We krijgen een meisje……..!

door Bas Derks

Lekker wakker blijven tot je thuis bent, omdat je ’s nachts alleen naar huis fietst. Of je telkens ophalen, zodat je geen sleutels tussen je vingers hoeft te klemmen als je over straat loopt. Lekker druk maken om alle mannen die je nafluiten of naroepen. Die geen respect hebben voor je lijf. Vrouwen als object zien. Zin in.

We krijgen een meisje. Lekker minder verdienen dan de man. Wat je ook gestudeerd hebt. Hoe goed je ook in je werk bent. Je zal niet dezelfde kans op hetzelfde salaris of dezelfde toppositie krijgen. Omdat je een meisje bent. Welkom in de mannenwereld. Zin in.

We krijgen een meisje. Lekker aanhoren dat je niet slank genoeg bent. Niet sportief genoeg. Niet groot genoeg. Niet wulps genoeg. Of juist te ordinair. Te (kort)harig. Te wannabe young. Te rimpelig. Te excentrieke kledingstijl. Te make-uploos. Onrealistisch schoonheidsideaal. Zin in.

We krijgen een meisje. Lekker luisteren naar iedereen die jou te bitchy vindt. Of te verlegen. Te onuitgesproken. Te onzeker. Te arrogant. Te saai. Te bazig. Te grofgebekt. Te zelfstandig. Te afhankelijk. Te dronken. Te naïef. Te veel bezig met gamen. Te mannelijk. Raar seksistisch mensbeeld. Zin in.

We krijgen een meisje. Lekker nietszeggend. De huidige realiteit hoeft niet jouw realiteit te worden. De wereld kan veranderen. Daar geloof ik in en hoop ik op. Bovendien ben je – ondanks de geslachtskenmerken – misschien helemaal geen meisje. Dat maakt niet uit. Wat voor nu het belangrijkste is en het enige wat je moet weten: we krijgen jou en je bent welkom zoals je bent.

We krijgen een mensje! Zin in. 🤩

PS: Ons gezin gaat nu Van Steenbergen heten. Veel mensen denken dat ik daar ‘als man zijnde’ van baal. Bij deze: nee, niet echt. Dit voelt eerlijk. Ik baal er net zo hard van als dat Roos haar achternaam zou ‘verliezen’. Het is prima zo. Liefs, Bas van Steenbergen.

Vind jij ook leuk

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy