(Fe)Mail 07: Zijn mannen met een relatie aantrekkelijker?

door Bas Derks

Bas en Eelkje zijn vrij identiek. Beiden op 30 juli jarig ook. Alleen is Bas een jongen en Eelkje een meisje. Daarover mailen ze elkaar. Hoe het mannenbrein werkt en denkt, tegenover dat van een vrouw. Het is niet volmaakt. Net als mannen en vrouwen niet volmaakt zijn. En toch duidelijk verschillen. Vinden zij. Bas en Eelkje. Die best lijken op elkaar.

Aan: eelk_horses_xx@hottertmail.com
Onderwerp: Relatie

Eminente Eelkje,

“Nu ik een relatie heb, liggen de andere vrouwen aan m’n voeten.” Hoe vaak ik deze zin niet gehoord heb. Klopt, heel vaak niet, maar veelvuldig ook wel. Het is een wijdverbreid begrip onder mijn mannelijke maatjes, dat je – wanneer relatie hebbende – een magneet bent voor andere vrouwen. Behalve voor je vriendin, want die lijkt, na het verkeringvragen, juist steeds minder van je gecharmeerd. Typisch het ‘groenere gras aan de overkant’-gevalletje.

Nu aan jou de vraag, Eelkvrouwtje, of er inderdaad een kern van waarheid in dit kampvuurfabel zit. Is de man, eenmaal bezet, een onbereikbare prooi en daarom begeerd? Of ligt het antwoord niet bij de vrouw, maar bij ons? Dat we normaliter wanhopig kwijlend damesdijen achterna hupsen. In de hoop ooit een sappig kusje te mogen ontvangen. En als we dan eenmaal een relatie hebben, die stupide bezigheden achterwege laten. Waardoor we wel die galante, zelfstandige godenzonen worden die jullie altijd al zochten.

Of beelden wij onszelf deze verhoogde attractiviteit al jaren borstkloppend en brullend in? Aangezien we bang zijn te worden afgeschreven, dus bevestiging zoeken, en die bevestiging vervolgens vinden in iedere vluchtige vrouwenblik. Vertel het mij, als ‘t u blieft.

Ikzelf behoor wel tot deze Tarzans. In een relatie voel ik mij plots vele malen aantrekkelijker voor de buitenwereld. Aangezien ik een moedersmooi meisje ‘mijn vriendinnetje’ mag noemen, boeit het vele malen minder wat het overige vrouwenvolk van mij vindt. Dit opgedane zelfvertrouwen straal ik uit, wat dan vervolgens weer bijdraagt aan mijn eigen aantrekkelijkheid. En dus indirect mijn zelfverzekerdheid weer opkrikt. Et cetera, et cetera.

Het is een soort vicieuze cirkel. Net als mijn verhaal, waar ik zelf niet uitkom en jij hopelijk verlossing kan bieden, jonkvrouwe Rommers.

Smachtend afwachtend op uw antwoord!

Vrijgezelle voetenkusjes,
(een blijkbaar) onzelfverzekerde en spuuglelijke Bas

___________________________

Aan: baslovevoetbal@live.nl
Onderwerp: RE: Haal je maar niets in je hoofd!

Dag woest aantrekkelijke Bas,

Bij het lezen van deze mail moest ik echt even goed nadenken of ik mannen in een relatie aantrekkelijker vind. In een sneltreinvaart ga ik al mijn crushes even langs (niet in levende lijve natuurlijk), en kom ik tot de conclusie dat ik de mannen die ik moeilijk kon krijgen het liefste wilde! En of dat nu was omdat ze way out of my leaque waren, of omdat ze een vriendinnetje aan hun arm hadden hangen, dat weet ik niet zo goed. Maar iets in mij vind het super uitdagend om een hartje te overwinnen dat eigenlijk nog veel te ver verstopt is.

Om deze rubriek niet al te oppervlakkig te laten zijn heb ik een poging gedaan tot wat wetenschappelijke diepgang. Via mijn steun en toeverlaat Google ben ik er achter gekomen dat heel veel vrouwen vallen op bezette mannen. Omdat het idee van een onmogelijke relatie rede geeft tot oneindige fantasieën.

Daarnaast denk ik dat als een man een hele mooie vriendin heeft dat we dan hem dan aantrekkelijker vinden. Het idee dat hij haar zou verlaten voor ons, geeft een soort victorie gevoel. Tijdens mijn empirisch onderzoek ben ook bij mijn vriendinnen te rade gegaan, en heb hen door middel van super betrouwbare onderzoeksmethoden gevraagd waarom zij mannen die een relatie hebben aantrekkelijker vinden. En het eenduidige antwoord luidde als volgt: het is een concurrentiestrijd tussen de vrouwen, en daarbij is niet per se de man aantrekkelijker geworden maar alleen ‘het moeite doen’ is al leuk

Mannen worden dus al van oudsher als de jagers gezien, maar wij vrouwen houden ook wel van een stukje vlees waar we wat extra moeite voor moeten doen, om maar even heel denigrerend over het mannenlichaam te doen. Dus voel je alsjeblieft niet al te veel gevleid, want je weet het: bezit van de zaak is het einde van het vermaak.

Dag popje!

Liefs,
Eelk

 

WhatsApp-iconWhatsAppje bij nieuwe schrijfsels?
Voeg 06-57835955 toe, stuur een willekeurig berichtje en blijf op de giga-hoogte!

Vind jij ook leuk

2 comments

Marrit Woudwijk april 8, 2015 - 9:29 am

Omar Laurijsen

Reply
Sander Vos april 8, 2015 - 7:24 am

Jeffrey Schipper hahaha

Reply

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy