sorry dat ik niet perfect ben ditisderks bas derks

Sorry dat ik niet perfect ben…

door Bas Derks

Beste,

Na zoveel jaar schrijf ik je een brief, want ik wil mij graag verontschuldigen voor alles wat ik gedaan heb.

Sorry. Sorry dat ik niet meteen in slaap val. Dat ik je bestook met gedachten om 01:00. Dat ik mij ‘s nachts druk maak om dingen als ‘Is de koffie wel bijgevuld?’, ‘Heb ik nou al een e-mail over zaterdag gekregen?’ of ‘Zal ik op mijn dertigste nog steeds mijn tenen kunnen aanraken?’. Sorry dat ik na die korte nacht direct tegenwerk. Dingen minder scherp zie. Chagrijniger ben. Een mist creëer. En sorry dat ik ‘s avonds weer niet wil slapen.

Sorry. Dat ik aan gekke dingen denk. Oneerbare voorstellen doe. Sorry dat ik het ene zeg, maar het andere vind. Of andersom. Sorry dat ik als we alleen zijn naar gezelschap smacht, maar bij anderen plots het allerliefst alleen wil zijn. Sorry dat ik liever uren onnodig op de telefoon zit dan mooie dingen wil doen. Sorry dat ik het soms ook niet weet. Sorry dat ik leugens fabriceer. Dat ik niet wat socialer ben. Dat ik soms stotter, stamel en twijfel. Sorry dat ik niet wat meer zoals anderen ben.

Sorry. Dat ik ouder word. Dat ik pijn doe. Soms stram ben. Tegen dingen aanstoot, aanloop of aanrijd. Sorry dat ik lomp ben. Die lantaarnpaal niet zag. Kokend water laat vallen. Sorry dat ik geen goede zangstem heb. Dat ik nooit ergens de allerbeste in zal zijn. Dat ik niet wat langer ben. En wat sterker. Sorry voor de puisten, voor de nasale stem, voor de rode stip op mijn neus. Sorry dat ik niet knapper of minder lui ben. Sorry dat ik geen witlof lust.

Sorry. Dat ik vaak egoïstische gedachten heb. Jaloers op onbekenden ben. Dat ik steeds teruggrijp naar destructieve patronen. Sorry dat ik niet altijd sorry durf te zeggen. Dat ik het ene moment de wereld aandurf en twee uur later niet eens de conducteur aankijk. Sorry dat ik het gevoel van onoverwinnelijkheid niet vast kan houden. Dat ik telkens ontevreden verder wil zoeken. En veel te kort van mooie dingen geniet. Sorry dat ik steeds meer nodig heb voor hetzelfde geluksgevoel.

Sorry. Dat ik tekortschiet. Niet aan jouw verwachtingen voldoe. Dat ik je teleurstel. Sorry dat ik deze brief niet eerder gestuurd heb. Sorry dat ik niet perfect ben. Toch hoop ik dat je voor altijd zult onthouden: ik doe mijn best en zal dat ons hele leven blijven doen.

Liefs, je lichaam.

 

Lees nu: Je kan de klok in handen hebben, maar niet de tijd

Fotograaf: Joylé Photography.

Vind je dit leuk en wil je Derks steunen? Koop dan één van de poëzieposters in de Hebshop! Bedankjewel. Liefduhh

Volg Derks op Instagram. Snapchat: ditisderks. Of Spotify. Of doneer.

App 06-57835955 en blijf op de giga-hoogte!

Vind jij ook leuk

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy