(Fe)Mail 02: Waarom willen vrouwen vrouwen zoenen?

door Bas Derks

Bas en Eelkje zijn vrij identiek. Beiden op 30 juli jarig ook. Alleen is Bas een jongen en Eelkje een meisje. Daarover mailen ze elkaar. Hoe het mannenbrein werkt en denkt, tegenover dat van een vrouw. Het is een probeersel. Net als mannen en vrouwen een probeersel zijn van God. En toch duidelijk verschillen. Vinden zij. Bas en Eelkje. Die best lijken op elkaar.

Aan: eelk_horses_xx@hottertmail.com
Onderwerp: Would you kiss with a miss?

Magnetisch Eelkmensje,

Met hem, hem of hem? Neuuuu. Met hem dan? Mijn kin maakt een schuine, walgende zwenk naar de uitdijende huid van mijn keel. Nimmer! De monoloog met mezelf eindigt in de conclusie dat ik er nooit aan ga beginnen. Al heeft hij nog zulke gladgeschoren kaken waar zelfs de meest zijdezachte vrouwenwangen bij verbleken. Of zijn zijn prominente lippen gezalfd met kokosboter. Mijn mond zal ze niet keuren. En nee, ook niet met gesloten ogen, want zelfs dan weet mijn hoofd dondertjesgoed wat ik aan het doen ben.

Zo stupide is het niet, dat mijn voorkeur zich uitsluitend op vrouwenmonden richt. Ik ben immers een – aan megamacho grenzende – manspersoon. En dus zal ik nooit, ook niet voor een kwartiertje, de lippen van een geslachtsgenoot willen testen op magnetisme. Heb er niets op tegen wanneer een heteroman een heteroman kust. Ook niet bij homo’s, maar daar lijkt me een dergelijke situatie vrij logisch en veelvoorkomend. Als een vent zoiets graag wil proberen, moet die dat lekker doen. Er is alleen maar een onbeduidend groepje snikkelsjouwers die een dergelijke, eenmalige tongval prefereren. En ik schaar mij niet bij dat groepje.

Waar heteromannen over het algemeen nul neiging naar een knullenkus bezitten, ligt dat bij vrouwen volgens mij totaal anders. Alle dames met mondige middelen – die ik tot nu toe sprak – schijnen lichtelijk tot zware interesse te hebben in (eenmalig) zoenen met dezelfde sekse. Of het vrouwvrijen heeft zelfs al plaatsgevonden. En wij, de mannen, hebben daar geen problemen mee. Integendeel. Het is een verleidelijk schouwspel.

Dus, loslippige Eelkert, leg mij alsjeblieftig uit: waar komt die vrouwelijke voorliefde voor een dameskus vandaan? Heb jij jouw mond er ooit aan gewaagd? En: wat vind jij van liplebberende heerschappen? Evenzeer verleidelijk of eerder lomp en onbehouwen?

Excuses voor de nieuwsgierige directheid. Het ontbreekt mij – niet zelden – aan fatzoen (muhaha).

Vrijpostige mannenkusjes,
Bas

________________________________

Aan: baslovevoetbal@live.nl
Onderwerp: RE: Would you kiss with a miss?

Dag robuust mannenbasje,

Langzaam glijdt mijn hand over zijn wang. Mijn gebalsemde lippen vleien zich tegen de zijnen. Een kuiltje in zijn wang verraadt de spannende avontuurtjes die hij in het vooruitzicht heeft. Via mijn kaak vindt zijn gezicht de weg naar mijn hals. Hij kijkt mij in de van genot gesloten ogen. Zijn zoete adem doet de mijne stokken van pure extase. Dan ineens word ik met een schok uit de magie gehaald. Mijn ogen nu opengesperd richting zijn dichte oogleden. Ik zie hoe ze van pure verrukking versierd zijn door kraaienpootjes. Ik probeer mij los te wurmen uit zijn ooit zo welkome armen.

Mijn Zwitsalnekje begint kleine rode bobbeltjes te vertonen. De gezichtsbeharing die er toe had geleid met hem te zoenen nu als mijn grote vijand. De korte haartjes schuren tegen mijn suède huidje terwijl hij van mij smult als ware mijn nek een lolly. Ik laat hem een tijdje doorgaan, maar van genieten is geen sprake.

Met mannen zoenen is zalig, maar gaat soms ook over doornen. Vaak zijn mannen tijdens het zoenen toch gedreven door lust, terwijl een vrouw soms ook gewoon wil beminnen. Schattig en lief, maar niet per se met het uitgangspunt om in het bed te belanden. Vrouwen willen met andere vrouwen zoenen omdat ze nieuwsgierig zijn naar het verschil. Een keer  zoenen met een vrouw gewoon om eens te proberen, zonder dat er lesbische aspiraties in het spel zijn.

Het verlangen van de vrouw om met een andere vrouw te zoenen is wellicht ook te verklaren doordat wij vrouwen denken dat we fantastische zoenminaars zijn.  Wij vinden van onszelf dat we zacht, gepassioneerd en goed kunnen zoenen, terwijl mannen soms geneigd zijn als een tornado ons gehemelte onderste boven te halen. Voor mijn idee zoenen vrouwen over het algemeen een beetje hetzelfde. Daarom denk ik dat vrouwen wel eens met een vrouw willen zoenen: om te checken hoe goed ze zelf kunnen zoenen. En nee, niet uit seksuele overwegingen.

Kusje op je behaarde jongenswang,
Eelk

 

WhatsApp-iconWhatsAppje bij nieuwe schrijfsels?
Voeg 06-57835955 toe, stuur een willekeurig berichtje en blijf op de giga-hoogte!

Vind jij ook leuk

9 comments

Manouk Peters juni 8, 2015 - 9:46 pm

Dominique Francissen hahaha en om deze ook, voor jou!

Reply
Kim maart 4, 2015 - 3:40 pm

Ik ben benieuwd naar haar antwoord! Haha

Reply
Bas Derks maart 5, 2015 - 12:24 am

Je kan doorklikken naar Ad Rem! (:

Reply
Andries Flier maart 3, 2015 - 9:20 pm

Alissa Bosma Saskia van der Wolf

Reply
Lukas Meertens maart 3, 2015 - 9:13 pm

Riekie van den Brink

Reply
Daphne Hatzihristodulu maart 3, 2015 - 9:03 pm

Hij is weer goed Bas en Eelkje! 🙂

Reply
Marianne Kallemein maart 3, 2015 - 6:01 pm

waarom willen mannen sex

Reply
Bas Derks maart 3, 2015 - 8:46 pm

Omdat ze dan niet willen zoenen!

Reply
Tiko Ijnzonides maart 3, 2015 - 5:49 pm

Jitte van Kesteren

Reply

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy