Olifanten rijden wassen spijt

Sorry olifant, ik schaam mij diep

door Bas Derks

DOE DIT (DEZE ZOMER) NIET, ALSJEBLIEFT. Olifanten wassen, zwemmen met dolfijnen, wandelen en knuffelen met leeuwen of tijgers of voor een foto poseren met apen. Het is leuk en indrukwekkend allemaal, die wilde dieren. Dat snap ik heel goed. Helaas heb ik er ook aan meegedaan, maar ik schaam mij nu kapot voor deze foto’s. Vooral nadat ik er dingen over gelezen had:

‘Dagelijks worden er meer dan 550.000 dieren mishandeld voor vermaak van toeristen. Uit onderzoek blijkt dat 74% van de olifanten die in Azië in gevangenschap worden gehouden, tekenen van een posttraumatische stressstoornis (PTSS) vertonen. Als je mensen met olifanten ziet zwemmen en erop ziet zitten, kan je er eigenlijk wel vanuit gaat dat het niet goed is. En niet alleen het rijden op een olifant zelf is slecht voor het dier, het zijn vooral de omstandigheden. De olifanten moeten vaak lange dagen in de volle zon staan aan een ketting, zonder water en voedsel.’

Dus nogmaals: kijk van een afstandje naar dieren die op een afstandje horen. Geniet van de natuur zoals die bedoeld is. Dan ga ik ondertussen een tijdmachine zoeken en mijn diepe excuses aan deze olifant aanbieden.

PS: Voor meer informatie: World Animal Protection (ik ben hier geenszins voor gevraagd en word hier ook niet voor betaald, deze post is puur uit eigen schaamte en om te voorkomen dat jij dezelfde, begrijpelijke fout maakt)

Lees nu: Ik wens geen wensballon

Vind jij ook leuk

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy