weer een dag sleur tevreden

Weer een dag…

door Bas Derks

Weer een dag… Weer donker. Weer opstaan. Weer yoghurt met havermout, noten, kaneel en banaan. Weer naar het station fietsen. Weer weer. Regen. Hitte. Wind. Kou. Weer werken. Weer lunchen. Weer boterhammen met pindakaas. Weer iemand die al de trein instapt voordat anderen uitstappen. Weer staan in een overvolle trein. Weer de vaatwasser inruimen. En weer uit. En weer in. Weer bedenken wat ik wil eten. Weer een diner. Weer slapen. Weer een dag.

Weer een week. Weer maandag. Weer mijn agenda volplannen. Weer een update voor mijn mobiel. Weer douchen. Weer een vechtpartij. Weer een aanslag. Weer een zwartgallig nieuwsbericht over de toekomst van de aarde. Of generaties. Weer sporten. Weer een liedje dat ik kapot heb gedraaid. Weer weekend. Weer erachter komen dat ik te weinig tijd voor mezelf neem. Weer een week.

Weer een jaar. Weer voornemens. Weer een aankoop die ik nooit ga dragen. Weer de Macarena tijdens het stappen. Weer meedoen. Weer een reis. Weer uit mijn ritme. Weer pepernoten. Weer te vroeg. Weer de vraag wat ik met Oud & Nieuw ga doen. Weer te hoge verwachtingen. Weer een Intratuin vol plastic huisjes. Weer een oliebol nemen terwijl ik ze niet lust. Weer een oudejaarsconference. Weer aftellen. Weer onvoltooide voornemens. Weer een jaar.

Strijd tegen sleur

Weer mijn gedachten. Weer het gevecht tegen sleur. Weer zoeken naar betekenis. Weer het leven op repeat. Weer de strijd met de status quo. Weer ik. Weer mezelf ‘een verwende millenial’ noemen. Weer een mens die leeft van geluksmoment naar geluksmoment. Weer het besef dat ik normaal ben. Doorsnee. Gemiddeld. Weer het besef dat we dat allemaal zijn. Weer acceptatie. Weer tevredenheid. Weer mijn gedachten.

Weer het licht. Weer de zon. Weer een <3-appje. Weer haar blauwgrijze ogen. Weer een goed gesprek met vrienden. Weer een onhoudbare lachbui. Weer een knipoog van de conducteur. Weer verse muntthee na een gure stranddag. Weer inspiratie. Weer een knuffel van mijn ouders. Weer een wandeling over de heide. Weer sneeuw in het bos. Weer een lievelingsliedje to be voor het eerst horen. Weer onbezorgd in slaap vallen. Weer het leven liefhebben.

Weer een dag!

Mischien vind je dit ook leukig: Ik haat het als jij gelukkig bent

Vind jij ook leuk

4 comments

Ik heb GEEN zin om mezelf in 2020 te ontwikkelen - Dit is Derks december 8, 2019 - 8:51 pm

[…] Column […]

Reply
Vrijwilligerswerk: “Wat doe je hier?” - Dit is Derks november 30, 2019 - 7:29 pm

[…] Column […]

Reply
Ik - een witte heteroman - wil graag nog iets kwijt: - Dit is Derks november 18, 2019 - 8:19 pm

[…] Column […]

Reply

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy