(Fe)Mail 04: Houden mannen ooit genoeg van vrouwen?

door Bas Derks

Bas en Eelkje zijn vrij identiek. Beiden op 30 juli jarig ook. Alleen is Bas een jongen en Eelkje een meisje. Daarover mailen ze elkaar. Hoe het mannenbrein werkt en denkt, tegenover dat van een vrouw. Het is een probeersel. Net als mannen en vrouwen een probeersel zijn van God. En toch duidelijk verschillen. Vinden zij. Bas en Eelkje. Die best lijken op elkaar.

Aan: eelk_horses_xx@hottertmail.com
Onderwerp: Ik houd van je! Houd je van me?

Feeëriek vrouwmens,

“Hé mooie dame, ik houd van je.” Haar glimlach weerspiegelt in de trots van mijn pupillen. Een luchtkusje verraadt dat het wederzijds is. Tevreden verduisteren vlezige gordijntjes de buitenwereld. Een lichaam rolt zich in mijn armen. Soezend in het lentegras kent het brein geen groter genot. Zaligheid in zijn zuiverste vorm. Het hoofd op mijn borst begint onrustig te draaien. Ik knipper mijn ogen open tot ze de hare zien. Ze staart mij aan en vraagt: “Houd je van me?” Geprikkeld antwoord ik dat ze ons gesprek terug moet luisteren en draai me weer om, mijn dutje tegemoet.

Plots beginnen de wolken te druppelen. Van kleine stipjes naar omvangrijke spetters. Een voorjaarsdag is zo instabiel als mijn strompelende grootvader. Om niet de volledige (regen)val af te wachten, spring ik op en gooi onze spullen in een openstaande tas. Hulp hoef ik niet te verwachten. Mokkend blijft mijn fonkelfee in het – steeds groenere – gras zitten. Als ik informeer of ze meekomt, weigert ze die vraag te beantwoorden. Op mijn waarom krijg ik terug dat mijn hoofd ‘het gesprek maar terug moet luisteren’.

Nu ben ik thuis. Heb haar hoofdschuddend achtergelaten. Exact zoals ze wilde. Tenminste, dat dacht ik. Het heeft de situatie geen goed gedaan. Integendeel. Ze zegt dat ik haar punt niet begrijp, nooit begrijp. En dat klopt.

Hoeveel houden is er nodig om genoeg te houden van?

Vertel het mij.

Knufsels,
Bas

_____________________________

Aan: baslovevoetbal@live.nl
Onderwerp: RE: Ik houd van je! Houd je van mij?

Lieve, stoere, maar bovenal mannelijke Bas,

Om iets van de schoonste der schepselen te begrijpen, moet je proberen verder te kijken dan haar verschijning en even pogen de weg naar haar hart te vinden.

De wandeling is hier en daar misschien wat onstuimig, maar de serieuze weerstand zal komen bij aankomst. Ze heeft namelijk haar hart bewaakt en de sleutel heel goed verstopt. En als jij hem dan niet vindt, voelt ze zich gekwetst omdat je niet eens de moeite hebt genomen te zoeken. Als jij hem wel vindt en de poorten opent, zoekt ze bevestiging dat jij haar geen pijn zult doen. Juist nu haar hart open en kwetsbaar is.

Als ze dan ook maar een beetje het gevoel heeft dat jij niet van haar houdt, denkt ze niet aan de o zo goede intenties. Jij had je gewoon beter moeten inleven. Ze vraagt zich dan hardop af waarom God deze gevoelloze gedrochten heeft gemaakt en droomt over een wereld met alleen vrouwen. Uit puur protest trekt ze haar lelijkste kleding aan. Dan kijkt ze een film over een zielig meisje met kanker en jankt onbedaarlijk de ogen uit haar kassen, terwijl ze heen en weer wiegend een kussen vasthoudt en chocola begroet als haar beste vriend.

Ze vraagt niet haar helemaal te begrijpen en zo, maar gewoon precies dat te zeggen wat ze nodig heeft, maar niet te veel, op het juiste moment, geen dubbele agenda’s en welgemeend. Snap je? Of chocola. Ook goed.

Liefs,
Eelkje

WhatsApp-iconEen WhatsAppje bij nieuwe schrijfsels?
Voeg 06-57835955 toe, stuur een willekeurig berichtje en blijf op de giga-hoogte!

Of volg Derks op Instagram / Twitter / Facebook. Of doneer

Vind jij ook leuk

7 comments

Das Berks maart 19, 2015 - 9:47 am

Eelkje, zo te zien zijn er genoeg vrouwen waar niet genoeg wordt gehouwuhh.

Reply
Frédérique Schep maart 18, 2015 - 7:13 am

Barry Molenaar

Reply
Elke Rödel maart 18, 2015 - 6:59 am

Johan ter Denge 😉

Reply
Leontine Boudewijn maart 18, 2015 - 6:25 am

Robert van den Top 😉

Reply
Daphne Hatzihristodulu maart 17, 2015 - 10:41 pm

Eelkje is een verstandige jongedame! 🙂

Reply
Das Berks maart 18, 2015 - 7:29 am

Puh!

Reply
Bobbie van Baal maart 17, 2015 - 9:13 pm

Keolani Tebbes

Reply

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy