog met jou gedaan?

Reply
Alies Heida april 22, 2017 - 7:32 am

Als je het zou zijn vraag je?! Dan zou je hulp zoeken en je chemisch laten castreren!!!

Mijn maag keert zich om dat er zoveel steun betuigingen voor dit artikel zijn.

Reply
Esther Vis april 22, 2017 - 1:48 am

Ik ben misbruikt als kind en ben het eens met Gerwin Strootman.
Ga je nu ook beweren dat ik empathisch vermogen mis?

Reply
Bart juni 6, 2022 - 11:01 pm

@Esther: Wetenschappelijk feit : de meeste kinderverkrachters zijn GEEN pedofielen en de meeste pedofielen raken nooit een kind aan. Het gaat niet over empathisch vermogen gaat om dat je (onbewust) denkt dat pedofielen kinderverkrachters zijn terwijl 80% GEEN pedofielen maar hetero zoals u. Dit is wetenschap, vraag maar aan elke seksuoloog. Het is fout om een minderheidsgroep de schuld te geven van daden gepleegd door de meerderheidsgroep (hetero’s, homo’s, bi’s). Het is niet omdat ik bestolen ben dat ik alle zwarten moet haten als de meeste diefstallen en ik ben bestolen door een blanke. De kans dat uw verkrachter GEEN pedofiel is 80%. En zefls als hij een pedofiel dan nog hebben andere pedofielen en andere hetero’s en homo’s er niks mee te maken met uw trauma. U kan anderen buiten uw dader niet verantwoordelijk stellen de schuld op een minderheidsgroep steken. Misschien maakt deze link het duidelijker: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/meeste-pedofielen-zijn-geen-kindermisbruikers

Reply
Willemina Arieanne april 18, 2017 - 10:32 pm

Ik zou het allereerst volledig anders benoemen voor jezelf want het dekt een lading die niet positief is. Weet je, elk mens kan over alles wel iets in zijn hoofd halen. Focus je op alles wat je wel wilt, dan ebt het weg. Dat heet kracht. Persoonlijk vind ik dus helemaal niet dat dergelijke gedachten aan het licht gebracht ‘moeten’ worden omdat schimmel in het donker anders groeit (zoals je ergens omschrijft). Als jij weet wie ik allemaal in mijn frustratie wel had willen ombrengen… ik heb hier positieve gedachten tegenover gesteld, want dan krijgt het donker geen kans. Mijn advies: Zet het uit je hoofd, ga jongeren helpen ook zo te leren denken, zodat zij weten hoe in het licht te blijven. Dan breng jij dit onderwerp naar kracht. Mijn visie erop, ook al vind ik het ook moedig van je en hoop ik dat ik de schakel mag zijn voor “out of the lives of children”. Het mooiste is toch dat we het hele woord in welke vorm dan ook niet meer horen of zien. Met je gedachten kan je spelen, met 1 seconde kan je je focus veranderen. Zet ‘m op!

Reply
Arie-Jan Prins april 13, 2017 - 5:53 am

Geweld en verbanning kweekt nieuwe abnormaliteit. Ga in gesprek en verdiep je in de personen met wie je als mens de aardkloot deelt.

Reply
Owen Koenekoop april 12, 2017 - 3:50 pm

Kogel door je hoofd zou je moeten krijgen, idioot.

Reply
Bart juni 6, 2022 - 11:04 pm

Dan moet jij ook kogel door hoof krijgen, want 80% van de kinderverkrachters zijn hetero’s (en homo’s) en geen pedofielen.(Vraag maar na aan elke seksuoloog en wetenschapper als u me niet gelooft.) Een minderheidsgroep de schuld geven van daden die percentueel het meeste worden gepleegd door uw eigen groep is gemakkelijk. Misschien maakt dit je wat wijzer: @Esther: Wetenschappelijk feit : de meeste kinderverkrachters zijn GEEN pedofielen en de meeste pedofielen raken nooit een kind aan. Het gaat niet over empathisch vermogen gaat om dat je (onberwust) denkt dat pedofielen kinderverkrachters zijn terwijl 80% GEEN pedofielen maar hetero zoals u. Dit is wetenschap, vraag maar aan elke seksuoloog. Het is fout om een minderheidsgroep de schuld te geven van daden gepleegd door de meerderheidsgroep (hetero’s, homo’s, bi’s). Het is niet omdat ik bestolen ben dat ik alle zwarten moet haten als de meeste diefstallen en ik ben bestolen door een blanke. De kans dat uw verkrachter GEEN pedofiel is 80%. En zefls als hij een pedofiel dan nog hebben andere pedofielen en andere hetero’s en homo’s er niks mee te maken met uw trauma. U kan anderen buiten uw dader niet verantwoordelijk stellen de schuld op een minderheidsgroep steken. Misschien maakt deze link het duidelijker: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/meeste-pedofielen-zijn-geen-kindermisbruikers

Reply
Owen Koenekoop april 12, 2017 - 3:50 pm

Kogel door je hoofd zou je moeten krijgen, idioot.

Reply
Bas Derks april 12, 2017 - 4:44 pm

Oké, mag ik dan een foto van jouw hoofd? Kan ik mijn moordenaar ten minste recht aankijken. 🙂

Reply
Pet juli 25, 2020 - 7:42 am

Een fetish wordt uitgewerkt met volwassenen die het ook echt willen. Pedofilie gaat vaak meer om de macht die iemand ervaart. Het is letterlijk iemand ontmenselijken als je er een object van maakt, je ziet due ander dan niet meer als persoon maar als iets dat je kunt gebruiken, manipuleren, kneden. Vaak is het ook de onschuld en de schok/twijfel die een pedofiel veroorzaakt waar ze op kicken. He heeft weinig met echte aantrekkingskracht en verbinding te maken, het is een powertrip en perversie waarbij iemand wordt overgenomen door de lust iets te nemen, men wordt als het ware overgenomen. Ik weet nog toen ik vroeger werd misbruikt dat ik het engste vond dat ik diegene niet meer herkende als ik hem aankeek, hij leek zelfs geen mens meer, absoluut afgesloten en overgenomen. Veel mannen hebben dit in relatie tot sex en zien vrouwen als object zodra ze geil worden maar de meeste zijn niet zo zwak dat ze zichzelf zover verliezen dat ze bereid zijn tegen de ander zijn wil in te gaan. De constante seksuele blik heeft ervoor gezorgd dat ik me niet meer durf open te stellen, ik me verstop, positieve aandacht wantrouw ect, onderschat ook dit niet. Wij, waarbij grenzen zijn overgegaan verbergen allemaal onze vrouwelijkheid omdat sommige mannen ons dan constant geweld aan doen en niets meer zien dan ons lijf.

Reply
Owen Koenekoop april 12, 2017 - 4:55 pm

Google me naam maar, daar staan genoeg foto’s van mij ;).

Reply
Roy Tazelaar april 13, 2017 - 8:15 am

kan jij recht kijken dan bas ? met al die afwijkingen in je hoofd had ik dat niet verwacht.

Reply
Bas Derks april 13, 2017 - 9:43 am

Ah Roy, je bent een skat. Al die mooie woorden <3

Reply
Owen Koenekoop april 13, 2017 - 2:07 pm

Ben je ook zo stoer om je adres te geven?

Reply
Roy Tazelaar april 13, 2017 - 2:14 pm

Gadverdmme Owen Koenekoop, ben jij het niet, wordt ik wel versierd door zo’n vieze homo

Reply
Sas april 12, 2017 - 3:26 pm

Hoezo wordt het merendeel zo boos op Bas Derks persoonlijk?
Leest niemand goed meer, dan?
Hij zegt toch niet dat ie pedofiel is? Hij vraagt zich alleen of hij het zou mogen zeggen als hij het was …..
Mocht hij op het punt gestaan hebben om uit de (speelgoed)kast te komen, dan laat ie het nu wel uit z’n hoofd, denk ik.

Reply
Germán Quero Reveles april 12, 2017 - 8:58 am

Bruno van der Wel

Reply
Bruno van der Wel april 12, 2017 - 10:49 am

Le slippery slope

Reply
Maurice Larrea april 12, 2017 - 12:13 am

>Wat zou jij doen als ik zeg dat ik pedofiel ben? Zou je mij verafschuwen?

Ja.

>Vind je mij vies en mijn geest ziek?

Zonder twijfel.

>Terwijl ik alleen zeg het te zijn, daarmee niet impliceer dat ik met deze gevoelens iets wil doen.

Met bedreigingen werkt het anders wel zo. Waarom met dit dan niet? Waarom zouden we risico’s gaan moeten nemen opeens?

> Lijk wel gek.

Je lijkt? Haha, erger dan dat.

>Toch wil ik er graag over kunnen praten

Doe dat maar met professionele hulp, geen reden om mensen lastig te gaan vallen met je zieke fetish.

> want ik had het liever ook anders gezien…

Zijn we het in elk geval over 1 ding eens.

Reply
Aarti Ramkisoen april 12, 2017 - 4:17 am

Shivam lol

Reply
Shivam Ramkisoen april 12, 2017 - 7:29 am

But its not a fetish 😀

Reply
Aarti Ramkisoen april 12, 2017 - 7:44 am

Kinda is..

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:11 pm

De vraag is, Erwin, waarom jij niet gelijk inziet dat necrofilie een seksuele-deviatie is en een psychisch probleem?

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:01 pm

Zeg eens Erwin, wanneer gaan we ons inleven in necrofielen en ook voor hun acceptatie pleitten?

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:00 pm

Wij missen empathisch vermogen omdat we ons niet inbeelden hoe zielig het wel niet is voor een pedo? Jij mist empathisch vermogen omdat jij het je niet inbeeld hoe het is voor een kind om seksueel misbruikt te worden.

Reply
Bart juni 6, 2022 - 11:16 pm

Dan mis jij empathisch vermogen met kinderen want als je hetero bent; 80% van de kinderverkrachters zijn hetero’s (en homo’s) en GEEN pedofielen en de meeste pedofielen raken nooit een kind aan. Als een hetero kinderen neukt roept u dan; Maak de hetero’s af? Want het is een wetenschappelijk feit (vraag maar aan elke wetenschapper en seksuoloog dat 80% van de kinderverkrachters geen pedofielen zijn en de meeste pedofielen nooit een kind aanraken.) Uw opmerking over zielig voor een kind slaat nergens op dat u dit aan pedofielen verwijt want de meeste kinderverkrachters zijn geen pedofielen maar hetero’s (en homo’s). Als 80% van de diefstallen wordt gepleegd door blanken geef je dan ook zwarten de schuld? Misschien maakt deze link je wijzer: @Esther: Wetenschappelijk feit : de meeste kinderverkrachters zijn GEEN pedofielen en de meeste pedofielen raken nooit een kind aan. Het gaat niet over empathisch vermogen gaat om dat je (onberwust) denkt dat pedofielen kinderverkrachters zijn terwijl 80% GEEN pedofielen maar hetero zoals u. Dit is wetenschap, vraag maar aan elke seksuoloog. Het is fout om een minderheidsgroep de schuld te geven van daden gepleegd door de meerderheidsgroep (hetero’s, homo’s, bi’s). Het is niet omdat ik bestolen ben dat ik alle zwarten moet haten als de meeste diefstallen en ik ben bestolen door een blanke. De kans dat uw verkrachter GEEN pedofiel is 80%. En zefls als hij een pedofiel dan nog hebben andere pedofielen en andere hetero’s en homo’s er niks mee te maken met uw trauma. U kan anderen buiten uw dader niet verantwoordelijk stellen de schuld op een minderheidsgroep steken. Misschien maakt deze link het duidelijker: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/meeste-pedofielen-zijn-geen-kindermisbruikers

Reply
Serge van Heel april 11, 2017 - 2:20 pm

Dapper van je dat je hierover schrijft. Het is een gevoelig thema dat veel losmaakt. M.i. is pedofilie geen geaardheid maar afwijkend seksueel gedrag. Net als iemand die alleen opgewonden kan raken van het verkrachten van vrouwen of van seks met dieren/ voorwerpen of van snufmovies.. Maar moet alles besproken en genormaliseerd kunnen worden? Als er iemand aan mijn kinderen zou zitten of seksuele toespelingen zou maken dan zou ik niet voor mezelf instaan denk ik.

Reply
Dit is Derks april 11, 2017 - 2:32 pm

Maar dan spreken we over pedoseksualiteit en niet over pedofilie. Pedoseksualiteit ben ik hoe dan ook op tegen. Pedofilie moet te bespreken zijn.

Reply
Willemina Arieanne april 18, 2017 - 10:25 pm

Ik zou het allereerst volledig anders benoemen voor jezelf want het dekt een lading die niet positief is. Weet je, elk mens kan over alles wel iets in zijn hoofd halen. Focus je op alles wat je wel wilt, dan ebt het weg. Dat heet kracht. Persoonlijk vind ik dus helemaal niet dat dergelijke gedachten aan het licht gebracht ‘moeten’ worden omdat schimmel in het donker anders groeit (zoals je ergens omschrijft). Als jij weet wie ik allemaal in mijn frustratie wel had willen ombrengen… ik heb hier positieve gedachten tegenover gesteld, want dan krijgt het donker geen kans. Mijn advies: Zet het uit je hoofd, ga jongeren helpen ook zo te leren denken, zodat zij weten hoe in het licht te blijven. Dan breng jij dit onderwerp naar kracht. Mijn visie erop, ook al vind ik het ook moedig van je en hoop ik dat ik de schakel mag zijn voor “out of the lives of children”. Het mooiste is toch dat we het hele woord in welke vorm dan ook niet meer horen of zien. Zet ‘m op! 😘

Reply
Melanie Petrick april 11, 2017 - 2:10 pm

Ik heb de eerste reacties gelezen best wel beangstigend hoe mensen bekrompen kunnen reageren.
Ten eerste is het in de aanleg wat je voorkeur is.
Ik verdoem toch ook geen hetero en of homo.
Je hebt het of niet.
Als je van hard rijden houd geef ik je toch ook bijvoorbaat geen bekeuring.
Dan kunnen we Jos en Max ook bekeuren tot en met.
Als iets je voorkeur heeft zegt dat niet dat dat ook gaat gebeuren.
Van mening ben ik.
Van kinderen blijf je af.
Die zijn onschuldig.
Maar om deze mensen af te schrijven is ook geen optie.
Als je deze gevoelens hebt moet je hulp zoeken.
Als je van hard rijden houd dan ga je naar de race baan.

Reply
Pet juli 25, 2020 - 7:50 am

Wist je dat pedofilie meer om macht, onschuld, schok en manipulatie gaat dan om aantrekkingskracht tot de persoon. Hey is een extreme vorm van objectificatie, wat een vorm van mentaal geweld is. Zodra je de ander ziet als object, kun je er alles mee doen, veroordelen, verkrachten, vermoorden. Het is geen aanleg, alle pedofielen zijn vroeger zelf in contact geweest met een pedofiel. Wat jhr toen aan kracht en menselijkheid is afgenomen, kun je als volwassene via een ander proberen terug te pakken. je moet wel bereid zijn dat tegen hun wil in te doen en dat is het verschil met andere seksuele voorkeuren, die gebeuren tussen mensen die dat beide willen. Als je dat verschil niet duidelijk voelt, dan ben ik bang dat jouw grens vervaagt is en je het alles iemand recht ziet om andersmans grens over te gaan als hij dit ‘nodig’ heeft.

Reply
Bart juni 6, 2022 - 11:11 pm

Wetenschappelijk feit: 80% van de kinderverkrachters is GEEN pedofiel maar hetero (of homo) zoals u en doet het inderdaad om redenen als macht enz… De meeste pedofielen raken nooit een kind aan en de meeste kinderverkrachters zijn GEEN pedofielen. Als 80% van de diefstallen wordt gepleegd door blanken is “neger”‘ ook geen synoniem voor dief. Maar een minderheidsgroep moet meestal de schuld krijgen van daden die percentueel het meeste door de meerderheidsgroep worden gepleegd. Misschien kan deze link je iets meer duidelijkheid geven;: @Esther: Wetenschappelijk feit : de meeste kinderverkrachters zijn GEEN pedofielen en de meeste pedofielen raken nooit een kind aan. Het gaat niet over empathisch vermogen gaat om dat je (onbewust) denkt dat pedofielen kinderverkrachters zijn terwijl 80% GEEN pedofielen maar hetero zoals u. Dit is wetenschap, vraag maar aan elke seksuoloog. Het is fout om een minderheidsgroep de schuld te geven van daden gepleegd door de meerderheidsgroep (hetero’s, homo’s, bi’s). Het is niet omdat ik bestolen ben dat ik alle zwarten moet haten als de meeste diefstallen en ik ben bestolen door een blanke. De kans dat uw verkrachter GEEN pedofiel is 80%. En zelfs als hij een pedofiel dan nog hebben andere pedofielen en andere hetero’s en homo’s er niks mee te maken met uw trauma. U kan anderen buiten uw dader niet verantwoordelijk stellen de schuld op een minderheidsgroep steken. Misschien maakt deze link het duidelijker: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/meeste-pedofielen-zijn-geen-kindermisbruikers

Reply
Dylan Gubbels april 11, 2017 - 2:03 pm

Dit toont toch maar weer aan hoever het gevallen is met onze maatschappij, dat we het opnemen voor dit soort walgelijke personen. Whats next, necrofilie acceptatie?

Reply
Jesse Harig april 11, 2017 - 4:40 pm

Niks tegen necrofilie, ik voel me alleen aangetrokken tot doden maar doe niks met deze gevoelens😂

Reply
Owen Koenekoop april 12, 2017 - 4:48 pm

Jesse Harig jij bent even ziek in je hoofd als die pedofielen, met je communistische tshirt aan. Wanneer ben je weer eens in de gonz? Kan je een paar tetsen krijgen. Mafkees.

Reply
Bart juni 7, 2022 - 12:38 pm

Meeste kinderverkachters zijn hetero’s zoals u. Ongeveer 80% en de meeste pedofielen raken nooit een kind aan. Maar lekker de schuld op een minderheidsgroep steken. Deze link mlisschien duidelijker; https://www.hartvannederland.nl/nieuws/meeste-pedofielen-zijn-geen-kindermisbruikers

Reply
Yentl Zevenbergen april 11, 2017 - 1:42 pm

Bijzonder wat voor reacties dit allemaal teweegbrengt. Ik ben absoluut tegen pedofilie, maar het is goed om het taboe te doorbreken. Het bestaat, dat moet je niet onder stoelen of banken steken want daar schiet niemand wat mee op. Maak het bespreekbaar zodat het juist níet ‘achter geslogen deuren’ blijft! 🙂

Reply
Bart juni 6, 2022 - 11:25 pm

Pedofilie is een gevoel en pedoseksueel zijn daden. DE meeste daders zijn geen pedofielen en de meeste pedofielen zijn geen daders. Dat is het foute beeld dat maatschappij en sociale media nog steeds heeft. Zie link: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/meeste-pedofielen-zijn-geen-kindermisbruikers

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 12:39 pm

Gerwin, je helpt homo’s niet bepaald door dit soort idiote uitspraken op het internet te plaatsen, en het feitelijk met elkaar te vergelijken. Er is nog altijd een verschil: homo’s zijn doorgaans volwassen mensen die zelfstandig de keuze maken om met elkaar te zijn, terwijl een pedo aan een kind zit dat zich absoluut niet kan verweren! Niet iedereen is zielig en ik hoop van harte dat de gemiddelde homo niet zo denkt.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 8:41 am

Pedofielen Opruimings Dienst Zie dit.

Reply
Marcel Graumans april 11, 2017 - 8:41 am

Er zit een enorm verschil tussen ‘pedofiel’ en ‘kindermishandelaar’. Een beetje hetzelfde als dat je het idee kunt hebben iemand iets aan te willen doen, maar dat dat bij een gedachte blijkt. Sensatiebelustheid en kijkcijfer geilheid van de media, en (door emoties veroorzaakte) kortzichtigheid hebben er voor gezorgd dat deze twee definities door elkaar gehaald / en door elkaar gebruikt worden. Hoewel het geen populair standpunt is, denk ik dat je kunt zeggen dat ‘een pedofiel’ niet gelijk staat aan ‘een kindermishandelaar’ (als het in de praktijk – ook niet virtueel / digitaal – tot uitdrukking wordt gebracht) en dat ‘een kindermishandelaar’ niet per definitie ‘een pedofiel’ hoeft te zijn (bij lichamelijk geweld zonder seksuele impuls bijvoorbeeld). Helaas lijkt er nog wel eens een verbod te heersen op zelfstandig en genuanceerd nadenken, in mijn bescheiden beleving…..

Reply
Bart juni 6, 2022 - 11:24 pm

@Marcel: Eindelijk iemand intelligent! De meeste mensen roepen als kuddebeesten na wat de massa zegt maar studeren niet. https://www.hartvannederland.nl/nieuws/meeste-pedofielen-zijn-geen-kindermisbruikers

Reply
Lindy van Mourik april 11, 2017 - 8:15 am

Lean Mulder

Reply
Kirsten Otten april 11, 2017 - 5:12 am

AUW!
Moeilijk verteerbaar stuk voor mij als moeder van een zoon die te maken heeft gehad met dit thema…
Vooral de toon van het into komt keihard binnen. Niet tof.

Reply
Dit is Derks april 11, 2017 - 7:21 am

En wat als je zoon later pedofiele gevoelens blijkt te hebben?

Reply
Cindy maart 11, 2019 - 9:38 am

Dit is écht ongepast! Ik vraag toch ook niet aan jou wat je zou doen als je zoon of dochter in de toekomst wordt verkracht door een pedoseksueel.
Je wil je kinderen toch eerst zo normaal mogelijk groot brengen?

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 8:01 am

Hoe durf jij zo tegen deze vrouw te spreken, smeerlap? Je ziet toch dat ze zegt dat haar zoon is mishandeld? Walgelijke ziekeling. Je kunt de acceptatie van pedofilie pushen zoveel je wilt, maar ik kan je garanderen we dat niet gaan accepteren.

Reply
Bas Derks april 11, 2017 - 8:37 am

Mijn excuses, ik had uw reactie totaal verkeerd gelezen. Begrijp heel goed dat het stuk voor u aangrijpend is. Pedoseksuelen keur ik zonder enkele twijfel af. Alle kracht en liefde gewenst!

Reply
Pet juli 25, 2020 - 8:03 am

Die kans is er inderdaad alleen als iemand al jong in contact is geweest met een pedofiel en deze seksuele objectificatie heeft gevoelt. De beschrijving van jezelf onder het stuk, wat niets met dut stuk te maken heeft, voelt ook pervers aan, het is dus iets wat onderdeel is geworden van jouw identiteit. Je probeert te rationaliseren fast hey oké is om mensen tot object te maken en ook nog mensen die hier helemaal niets van begrijpen of zich tegen kunnen verweren. Weet je hoe vervelend het is als mensen worden overgenomen door lust? Je voelt constante spanning en onveiligheid, je kunt geen verbinding krijgen want de ander ziet jou maar als 1 ding. Veel onverwerkte psychische perversie komen tijdens seks omhoog, maar dit reikt verder dan de momenten van seks. Dit is niet iemand die he tg ook wil en helaas zit daar vaak ook een deel van de spanning voor een pedofiel, dat je een onschuldig iemand zo kunt bekijken, kunt laten twijfelen, shockeren. Eindelijk iets van macht… dat is je eerder afgenomen, je durft niet naar iemand toe te stellen die nee kan zeggen, die er zelf ook van geniet, je houdt van de perversie, het foute, het geweld, je zin doordrijven ect. Dat deze kick op grensoverschrijdend en objectificatie en shock zo in je zit, heeft aan dat je een probleem hebt. Het is fijn fast je niet zo zwak in je schoenen staat dat j e je hebt laten overhalen tot actie over te gaan, maar deze verwrongen energie van jou heeft zeker effect op de kinderen die je zo bekijkt en op wat jij toestaat jouzelf te beinvloeden

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 8:38 am

Je kunt mijn bericht wel verwijderen over hoe schandalig het is dat je aan haar vraagt ‘wat als jouw zoon pedofiel is’, maar ik heb er een mooie screenshot van, ziekeling.

Reply
Bas Derks april 11, 2017 - 8:41 am

Prima. Heb je dan ook een screenshot van mijn excuses? Opnieuw: ik had haar reactie totaal verkeerd gelezen. En dat spijt mij.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 9:30 am

Met dit artikel propageer je hoe dan ook de acceptatie van pedofielen en ben je medeplichtig aan het misbruik van kinderen. Ik begrijp heel goed hoe jij op dit punt bent gekomen. Je denkt namelijk dat alles maar moet kunnen, dat het slechts een seksualiteit is en dat we het maar moeten accepteren. Nee, niet alles moet kunnen. Het moet bespreekbaar zijn zodat we weten wie preventief opgepakt moet worden.

Reply
Lisa Brender À Brandis april 11, 2017 - 11:36 am

Jou mening mag er zijn, net zoals Bas zijn mening er mag zijn. Maar hoe kun je in godsnaam zo kortzichtig zeggen dat door zijn visie hij medeplichting is aan het misbruik van kinderen…
Omdat hij geloofd en wilt staan voor de mensen die deze gevoelens hebben en zichzelf daar net zo hard voor verafschuwen als de rest van de wereld dat doet.
Als jij wilt dat jou mening gerespecteerd word, respecteer dan ook die van een ander.

Reply
Lisa Brender À Brandis april 11, 2017 - 11:36 am

Jou mening mag er zijn, net zoals Bas zijn mening er mag zijn. Maar hoe kun je in godsnaam zo kortzichtig zeggen dat door zijn visie hij medeplichting is aan het misbruik van kinderen…
Omdat hij geloofd en wilt staan voor de mensen die deze gevoelens hebben en zichzelf daar net zo hard voor verafschuwen als de rest van de wereld dat doet.
Als jij wilt dat jou mening gerespecteerd word, respecteer dan ook die van een ander.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 11:57 am

Jij bent kortzichtig als je niet kunt inzien wat de langetermijn gevolgen kunnen zijn van het acceptabel maken van pedoseksualiteit als ‘seksuele voorkeur’. Als je dat niet inziet ben je behoorlijk ver heen en verdwaald in de cultuur-marxistische waanzin van deze tijd. En volgens mij zijn kinderen wel wat belangrijker dan de gevoelens van een marginale groep.

Reply
Bart juni 7, 2022 - 12:41 pm

Het is juist andersom. Door pedofielen te haten en op te jagen zullen er meer kinderen verkracht worden. Kortzichtig dat je dit niet snapt. Vraag maar aan Child Focus en ze geven me gelijk. De oorzaak vanseksuele handelingen met kinderen is sociale isolatie en zelfhaat en door ze te haten en sociaal te isoleren krijg je juist meer seks met kinderen. Bovendien is 80% van de kinderverkrachters GEEN pedofielen maar hetero’s zoals u. De meeste kinderverkrachters zijn geen pedofielen en de meeste pedofielen raken nooit een kind aan. Vraag maar aan elke seksuoloog en wetenschapper die slimmer is dan u. Misschien maakt deze link u iets meer wijs:
https://www.hartvannederland.nl/nieuws/meeste-pedofielen-zijn-geen-kindermisbruikers

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 11:57 am

Jij bent kortzichtig als je niet kunt inzien wat de langetermijn gevolgen kunnen zijn van het acceptabel maken van pedoseksualiteit als ‘seksuele voorkeur’. Als je dat niet inziet ben je behoorlijk ver heen en verdwaald in de cultuur-marxistische waanzin van deze tijd. En volgens mij zijn kinderen wel wat belangrijker dan de gevoelens van een marginale groep.

Reply
Paul Vergouwe april 25, 2017 - 10:35 pm

Pieter, kun je mij uitleggen wat pedofielen dan moeten doen? Die gevoelens gaan niet vanzelf weg…

Reply
Pet juli 25, 2020 - 8:11 am

Ja natuurlijk, ze kunnen naar zichzelf kijken. Waarom ze hierop kicken, het is een verwrongen impuls die aanspoort tot grensoverschrijdend gedrag. Wat in kinderen trekt je aan, waarom zie je ze als object, waar kick je precies op, waarom heb je deze behoeften, is er iemand bij jou geweest die kickte op het wegnemen van jouw onschuld, je aan het twijfelen brengen, de powertrip die ze kregen, de ontmenselijking die je ervoer, de grenzen die werden platgewalst, het gebrek aan verbinding en jouw waarde alleen zien in een lijf, een lijf dat zelf nog niets begrijpt van lust? Je kunt daar hulp bij vragen natuurlijk. Het rationaliseren, goedpraten, niet naar zichzelf duiken kijken is in ieder geval een teken dat iemand steeds verder zichzelf en zijn omgeving zal vergiftigen

Reply
Bart juni 6, 2022 - 11:28 pm

Ja, maar het maatschappelijk taboe of haat gaat zeker niet de persoon helpen om professionele hulp te zoeken. Pedofiele gevoelens hebben vaak met sociale isolatie en laag zelfbeeld te maken. Het stigmatiseren en haten in de maatschappij en in een hoek drijven zal eerder pedofiele gevoelens vergroten (meer isolatie, meer laag zelfbeeld enz…).

Reply
Kellie Peeters april 10, 2017 - 9:35 pm

Anne Nies hier hadden we t pasgeleden over

Reply
Anne Nies april 10, 2017 - 9:44 pm

echt goeje!

Reply
Lotte Schiphorst april 10, 2017 - 5:34 pm

Een gevoelig onderwerp. Ik denk dat het belangrijk is om dit soort zaken bespreekbaar te maken. Op deze manier kan je vaak een hoop voorkomen en kan iemand de hulp krijgen die nodig is.

Reply
Renate Onal april 10, 2017 - 5:29 pm

Moeten we alles nu maar gaan tollereren tegenwoordig….moet al het buitensporige maar normaal gevonden worden? Maak er anders een praatprogramma over op tv…en dan natuurlijk wel primetime…en herhaal het zo vaak mogelijk zodat het in iedereen zn hoofd geprent word dat ook dit geaccepteerd en bespreekbaar moet worden! En vergeet niet dat we het onze kinderen moeten mee gaan geven…dat ook deze mensen gewoon geaccepteerd horen te worden in de maatschappij! want dat moet ook gewoon kunnen! Het normale denken…liefdesrelaties hebben binnen de normen….hoeft tegenwoordig niet meer….het moet steeds gekker worden….want alles moet maar kunnen en alles moet maar mogen! Vind je het gek dat vele onder ons het buiten de grenzen gaan zoeken…want the sky is the limit! Alles moet maar geaccepteerd worden! Wat zouden jullie er eigelijk van vinden als je in de speeltuin aangesproken word door zo een pedofiel die zegt goh…je hebt echt een lekkere dochter of zoon ….ze heeft echt een lekker kontje….als ik mezelf zou mogen laten gaan dan wist ik het wel! Maar helaas beland ik dan in de gevangenis….dus hou ik mezelf maar netjes in….als je al zulke gedachtes hebt…ben je gewoon al gek gemaakt door deze zieke maatschappij…door het internet….waar al die vieze pedofiele netwerken kunnen bestaan die elkaar allemaal het hoofd op hol brengen! Door de extreme porno die alle grenzen al heeft overschreden…en ook dat word dan zelfs saai….en als je dan labiel bent…is het heel gemakkelijk om jezelf zo maar weer een nieuwe zieke fantasie aan te leren om jezelf weer te triggeren….en dan moeten we je allemaal welkom heten in de wereld van de pedofilie!!!

Reply
Engin Onal april 10, 2017 - 5:33 pm

👏👏👏

Reply
Renate Onal april 11, 2017 - 9:59 am

Huh…er had toch net iemand gerageerd op me reactie geloof ik Engin Onal…en nu is het weg

Reply
Renate Onal april 11, 2017 - 10:00 am

Over het punt van het artikel missen….ik denk dat hij mij punt een beetje heeft gemist…..

Reply
Engin Onal april 11, 2017 - 10:01 am

Nee heb geen melding gezien erover..

Reply
Renate Onal april 11, 2017 - 10:02 am

Er stond net een reactie van ene marco dat ik het punt van het artikel.had gemist

Reply
Engin Onal april 11, 2017 - 10:05 am

Helemaal niks gezien.. punt? Welke punt 😂 achterlijk

Reply
Renate Onal april 11, 2017 - 10:07 am

Dat die ziekelingen gewoon moeten kunnen zeggen…hoi ik ben klaas en heb pedo gevoelens….en dat wij allemaal moeten reageren met…oh geeft niet…goed dat je er over praat. Nee klaas moet naar de ggz aanbellen en zeggen ik ben pedo…sluit mij aub op en gooi de sleutel weg!

Reply
Engin Onal april 11, 2017 - 10:14 am

Hahaha. Weetje wat het ook is. Het mag vanaf nu wel lijnen getrokken worden door de overheid. Zoals het vrijheid van mening uiten. Dan zul je denk ik problemen vermijden. Maar goed ik weet ook niet wat ik over nederland moet denken… grootste pedofielen netwerk pedofielen partij, vrijheid van mening uiten vrijheid van drugs gebruik. Vrijheid voor prostituees. En dan hebben over normen en waarde. Ik weet het allemaal niet meer, dat straks mijn kinderen hier moeten opgroeien met dit soort praktijk. Denk tog dat ik zal moeten overwegen om naar een ander land te gaan verhuizen voor mijn kinderen 😞

Reply
Renate Onal april 11, 2017 - 10:54 am

Jazeker…door dit soort vrijheden word ons land er zeker niet beter op…met dank aan alle te ruim denkende mensen….

Reply
Bart juni 6, 2022 - 11:21 pm

Wetenschappelijk feit; 80% van de kinderverkrachters zijn GEEN pedofielen (maar hetero’s, homo’s, bi’s …) en de meeste pedofielen raken nooit een kind aan. Dit is een wettenschappelijk feit en niet louter mijn mening. Vraag maar aan elke seksuoloog. Een minderheidsgroep (pedofielen) de schuld geven van daden die percentueel het meeste worden gepleegd door meerderheidsgroep klopt niet. Zou u ook “neger’ als synoniem voor dief gebruiken als 80% van de diefstallen wordt gepleegd door blanken? Maar met veel dingen moet een minderheidsgroep als zondebok fungeren. Misschien maakt deze link je wat wijzer: @Esther: Wetenschappelijk feit : de meeste kinderverkrachters zijn GEEN pedofielen en de meeste pedofielen raken nooit een kind aan. Het gaat niet over empathisch vermogen gaat om dat je (onbewust) denkt dat pedofielen kinderverkrachters zijn terwijl 80% GEEN pedofielen maar hetero zoals u. Dit is wetenschap, vraag maar aan elke seksuoloog. Het is fout om een minderheidsgroep de schuld te geven van daden gepleegd door de meerderheidsgroep (hetero’s, homo’s, bi’s). Het is niet omdat ik bestolen ben dat ik alle zwarten moet haten als de meeste diefstallen en ik ben bestolen door een blanke. De kans dat uw verkrachter GEEN pedofiel is 80%. En zelfs als hij een pedofiel dan nog hebben andere pedofielen en andere hetero’s en homo’s er niks mee te maken met uw trauma. U kan anderen buiten uw dader niet verantwoordelijk stellen de schuld op een minderheidsgroep steken. Misschien maakt deze link het duidelijker: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/meeste-pedofielen-zijn-geen-kindermisbruikers

Reply
Bart juni 7, 2022 - 12:34 pm

Uw vergelijking slaat nergens op! seriemoordenaars en brandstichters plegen DADEN. DE meeste pedofielen plegen geen en de meeste kinderverkrachters zijn geen pedofielen maar hetero’s zoals u. Wetenschappelijk feit; 80% van de kinderverkrachters zijn GEEN pedofielen. Misschien maakt deze link u iets wijzer: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/meeste-pedofielen-zijn-geen-kindermisbruikers

Reply
Engin Onal april 10, 2017 - 4:39 pm

Dat mensen dit steunen!!?? Dat je het al in je hoofd haalt zoiets, vind ik net zo erg als het verrichten van dat! IK KAN TOG OOK NIET ZEGGEN DAT IK EEN TERRORIST BEN MAAR NIEMAND IETS WIL AANDOEN!! SPOOR JE WEL IDIOOT. Spring van een flat gebouw of ga in een psychische inrichting in daar hoor je thuis.. En mensen die dit normaal vinden dat hij het mag uiten. Doe precies het zelfde spring gewoon van een gebouw…

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 8:37 am

Engin, fantastisch gezegd! Wat mij betreft zijn al deze mensen die het hier accepteren medeplichtig aan de verkrachtingen van kinderen. Stelletje zieke idioten. Jullie overschrijden werkelijk alle grenzen.

Reply
Paul Vergouwe april 25, 2017 - 10:37 pm

Ben jij ooit aangetrokken geweest tot een getrouwde vrouw? Daar kan je toch ook niets aan doen? Wat als je je aangetrokken voelt tot een kind? Leg mij even uit wat die persoon dan moet doen? Voor zichzelf houden en hopen dat het weggaat?

Reply
Bart juni 7, 2022 - 12:36 pm

Uw vergelijking met terroristen slaat nergens op, want terrorist is geen gevoel maar daden. DE meeste kinderverkrachters doen niks en 80% van de kinderverkrachters zijn hetero’s zoals u. Misshcien maakt deze link u iets wijzer: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/meeste-pedofielen-zijn-geen-kindermisbruikers

Reply
Jolanda Gerbecks april 10, 2017 - 2:26 pm

Onlangs heb ik de opleiding op het instituut voor psychodrama in Cothen http://www.traumaseksualiteit.nl afgerond. Als voormalig slachtoffer ervaar ik juist heel veel baat bij het bespreekbaar maken van de neiging van de dader. Ook omdat het in de praktijk vaak overgeleverd gedrag betreft. Zo komen mijn eigen schaduwkanten, daar waar de dader zich heeft geïnternaliseerd, in het zicht. Zie op de bovengenoemde website ook de link naar http://www.seksueelmisbruik.pro de lijst met coaches en therapeuten die openstaan voor het ondersteunen en begeleiden van slachtoffers en (potentiële) daders. Mij kunnen beide groepen ook rechtstreeks bereiken hiervoor via bijgevoegde website.

Reply
Filiz Acikgöz Önal april 10, 2017 - 12:47 pm

Dit is toch gewoon je fantasie? Waarom wil je hierover praten, als je toch niet van plan bent om het uit te voeren? Dat ik evt fantaseer over vrouwen wilt niet zeggen dat het nodig is om er met jan en alleman over moet praten. Waarom voel je die behoefte? Hoop op Goedkeuring? Begrip wat vervolgens moet leiden tot goedkeuring??. Zoek soortgenoten op zou ik zeggen om erover te praten zonder het in praktijk te hoeven te brengen.. praat met je arts, praat met deskundigen want ik geloof oprecht niet dat mensen die dit soort gevoelens niet hebben je zullen begrijpen of jou op andere gedachten kunnen brengen. Dieren, babys,kinderen,verstandelijk en lichamelijk beperkte mensen,demente ouderen fantaseer erover in je gedachten wereld indien je dit wilt of nodig hebt maar net wat Jos Verbong zegt van deze groepen, hier blijf je van af.

Reply
Nik Schout april 10, 2017 - 11:49 am

Heel sterk stuk!

Reply
Alouette Bakker april 10, 2017 - 11:00 am

Demi van Elsland Bas van Eeden iets met een discussie?

Reply
Josta Loos april 10, 2017 - 10:49 am

Roep ik ook al jaren … meestal zegt men dat je in dat geval beter de wereld van jezelf kan redden en een kogel door de kop moet jagen….

Reply
No Jeff april 11, 2017 - 7:55 am

Begin maar met religieuze gekken :’) dit soort mensen zijn nog eerder te redden whaha.

Reply
Nina Schouten april 10, 2017 - 10:45 am

Dankje! Ik denk er zelf ook zo over. We behandelen ze hoe ze in de jaren 50 homo’s behandelden. Maar toen ik het er een paar maanden geleden over had met een groepje mensen keken ze me aan alsof ik ziek was dat ik mensen met pedofilie gewoon mensen noemde…

Reply
Nina Schouten april 11, 2017 - 2:19 pm

Ik naief? Zegt degene die iedereen over een kam scheert!

Reply
Nina Schouten april 11, 2017 - 3:53 pm

Nou geweldig, ik ben de naiefeling terwijl jij 1% van de bevolking over één kam scheert. Nee, als een vriend van mij zou zeggen pedofiele gevoelens te hebben dan zou ik nog steeds niet twijfelen om hem mijn vriend te noemen. Ik weiger om mensen te abomineren omdat ze iets hebben waar ze niets aan kunnen doen.

Reply
Nina Schouten april 11, 2017 - 3:53 pm

Nou geweldig, ik ben de naiefeling terwijl jij 1% van de bevolking over één kam scheert. Nee, als een vriend van mij zou zeggen pedofiele gevoelens te hebben dan zou ik nog steeds niet twijfelen om hem mijn vriend te noemen. Ik weiger om mensen te abomineren omdat ze iets hebben waar ze niets aan kunnen doen.

Reply
Anna Noordeloos april 10, 2017 - 8:39 am

Maarten Jong

Reply
Melanie Karel april 10, 2017 - 8:23 am

Remmelt

Reply
Daan Van Doorn april 10, 2017 - 8:00 am

Dylan Gubbels

Reply
Dylan Gubbels april 10, 2017 - 10:37 am

Wtf man xD

Reply
Rosa van den Brink april 10, 2017 - 7:38 am

Maar jij schrijft erover alsof pedofilie en homoseksualiteit twee vergelijkbare dingen zijn. Alsof het seksueel aangetrokken zijn tot kinderen gewoon een van de afwijkende seksuele voorkeuren in het rijtje is. Maar ookal heeft iemand die gevoelens, en hebben ze niet de intentie om er iets mee te doen, als ze dit wel doen gaat het om misbruik. En dat maakt het moeilijk. Maar ik ben het er wel mee eens dat als iemand open zou kunnen zijn over deze gevoelens, we hulp zouden kunnen bieden om dat misbruik te voorkomen. Dat zou sowieso beter werken dan mensen alleen laten en ze als complete samenleving uitspugen en maar afwachten tot ze niet meer sterk genoeg zijn om ‘er niks mee te doen’.

Reply
Norman Meyer april 10, 2017 - 7:12 am

Je mag alles zeggen. Je moet alleen niet verwachten dat het altijd goed ontvangen wordt. Er zijn heel veel dingen waar heel veel mensen alleen in kleine kring over praten omdat ze de ervaring hebben dat de buitenwereld er niet mee om kan gaan. Gaat lang niet altijd om zulke potentieel ingrijpende zaken, maar onbegrip kan al snel tot uitsluiting en erger leiden. Veel mensen praten vanuit oordeel; niet vanuit de behoefte om te leren en hun standpunt te ontwikkelen. Debat in plaats van discussie. Mijn mensbeeld is niet dusdanig positief dat ik denk dat dergelijke pittige onderwerpen ooit openlijk bespreekbaar worden. Onrechtvaardig? Absoluut. Maar waar we al problemen hebben om juridisch aanvaarde en gelijkberechtigde levensstijlen ongestoord en ongemolesteerd de ruimte te geven in de maatschappij, zie ik dit nog niet gebeuren. In Engeland zijn ” pediatricians” , kinderartsen, belaagd door een woedende meute die het verschil niet begreep met pedosexuelen. De emotie regeert teveel, de onkunde ook. Daar kun je met principes niet tegenop..

Reply
Sanna Fenwick april 10, 2017 - 6:36 am

Heel erg lastig inderdaad. Het blijft natuurlijk een seksuele voorkeur maar precies zoals je zegt: kinderen kunnen er de dupe van worden en dat kan natuurlijk niet. Ik denk dat veel mensen bang zullen zijn dat het toch fout kan gaan. Het bespreekbaar maken is een goeie maar ik denk dat wanneer iemand zou vertellen dat ze pedofiel zijn de wereld hen alsnog uit zal kotsen.
We leven naar mijn mening in een samenleving waar veel dingen voor mijn gevoel niet bespreekbaar zijn. Mensen zouden het van de daken moeten kunnen schreeuwen welke seksuele voorkeur of welk syndroom of stoornis of of “beperking” iemand dan ook heeft. Toch heb ik het gevoel dat we hier nog steeds voor afgerekend zullen worden wanneer we dit daadwerkelijk zouden doen. Alles maar dan ook alles zou bespreekbaar moeten kunnen zijn. Elk stapje is er een! Goed geschreven! Mooi onderwerp!

Reply
Martin Dekker april 13, 2017 - 6:26 am

Pieter, je zou eerst eens moeten uitzoeken wat pedofiel is en wat pedoseksueel is. Dus jij wilt er niet achter komen waarom iemand met die gevoelens rondloopt en wat het hem of haar toe brengt om het werkelijk uit te voeren. En ook zeg je dat het nooit bespreekbaar moet maken, hoe kun je ze dan helpen als je het nooit bespreekbaar maakt. Juist als je het nooit bespreekbaar maakt is de kans vele malen groter dat ze de fout in gaan.😉

Reply
Amanda Rosanne april 13, 2017 - 7:28 am

Pieter, ik val op mannen. Betekent niet dat ik er ooit één ga verkrachten.

Reply
Maritsa Den Arend april 10, 2017 - 1:24 am

Topper

Reply
Walinda de Jong april 9, 2017 - 11:43 pm

Knap dat je dit durft te plaatsen<3

Reply
Walinda de Jong april 9, 2017 - 11:43 pm

Knap dat je dit durft te plaatsen<3

Reply
Carlijn Kösters april 9, 2017 - 11:22 pm
Reply
Carlijn Kösters april 9, 2017 - 11:22 pm
Reply
Thom van den Bosch april 9, 2017 - 10:29 pm

Sebas

Reply
Anna Noordeloos april 9, 2017 - 10:11 pm

Eindelijk iemand die het taboe wil doorbreken. Maak het bespreekbaar en verafschuw de mensen niet meteen… amen!!

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 12:28 pm

Laten we zo’n misbaksel pas verafschuwen nadat een kind is verkracht, begrijp ik dat goed? Als iemand zegt dat hij de neiging heeft om vrouwen te verkrachten en zich iedere dag aan het inbeelden is hoe hij dat bruut wilt doen, moeten we dat ook normaal vinden? Of zoals iemand anders hier zei, als iemand terroristische aanslagen wil plegen maar het niet doet, is dat acceptabel? Nee, zo’n persoon moet preventief opgepakt worden zodat het ANDERE mensen geen schade toebrengt, maar dat snap jij natuurlijk niet. Het gaat alleen om de gevoelens van marginale groepen, want ze zijn -snik- ‘o zo ongebrepen’ -snik-. Deze hele pagina is zo te zien een verzameling geesteszieken, moreel verloederde degeneraten.

Reply
Bart juni 6, 2022 - 11:35 pm

Laten we u pas verafschuwen nadat je een kind hebt verkracht? Want het is een wetenschappelijk feit; 80% van de kinderverkrachters zijn GEEN pedofielen (maar hetero’s, homo’s, bi’s …) en de meeste pedofielen raken nooit een kind aan. Dit is een wettenschappelijk feit en niet louter mijn mening. Vraag maar aan elke seksuoloog. Een minderheidsgroep (pedofielen) de schuld geven van daden die percentueel het meeste worden gepleegd door meerderheidsgroep klopt niet. Zou u ook “neger’ als synoniem voor dief gebruiken als 80% van de diefstallen wordt gepleegd door blanken? Maar met veel dingen moet een minderheidsgroep als zondebok fungeren. Misschien maakt deze link je wat wijzer: @Esther: Wetenschappelijk feit : de meeste kinderverkrachters zijn GEEN pedofielen en de meeste pedofielen raken nooit een kind aan. Het gaat niet over empathisch vermogen gaat om dat je (onbewust) denkt dat pedofielen kinderverkrachters zijn terwijl 80% GEEN pedofielen maar hetero zoals u. Dit is wetenschap, vraag maar aan elke seksuoloog. Het is fout om een minderheidsgroep de schuld te geven van daden gepleegd door de meerderheidsgroep (hetero’s, homo’s, bi’s). Het is niet omdat ik bestolen ben dat ik alle zwarten moet haten als de meeste diefstallen en ik ben bestolen door een blanke. De kans dat uw verkrachter GEEN pedofiel is 80%. En zelfs als hij een pedofiel dan nog hebben andere pedofielen en andere hetero’s en homo’s er niks mee te maken met uw trauma. U kan anderen buiten uw dader niet verantwoordelijk stellen de schuld op een minderheidsgroep steken. Misschien maakt deze link het duidelijker: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/meeste-pedofielen-zijn-geen-kindermisbruikers

Reply
Anna Noordeloos april 11, 2017 - 12:49 pm

Ten eerste worden de meeste kinderen niet getekend voor het leven door een pedoseksueel. Dat wordt gedaan door mensen die helemaal geen voorkeur hebben voor kinderen. Daar is namelijk iets heel anders aan de hand.
Deze mensen geven heel verkeerd beeld van pedofielen en ik raad je aan eens op forums te kijken van mensen die pedofiel zijn. Zij verafschuwen deze daden ook. Voor hen is het ook niet makkelijk.

Ten tweede: waar het stuk van hem overgaat is dat het gezien moet worden als een seksuele voorkeur die niet toegepast kan worden (gelukkig?). Dat was eerder ook zo voor de LHBT’s, gelukkig niet meer. Ik ben niet vóór relaties tussen kinderen en volwassenen, maar probeer de vergelijking te maken dat het niet de oplossing is om deze mensen preventief op te pakken. Dat is waanzin.

Veroordeel een ander niet en kijk ook wat er omgaat in hun koppie. Denken jullie dat het niet moeilijk genoeg is voor hen? Ze kunnen nooit zichzelf zijn. Dat is de grootste straf die er is.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 1:42 pm

Anna Noordeloos “Ten eerste worden de meeste kinderen niet getekend voor het leven door een pedoseksueel” Heb je enig idee wat voor verschrikkelijk iets je nu hebt gezegd?

“Ten tweede: waar het stuk van hem overgaat is dat het gezien moet worden als een seksuele voorkeur die niet toegepast kan worden (gelukkig?).” Je twijfelt erover of het toegepast moet worden of niet?

Gaan jullie je ook verplaatsen in de schoenen van een kerel die een serieverkrachter is? Hij kan er ook niks aan doen, hij heeft ten slotte gewoon die driften! Jullie zijn compleet de weg kwijt, verdwaald. Ik raad jullie aan om minder op pedoforums te hangen en in plaats daarvan met de ouders van mishandelde kinderen te gaan praten en ook onderzoek te doen naar de gevolgen voor zo’n kind. Jullie zijn geestesziek.

Reply
Bart juni 6, 2022 - 11:37 pm

Ze zegt de waarheid. Wetenschappelijk feit; 80% van de kinderverkrachters zijn GEEN pedofielen (maar hetero’s, homo’s, bi’s …) en de meeste pedofielen raken nooit een kind aan. Dit is een wettenschappelijk feit en niet louter mijn mening. Vraag maar aan elke seksuoloog. Een minderheidsgroep (pedofielen) de schuld geven van daden die percentueel het meeste worden gepleegd door meerderheidsgroep klopt niet. Zou u ook “neger’ als synoniem voor dief gebruiken als 80% van de diefstallen wordt gepleegd door blanken? Maar met veel dingen moet een minderheidsgroep als zondebok fungeren. Misschien maakt deze link je wat wijzer: @Esther: Wetenschappelijk feit : de meeste kinderverkrachters zijn GEEN pedofielen en de meeste pedofielen raken nooit een kind aan. Het gaat niet over empathisch vermogen gaat om dat je (onbewust) denkt dat pedofielen kinderverkrachters zijn terwijl 80% GEEN pedofielen maar hetero zoals u. Dit is wetenschap, vraag maar aan elke seksuoloog. Het is fout om een minderheidsgroep de schuld te geven van daden gepleegd door de meerderheidsgroep (hetero’s, homo’s, bi’s). Het is niet omdat ik bestolen ben dat ik alle zwarten moet haten als de meeste diefstallen en ik ben bestolen door een blanke. De kans dat uw verkrachter GEEN pedofiel is 80%. En zelfs als hij een pedofiel dan nog hebben andere pedofielen en andere hetero’s en homo’s er niks mee te maken met uw trauma. U kan anderen buiten uw dader niet verantwoordelijk stellen de schuld op een minderheidsgroep steken. Misschien maakt deze link het duidelijker: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/meeste-pedofielen-zijn-geen-kindermisbruikers

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 1:44 pm

je snapt het niet, pedo’s zijn onbegrepen en moeten zichzelf kunnen zijn. Geldt dat dan ook voor verkrachters, seriemoordenaars, brandstichters, massamoordenaars enzovoorts?

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 1:47 pm

Ze zijn het uitschot van de maatschappij, de meest verloederde en walgelijke perverselingen die ik heb mogen meemaken op facebook. Geen greintje besef van wat een goede morele basis is. De grootste zonde is het tolereren van het kwaad.

Reply
Bart juni 6, 2022 - 11:41 pm

80% van de kinderverkrachters zijn geen pedofielen maar hetero’s (homo’s, bi’s) zoals u. Dit is niet mijn persoonlijke mening maar een wetenschappelijk feit. Maar de waarheid mag niet geweten laten we dom blijven en de schuld op een minderheidsgroep steken. Vraag maar aan elke seksuoloog of de meeste kinderverkrachters pedofielen zijn of niet? Misschien maakt deze link je wat wijzer: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/meeste-pedofielen-zijn-geen-kindermisbruikers

Reply
Dylan Gubbels april 11, 2017 - 1:58 pm

Wat heb je toch een zieke zielen op de wereld, die het opnemen voor pedofielen..

Reply
Anna Noordeloos april 11, 2017 - 2:55 pm

Ik zeg dat het verschrikkelijk voor hen moet zijn dát ze niet zichzelf kunnen zijn. En ja, ik weet wat ik zeg.

Wat ik probeerde te zeggen is dat mensen die kinderen aanranden meestal geen pedofielen zijn. Ze vergrijpen zich aan een kwaad dat is toegekend tot pedoseksuelen. Maar wie zegt dat zij meteen pedofielen zijn?

Daarnaast hoef ik me niet verder te mengen in deze discussie. Ik ben blij dat er een stuk over is geschreven en dat mensen er over na gaan denken.

Onderstaand artikel zal je misschien wat helpen bij het begrijpen van mijn mening.

https://www.google.nl/amp/www.volkskrant.nl/magazine/-niet-iedere-pedoseksueel-is-pedofiel~a2819109/amp

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 2:58 pm

Dus wij zijn gelijk een gevaar voor de samenleving en veiligheid? Dat zijn jullie. Met jullie haat en boosheid. Jeetje zeg.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:05 pm

Dat jij zo hard je best doet om je te verplaatsen in pedo’s in plaats van in seksueel mishandelde kinderen spreekt boekdelen over hoe ver jij bent afgedwaald van wat enigszins fatsoenlijke normen en waarden zijn.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:07 pm

Anna Noordeloos Denk jij te weten wat je zegt omdat je zelf met pedofiele gevoelens worstelt?

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:08 pm

Ik neem het niet op pieter voor de pedoseksuelen. Ik neem het op voor anna. Ik snap wat anna bedoeld. Mensen zoals jij kan ik echt niet uitstaan. Gelijk overal een ongelovelijke mening over hebben. Dat mijn manier van denken moet verwijderd worden. Dat ik een herscholing nodig heb. Dat ik een zieke geest ben. Heb je mij ooit horen zeggen dat het slachtoffers zijn? Nee. Heb jij ooit horen zeggen dat ik ze wil beschermen ? Nee. Ik bescherm anna bij deze. Heb je het artiekel uberhaupt wel gelezen?

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:08 pm

Iemand moet het opnemen tegen het ondervolk!

Reply
Dylan Gubbels april 11, 2017 - 3:09 pm

Verschikkelijk voor hen dat ze niet zichzelf kunnen zijn?
Nog even en je gaat zeggen dat het zielig is dat het zielig is dat terroristen niet zichzelf mogen zijn door bommen te plaatsen, zelfde princiepe.

Reply
Dylan Gubbels april 11, 2017 - 3:09 pm

Alhoewel, met een bom verlos je iemand gelijk uit zijn lijden, een pedofiel maakt iemand kapot voor de rest van zijn leven.

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:11 pm

Hoor jullie wat jullie allemaal zeggen? Ondervolk, zieke geesten, blabla. Wauw.. ik schrik gewoon van jullie jeetje zeg.

Reply
Anna Noordeloos april 11, 2017 - 3:13 pm

Larissa Iris lief, wij weten beter. Laat ze maar.

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:14 pm

Ik lul me niet recht. Ik zeg gewoon wat ik heb gezegt, en wat niet. en wat jij allemaal tegen mij roept. Lees even terug wat ik heb gezegt. Ik heb nooit gezegt dat het slachtoffers zijn, of ze wil beschermen. Het enige wie ik bescherm, is anna. Wat jij zegt kan echt niet. ” ernstige herscholing ” ” progressieve vriendinnetje ” zieke geesten blabla. Ik ga er tegen in omdat je niet het recht hebt om dit soort dingen te zeggen tegen mij of anna.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:14 pm

Wij zijn serieus, moeten terroristen ook zichzelf kunnen zijn? Zichzelf zijn houdt in dat geval in dat ze met een bomgordel een pleintje oplopen en zo’n twintig mensen met zich mee exploderen. Maar ze waren tenminste zichzelf, hihi 🙂

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:15 pm

Ja Anna Noordeloos ze moeten eens nadenken over wat ze zeggen. Maar ja , ik heb mijn zechtje gedaan♥️

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:17 pm

Larissa Iris Je kunt ‘zegje’ niet eens spellen en dan denk je dat jouw mening relevant is. Je ouders, het onderwijssysteem en de gehele samenleving faalt zo hard wanneer ik zie wat voor uitschot het voortbrengt.

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:18 pm

Dat is dan jou mening pieter. Anna heeft een andere mening. Dan vind jij dat en anna dit. Maar wat jij zegt was/ is echt niet normaal.

Reply
Dylan Gubbels april 11, 2017 - 3:18 pm

wij hebben niet het recht om dit soort dingen te zeggen, of dat het niet kan wat wij zeggen?
meid, je zou je ogen uit je kop moeten schamen, je weet niet waar je het over hebt. je zegt dat je pedofielen niet wilt beschermen, maar je beschermt wel iemand die ze wel beschermt, wat even erg is.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:19 pm

Larissa Iris Wat wij zeggen is niet normaal terwijl jullie het opnemen voor pedo’s ipv misbruikte kinderen? Ik vraag me af hoe vaak jij wel niet met je hoofd tegen een muur bent gebonkt door je ouders. Ga je diep schamen, stuk ongeluk.

Reply
Pieter de Vries april 11, 2017 - 3:20 pm

ik denk dat larissa en anna even electroshock therapie moeten volgen om hun zieke gedachtes uit te bannen c:

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:21 pm

Lees maar eens even wat ik heb gezegt. En kom dan maar eens terug met ” mijn zieke geest “

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:22 pm

En ik heb vaker gezegt dat wat jullie zeggen niet normaal is, maar prima. Dat lezen jullie dan ook weer terug

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:23 pm

Nou pedo’s van Nederland, hier is het, jonge meisjes van rond de 18-20 die pleitten voor een soort van gedoogbeleid voor pedofielen.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:23 pm

Nou pedo’s van Nederland, hier is het, jonge meisjes van rond de 18-20 die pleitten voor een soort van gedoogbeleid voor pedofielen.

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:23 pm

Zie je mij ergens zeggen dat ik het voor pedofielen opneem, of medelijden met ze heb of wat dan ook? Nee. Ik ben de hele tijd bezig met jullie laten zien wat jullie gelijk gaan roepen!

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:23 pm

Zie je mij ergens zeggen dat ik het voor pedofielen opneem, of medelijden met ze heb of wat dan ook? Nee. Ik ben de hele tijd bezig met jullie laten zien wat jullie gelijk gaan roepen!

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:25 pm

Larissa Iris Jij zegt dat wij ons moeten verplaatsen in pedofielen, ofwel begrip voor ze moeten tonen. Dat IS het opnemen voor pedofielen.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:25 pm

Larissa Iris Jij zegt dat wij ons moeten verplaatsen in pedofielen, ofwel begrip voor ze moeten tonen. Dat IS het opnemen voor pedofielen.

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:28 pm

Ik zeg niet dat jullie jullie moeten verplaatsen in pedofielen. Ik zeg in iemands anders schoenen. Zowel bijvoorbeeld wat jullie nu allemaal roepen en zeggen. Hoe wij ons daardoor kunnen voelen. Nadenken over hoe wij ons voelen. DAT is verplaatsen in iemands anders schoenen.

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:28 pm

Ik zeg niet dat jullie jullie moeten verplaatsen in pedofielen. Ik zeg in iemands anders schoenen. Zowel bijvoorbeeld wat jullie nu allemaal roepen en zeggen. Hoe wij ons daardoor kunnen voelen. Nadenken over hoe wij ons voelen. DAT is verplaatsen in iemands anders schoenen.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:35 pm

Ben je echt zo dom? In iemands schoenen verplaatsen betekent dat jij je verplaatst in de positie van een persoon, in dit geval van een pedofiel. Jij kunt dit gesprek niet winnen, je kunt alleen met de staart tussen je benen afdruipen naar het dichtsbijzijnde instituut voor geesteszieken.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:35 pm

Ben je echt zo dom? In iemands schoenen verplaatsen betekent dat jij je verplaatst in de positie van een persoon, in dit geval van een pedofiel. Jij kunt dit gesprek niet winnen, je kunt alleen met de staart tussen je benen afdruipen naar het dichtsbijzijnde instituut voor geesteszieken.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:37 pm

Ben blij dat ik niet dit soort abominaties in mijn dagelijks leven hoef te verdragen.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:37 pm

Ben blij dat ik niet dit soort abominaties in mijn dagelijks leven hoef te verdragen.

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:38 pm

Heb ik gezegt dat ik me verplaats in een pedofiel zijn schoenen ? Nee. Ik had het tegen pieter. Want pieter die doet zo tegen anna. Ik zeg dat anna zich verplaatst in iemand anders schoenen. Dus ik zeg tegen pieter. Dat hij dat misschien ook moet doen. NIET dat hij zich moet gaan verplaatsen in de positie van een pedofiel, maar in die van anna! Dat hij zo doet tegen anna. Heb jij mij horen zeggen dat hij zich moet gaan verplaatsen in de positie van een pedofiel? Nee.

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:38 pm

Heb ik gezegt dat ik me verplaats in een pedofiel zijn schoenen ? Nee. Ik had het tegen pieter. Want pieter die doet zo tegen anna. Ik zeg dat anna zich verplaatst in iemand anders schoenen. Dus ik zeg tegen pieter. Dat hij dat misschien ook moet doen. NIET dat hij zich moet gaan verplaatsen in de positie van een pedofiel, maar in die van anna! Dat hij zo doet tegen anna. Heb jij mij horen zeggen dat hij zich moet gaan verplaatsen in de positie van een pedofiel? Nee.

Reply
Dylan Gubbels april 11, 2017 - 3:39 pm

dit zijn ook de mensen die vinden dat mensen het recht hebben radicaal gelovige ideeën te hebben, let op mijn woorden

Reply
Dylan Gubbels april 11, 2017 - 3:39 pm

dit zijn ook de mensen die vinden dat mensen het recht hebben radicaal gelovige ideeën te hebben, let op mijn woorden

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:41 pm

Ik wil dan ook graag van ze horen of een terrorist ook het recht heeft ‘zichzelf’ te zijn en daarom mensen mag op mag blazen, gezien dat bij zijn ‘zichzelf zijn’ hoort.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:41 pm

Ik wil dan ook graag van ze horen of een terrorist ook het recht heeft ‘zichzelf’ te zijn en daarom mensen mag op mag blazen, gezien dat bij zijn ‘zichzelf zijn’ hoort.

Reply
Dylan Gubbels april 11, 2017 - 3:43 pm

dat je anna verdedigt is even erg als een pedofiel verdedigen, want mensen die pedofilie verdedigen zijn geen haar beter.

Reply
Dylan Gubbels april 11, 2017 - 3:43 pm

dat je anna verdedigt is even erg als een pedofiel verdedigen, want mensen die pedofilie verdedigen zijn geen haar beter.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:43 pm

Anna assisteert in feite pedofielen. Kijk ook naar het bericht waar ze twijfelt of het überhaubt wel slecht is dat een volwassene een relatie met een kind heeft.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:43 pm

Anna assisteert in feite pedofielen. Kijk ook naar het bericht waar ze twijfelt of het überhaubt wel slecht is dat een volwassene een relatie met een kind heeft.

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:45 pm

Maar moet zij daarvoor zo erg worden aangepakt? Nee. Het mag ook minder. Dat je het niet mee eens bent met anna. Prima. Maar dat hoeft niet zo verwoord te worden. En dat is waarom ik het opneem voor haar. Heeft zij jullie iets aangedaan? Nee. Heeft zij iets slechts tegenover jullie gezegt ? Nee. Zij gaat niet eens tegen jullie in, terwijl jullie dat soort dingen zeggen over haar ( en over mij) , en jullie blijven maar door gaan en door gaan en door gaan over hoe erg wij zijn. ik ga door omdat ik het voor haar opneem want ik vind dat het minder mag. Ik ga jullie niet uitschelden omdat ik het niet mee eens ben met jullie mening. Maar IK VIND dat het echt wel wat minder mag. Ik zit niet in een ” slachtoffer rol ” of iets. Ik ben al vanaf het begin het aan het opnemen voor anna OMDAT iedereen haar zo erg de ” les voor leest ” of omdat iedereen het niet mee eens is met haar mening, en dat te erg laat merken. Ik kom misschien niet slim bij jou over pieter omdat jij vanaf het begin af aan al gelijk in de verdediging schiet omdat jij denkt dat ik het dus voor pedofielen opneem. Nee dat doe ik niet. En pieter vind het prima dat je screenshots hebt gemaakt. Als je de namen maar anoniem houd.

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:45 pm

Maar moet zij daarvoor zo erg worden aangepakt? Nee. Het mag ook minder. Dat je het niet mee eens bent met anna. Prima. Maar dat hoeft niet zo verwoord te worden. En dat is waarom ik het opneem voor haar. Heeft zij jullie iets aangedaan? Nee. Heeft zij iets slechts tegenover jullie gezegt ? Nee. Zij gaat niet eens tegen jullie in, terwijl jullie dat soort dingen zeggen over haar ( en over mij) , en jullie blijven maar door gaan en door gaan en door gaan over hoe erg wij zijn. ik ga door omdat ik het voor haar opneem want ik vind dat het minder mag. Ik ga jullie niet uitschelden omdat ik het niet mee eens ben met jullie mening. Maar IK VIND dat het echt wel wat minder mag. Ik zit niet in een ” slachtoffer rol ” of iets. Ik ben al vanaf het begin het aan het opnemen voor anna OMDAT iedereen haar zo erg de ” les voor leest ” of omdat iedereen het niet mee eens is met haar mening, en dat te erg laat merken. Ik kom misschien niet slim bij jou over pieter omdat jij vanaf het begin af aan al gelijk in de verdediging schiet omdat jij denkt dat ik het dus voor pedofielen opneem. Nee dat doe ik niet. En pieter vind het prima dat je screenshots hebt gemaakt. Als je de namen maar anoniem houd.

Reply
Dylan Gubbels april 11, 2017 - 3:49 pm

had ze maar iets slechts over me gezegd, dan had ik me schouders opgehaald en “ok”, maar dit is vele male erger, en dient onder geen voorwaarde geaccepteerd te mogen worden.

Reply
Dylan Gubbels april 11, 2017 - 3:49 pm

had ze maar iets slechts over me gezegd, dan had ik me schouders opgehaald en “ok”, maar dit is vele male erger, en dient onder geen voorwaarde geaccepteerd te mogen worden.

Reply
Dylan Gubbels april 11, 2017 - 3:53 pm

“lees je wat ik zeg pieter”
meisje, volgens mij ben jij degene die de gigantische oogkleppen op heeft

Reply
Dylan Gubbels april 11, 2017 - 3:53 pm

“lees je wat ik zeg pieter”
meisje, volgens mij ben jij degene die de gigantische oogkleppen op heeft

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:53 pm

Dat is jou mening dit is haar mening. Maar het mag echt wel minder erg. En het is nogsteeds ” jullie ” het enige wat ik doe is het opnemen voor anna WANT IK VIND dat het minder mag.

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:53 pm

Dat is jou mening dit is haar mening. Maar het mag echt wel minder erg. En het is nogsteeds ” jullie ” het enige wat ik doe is het opnemen voor anna WANT IK VIND dat het minder mag.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:55 pm

Larissa, het spijt me dat ik het zeg, maar je hebt echt beperkte mentale capaciteiten. ‘ze heeft jullie niet uitgescholden’. Denk je echt dat het ons wat zou schelen? Waar het ons om draait is dat een stel zieke geesten hier pleitten voor de acceptatie van pedofielen. Ze werken hiermee kindermisbruik in de hand. Dit kun je toch wel begrijpen? Snap je dan echt niet hoe verschrikkelijk het is als een kind seksueel wordt misbruikt?

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:55 pm

Larissa, het spijt me dat ik het zeg, maar je hebt echt beperkte mentale capaciteiten. ‘ze heeft jullie niet uitgescholden’. Denk je echt dat het ons wat zou schelen? Waar het ons om draait is dat een stel zieke geesten hier pleitten voor de acceptatie van pedofielen. Ze werken hiermee kindermisbruik in de hand. Dit kun je toch wel begrijpen? Snap je dan echt niet hoe verschrikkelijk het is als een kind seksueel wordt misbruikt?

Reply
Bart juni 6, 2022 - 11:44 pm

Juist omgekeerd; je werkt kindermisbruik in de hand met pedofielen niet te accepteren. vraag maar aan Child Focus en seksuologen en ze geven me gelijk. En de meeste kinderverkrachters zijn geen pedofielen (80% van de kinderverkrachters zijn hetero’s of homo’s. Vraag maar aan elke wetenschapper en seksuoloog. Misschien maakt link wat duidelijk; Misschien maakt deze link het duidelijker: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/meeste-pedofielen-zijn-geen-kindermisbruikers

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:56 pm

Ik heb nooit gezegt dat ik het eens ben met anna. Ik neem het op voor anna. Ik heb NOOIT iets gezegt over dat anna gelijk heeft of dat IEMAND hier gelijk heeft. Ik neem het op voor anna omdat jullie haar veel te hard ” aanpakken” heb ik ook gezegt ergens dat ik vind dat jullie misschien ongelijk zullen hebben? Nee. En k had t ook over de namen, anoniem houden.

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:56 pm

Ik heb nooit gezegt dat ik het eens ben met anna. Ik neem het op voor anna. Ik heb NOOIT iets gezegt over dat anna gelijk heeft of dat IEMAND hier gelijk heeft. Ik neem het op voor anna omdat jullie haar veel te hard ” aanpakken” heb ik ook gezegt ergens dat ik vind dat jullie misschien ongelijk zullen hebben? Nee. En k had t ook over de namen, anoniem houden.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:57 pm

Larissa Iris Wanneer mensen geen pedo’s in bescherming nemen, zullen wij ook niet ‘heftig’ op ze reageren. We hebben het hier niet over raket fysica.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:57 pm

Larissa Iris Wanneer mensen geen pedo’s in bescherming nemen, zullen wij ook niet ‘heftig’ op ze reageren. We hebben het hier niet over raket fysica.

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:58 pm

Ik heb zo vaak gezegt dat ik het NIET opneem voor pedofielen of iets in die richting maar dat lees jij niet geloof ik.

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 3:58 pm

Ik heb zo vaak gezegt dat ik het NIET opneem voor pedofielen of iets in die richting maar dat lees jij niet geloof ik.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:59 pm

Larissa Iris Als jij zo’n goed en moreel verantwoorde mening hebt hier, waarom ben je zo bang dat iemand een screenshot heeft met jouw naam erbij?

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 3:59 pm

Larissa Iris Als jij zo’n goed en moreel verantwoorde mening hebt hier, waarom ben je zo bang dat iemand een screenshot heeft met jouw naam erbij?

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 4:00 pm

Dus ik ga het niet terug nemen. Want k blijf het voor anna opnemen totdat het wat minder erg word. Maar ik ben er wel klaar mee want als jij echt goed hebt gelezen wat ik zij, is dat dit jou mening is en dat vind ik prima. Ik heb nooit ergens gezegt dat k het eens ben met anna.

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 4:00 pm

Dus ik ga het niet terug nemen. Want k blijf het voor anna opnemen totdat het wat minder erg word. Maar ik ben er wel klaar mee want als jij echt goed hebt gelezen wat ik zij, is dat dit jou mening is en dat vind ik prima. Ik heb nooit ergens gezegt dat k het eens ben met anna.

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 4:02 pm

Het enige waar ik me mee bezig heb gehouden is anna beschermen. Niet over pedo’s of iets. En ik ben niet bang voor iemand met een screenshot en mijn naam. Vind het gewoonweg niet fijn. Wie weet wat mensen in hun gedachten hebben met mijn facebook of iets in die richting. Iedereen mag weten wat ik heb gezegt. Maar het gaat me meer om dat er veel kan gedaan worden met een naam

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 4:02 pm

Het enige waar ik me mee bezig heb gehouden is anna beschermen. Niet over pedo’s of iets. En ik ben niet bang voor iemand met een screenshot en mijn naam. Vind het gewoonweg niet fijn. Wie weet wat mensen in hun gedachten hebben met mijn facebook of iets in die richting. Iedereen mag weten wat ik heb gezegt. Maar het gaat me meer om dat er veel kan gedaan worden met een naam

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 4:04 pm

Jij neemt het op voor iemand die het opneemt voor pedo’s, dat snap je toch wel? Misschien moet je gewoon met je Barbie poppen spelen en geen onzin uitkramen op Facebook. Dat is vriendelijk advies namens mij.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 4:04 pm

Jij neemt het op voor iemand die het opneemt voor pedo’s, dat snap je toch wel? Misschien moet je gewoon met je Barbie poppen spelen en geen onzin uitkramen op Facebook. Dat is vriendelijk advies namens mij.

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 4:07 pm

Oke pieter maar hou je de namen anoniem, want dat wil ik nog wel even weten.

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 4:07 pm

Oke pieter maar hou je de namen anoniem, want dat wil ik nog wel even weten.

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 4:09 pm

Top bedankt.

Reply
Larissa Iris april 11, 2017 - 4:09 pm

Top bedankt.

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 4:11 pm

👍🏻

Reply
Немања Лазаревић april 11, 2017 - 4:11 pm

👍🏻

Reply
Henrik Sarulf april 12, 2017 - 12:22 pm

Anna Jij zou echt een nekschot moeten krijgen, jij bent niet meer te redden..

Reply
Henrik Sarulf april 12, 2017 - 12:22 pm

Anna Jij zou echt een nekschot moeten krijgen, jij bent niet meer te redden..

Reply
Amanda Rosanne april 13, 2017 - 7:35 am

Henrik, misschien moet je hulp zoeken om met iemand over deze gewelddadige gevoelens te praten. Voor het uit de hand loopt.

Reply
Jos Verbong april 9, 2017 - 9:57 pm

Als ze maar van de kinderen afblijven

Reply
Owen Koenekoop april 13, 2017 - 8:21 am

Zolang een terrorist maar geen aanslag pleegt. 😉

Reply
Alisa van der Tang april 9, 2017 - 8:47 pm

Wacht, nu ben ik best in de war..
Wat ik altijd heb geleerd is dat pedofilie juist het seksueel contact zoeken met kinderen en pedoseksuelen juist niet?

Reply
Laura Ploeger april 9, 2017 - 8:57 pm

Pedofilie
Onze definitie: Pedofilie is de seksuele aantrekking tot (veel jongere) kinderen.

Uitleg: Iemand met deze gevoelens noemen we een pedofiel. Meestal zijn dit volwassenen die op kinderen vallen, maar voor sommige pedofielen waren hun gevoelens voor jongere kinderen al duidelijk vóórdat zij volwassen waren.

Er zijn pedofielen die vallen op heel jonge kinderen (bijvoorbeeld leeftijden onder de 6 jaar), en pedofielen die juist op ouder vallen (bijvoorbeeld leeftijden tussen de 10 en 14 jaar). Sommige pedofielen vallen uitsluitend op kinderen, maar andere vallen daarnaast ook nog op volwassenen. Sommige pedofielen hebben seks met kinderen, andere niet.

Uitleg: Een pedoseksueel is iemand die seks heeft met kinderen. Dat kan dus iemand zijn die zijn pedofiele gevoelens ‘praktiseert’, maar het kan ook om iemand gaan die geen pedofiele gevoelens voor kinderen heeft, maar om andere redenen seksuele omgang met een kind heeft. Deze laatste personen worden ook wel ‘pseudo-pedofielen’ genoemd.

Reply
Alisa van der Tang april 9, 2017 - 9:01 pm

Wow! Dank je wel! Toch nog wat geleerd vandaag.
Ligt wel heel nauw verbonden ook zo te lezen.

Reply
Laurens Alexander Zevenbergen april 9, 2017 - 8:23 pm

Wat goed dat je dit bespreekbaar maakt! Mijn respect heb je!

Reply
Laurens Alexander Zevenbergen april 11, 2017 - 12:58 pm

Heb je het überhaupt doorgelezen…?

Reply
Laurens Alexander Zevenbergen april 11, 2017 - 1:13 pm

Ik ben absoluut tegen pedosexuele handelingen, laat dat duidelijk zijn. Maar ik ben vóór het bespreekbaar maken van taboes. Of dat nu dit is of iets anders. Je kan beter iets bespreekbaar maken en daardoor mensen er beter mee om leren gaan, dan dat men alles achter moet houden en er niét op de juiste manier mee om leert gaan. Dan gaat het juist fout en dat moet voorkomen worden. Daarbij zegt Bas niet dat hij zelf pedosexueel is, hij maakt het alleen bespreekbaar.

Reply
Laurens Alexander Zevenbergen april 11, 2017 - 2:20 pm

Want mensen isoleren helpt ze om ‘normaal’ te worden. Juist. Even heel praktisch gezien: waar haalt men t geld vandaan om 1% van de samenleving (dat is best veel) volledig af te zonderen, psychologische ondersteuning te bieden, tijdbesteding en etc..? :’)

Reply
Laurens Alexander Zevenbergen april 11, 2017 - 2:55 pm

Jij zei zelf dat ze bij een psychiater mochten gaan kletsen, da’s ook niet gratis. Besef je dat 1. Deze groep isoleren niks op lost. Hoe kom ke erachter dat iemand dan geisoleerd zou moeten worden? T is niet te bespreken en je betrapt ze pas wanneer ze de fout in gaan.. wat nu juist voorkomen moet worden 2. Dit handen vol geld zal kosten en 3. Dat per 100 mensen die jij kent er 1 pedoseksuele gevoelens zou kunnen hebben. Gemiddeld leert een mens rond de 2000 mensen kennen (als in, jij kent ze bij naam en zij jou) dus van alle mensen die je leert kennen zijn dat er 20. Denk er maar eens over na.

Ik zeg niet dat pedoseksualiteit geaccepteerd moet worden, ik zeg alleen dat jouw oplossing totaal geen nut heeft pf zelfs een averechts effect en het mensen ongelijkwaardig behandelt. En dat je beter de gevaren kunt verminderen door te erkennen wat die mensen voelen en ze hulp en begeleiding te kunnen bieden zodat ze niet tot actie overgaan, dan dat je iedereen wegstopt en doet alsof t niet bestaat. Want als t dan fout gaat, gaat het grandioos fout. En dat is alleen maar erger. Toch? We gaan het niet eens worden, dat heb ik door, maar denk ee op zn minst even over na voordat je dingen roept.

Reply
Annet Houwen april 9, 2017 - 8:07 pm

Helpen, hoe dan? Geaardheid kan je niet veranderen. Je bedoelt hopelijk niet dat pedo’s dezelfde rechten moeten krijgen als hetero’s en homo’s? Dus met een kind mogen trouwen /sexen.
Ben wel benieuwd aan wat voor hulp jij /jullie dan denken😊

Reply
Martin Dekker april 9, 2017 - 8:01 pm

Bas Derks , helaas leven we in een maatschappij waarin we snel oordeel vellen al is het door een verkapte manier van mening geven. Er over praten helpt mee om een de persoon te begrijpen waarom hij deze gevoelens heeft.

Reply
Owen Koenekoop april 12, 2017 - 4:40 pm

Je bedoelt, helaas leven we in een maatschappij waarin het abnormale normaal gevonden wordt, en figuren als deze pedofiel een podium krijgen & zielig gevonden worden. Zieke figuren!

Reply
Martin Dekker april 12, 2017 - 5:31 pm

Owen, dus omdat iemand met deze gevoelens rondloopt is het abnormaal en is het ziek. Even voor de duidelijkheid, ik ben tegen pedoseksueel! Maar iemand die gewoon pedofiel is zou ik wel willen begrijpen waarom hij die gevoelens heeft of door welke omstandigheid dit is ontstaan bij die persoon. Maar om hem helemaal verrot te slaan of uit de samenleving te trekken omdat die gevoelens heeft vind ik te ver gaan.

Reply
Arie-Jan Prins april 13, 2017 - 5:51 am

Door uitbanning en geweld kweek je een nieuwe abnormaliteit.

Reply
Willemina Arieanne april 18, 2017 - 10:40 pm

Gevoelens komen op door je gedachten. De focus moet anders. Niet van mij, maar dit hele onderwerp moet uit de wereld. Het is een NO GO. Training, training, training van de mind. En daar schort het aan. Begrijpelijk want wie en waar moet de mens dit leren? Uitbanning en geweld is ook een NO GO. Iedereen verdient een plek als veilig. Training van de mind, daar gaat het over.

Reply
Hermien Lam april 9, 2017 - 7:56 pm

Net wat Gerwin zegt, het is geen keuze. Wel wat je er mee doet.

Reply
Yvonne Westerhoff-Bronkhorst april 9, 2017 - 7:41 pm

Moeilijk onderwerp. Het bespreekbaar maken zodat er niet gepraktiseerd wordt is mss wel een goed idee.

Reply

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy