(Fe)Mail 08: Hoe fantaseren mannen over vrouwen?

door Bas Derks

Bas en Eelkje zijn vrij identiek. Beiden op 30 juli jarig ook. Alleen is Bas een jongen en Eelkje een meisje. Daarover mailen ze elkaar. Hoe het mannenbrein werkt en denkt, tegenover dat van een vrouw. Het is niet volmaakt. Net als mannen en vrouwen niet volmaakt zijn. En toch duidelijk verschillen. Vinden zij. Bas en Eelkje. Die best lijken op elkaar.

Aan: baslovevoetbal@live.nl
Onderwerp: Fantasietjes

Fantastisch Basje,

Mijn wang plakt tegen het veelvuldig aangeraakte raam, en terwijl de bacteriën net mijn kaak bekruipen zoeven een paar koeien en groen landschap aan mij voorbij. Mijn hand houdt een telefoon vast, waar een onbegonnen berichtje op me wacht. Een conducteur komt net te lawaaierig binnen, naast me eet iemand veel te ranzig frietjes en een vierzits verderop legt iemand heel luidruchtig uit dat we ons in een stiltecoupé bevinden. Normaal gesproken een tafereel wat me geweldig zou vermaken of uitzonderlijk zou irriteren, maar nu nauwelijks. Deze plek is op dit moment slechts een opslagplaats voor mijn lichaam.

Mijn geest rent zo hard als ze kan de trein uit. Of vliegen, ik denk dat geesten ook vliegen. Terug naar de plek waar ze hem voor het laatst achterliet. Ze komt hem daar tegen. Precies zoals ‘ie was. Jemig, die vlinders. Ze pakt zijn hand en huppelt als een licht veertje. Halverwege stopt hij even onverwachts en gaat voor haar staan. Thuis drinken ze wat. Misschien wel een wijntje, maar als dat niet in huis is, maakt dat ook niet uit. Ze praten samen over dingen en zo. Hij doet die gast na die ze allebei zo gek vinden, zij lacht er veel te hard om. ‘’Kom, je haar zit heel gek.’’ Overdreven moederlijk fatsoeneert ze zijn kapsel. Hij grinnikt.

‘’Joehoeee!’’ Een hand met een opgezwollen ringvinger door een te strakke trouwring zwaait voor mijn ogen en dwingt mijn geest terug in m’n lichaam te komen. ‘’ Vervoersbewijs??’’ De man spreekt door zijn ongeduld enkel nog in zinnen van één woord. Glazig kijk ik hem aan, accepteer het feit dat hij mij op zijn minst zwakzinnig vindt en geef mijn kaartje. Terwijl de conducteur goedkeurend gromt, valt mijn oog op m’n telefoon. Het berichtje is nog leeg maar de ontvanger is al wel ingevuld. Gauw sluit ik het af, waarschijnlijk weet hij niet eens wie ik ben.

Lieve Bas, dit is een fragmentje hoe mijn geest er soms vandoor gaat met de realiteit. Ze fantaseert dan over de man die ze zo ongelofelijk leuk vindt, maar die haar niet eens kent of niet bij haar is. In mijn geval is dat helemaal niet bijzonder en denk ik juist aan hele simpele bijna truttige dingen, bovendien is het ook niet echt seksueel getint. Ik weet niet of alle vrouwen zo zedelijk zijn in hun fantasieën, maar ik ben vooral benieuwd naar hoe dat met mannen zit. Als jij fantaseert over het meisje waar je kriebeltjes van krijgt, hoe ziet dat er uit? (Smerige details mag je achterwege laten;))

Liefs,
Eelk

___________________________

Aan: eelk_horses_xx@hottertmail.com
Onderwerp: RE: Fantasietjes

Liefdesfeestbeestje Eelkje,

Zolang een vrouw bij mij iets anders dan vlinders opwekt, probeer ik mijn fantasie direct te stoppen. Uit zelfbescherming. Dus laat ik over deze nudismewaanbeelden inderdaad niet beginnen, anders gebeurt het alsnog. Maar wanneer ik verliefd ben, grutjes, dat is een compleet ander verhaal. Mijn mond stopt niet met ratelen over haar, mijn hoofd bedenkt constant hoe ik deze dame het best kan veroveren en mijn vingers herschrijven elk berichtje tot het in de puntjes verzendwaardig is.

Ja, je vraagt hoe ik over haar fantaseer. Dus niet hoe ik over haar praat. Of wat ik voor haar doe. Puur wat er in mijn hoofd afspeelt als er een dergelijk vlinderfabrikantje doorheen fladdert. Maar Eelkje, dat is vragen naar het onmogelijke. Fantaseren over mijn levensliefde hangt namelijk linea recta samen met actie: des te sneller de gefantaseerde liefde werkelijkheid wordt, des te beter. Anders is haar hart al weggekaapt, voordat je de kamer in haar boezem hebt geopend. En dat wil je, als stapelverliefd ventje, koste wat het kost voorkomen.

Maar goed, er zijn altijd momenten wanneer je even geen actie richting je ‘aanstaande’ kan ondernemen. Dat je een keer moet wachten op haar bericht. Of dat je de dame in kwestie zelf laat smachten naar jouw (voorlopig uitblijvende) woorden. Op zulke ogenblikken denkt dit mannenhoofd na over de gezamenlijke toekomst. Hoe ik haar kan verrassen met een bedontbijtje, heidepicknick of dagje Disneyland. Malen, malen, malen. Totdat ik het exacte pad heb uitgestippeld richting wederzijdse verliefdheid en haar kan kronen tot koningin van mijn hart.

O wauw, ik verlies mezelf nu al in een gloeiendhete woordenbrij. Ondanks dat ik momenteel niet eens verliefd ben, roept erover nadenken alvast dartelende gevoelens op. Eigenlijk ben ik, mevrouw Rommers, een zwakkeling als het aankomt op liefde. Ik word niet snel verliefd, maar wanneer dat wel gebeurt, is het plotsklaps en onhoudbaar. Verlies ik huid, hart en haar aan vlinders die nooit rupsen zijn geweest. Praat en straal honderduit. En dat gaat, als de liefde beantwoord wordt, maandenlang zo voort.

Van binnenskamers fantaseren komt dus weinig terecht, want iedere doorsnee conducteur in iedere doorsnee treinwagon zal – wanneer hij mij ziet zitten – direct de volgende vraag stellen:
“Gij zijt verliefd hè, jochie?”

Kus,
Bas

Volg Derks op Instagram / Facebook / YouTube. Of doneer.

WhatsApp-iconEen WhatsAppje bij nieuwe schrijfsels?
Voeg 06-57835955 toe, stuur een berichtje en blijf op de giga-hoogte!

Vind jij ook leuk

30 comments

J.r. Van Beek januari 20, 2016 - 7:52 am

Anne Sophie dit is echt geniaal

Reply
Anne Sophie de Deugd januari 20, 2016 - 8:26 am

Wat precies? Dat stukje, de link of een appje?

Reply
J.r. Van Beek januari 20, 2016 - 8:27 am

Het verhaal

Reply
J.r. Van Beek januari 20, 2016 - 8:27 am

De link dus

Reply
Anne Sophie de Deugd januari 20, 2016 - 8:28 am

Okee..

Reply
Arianne Koutstaal januari 19, 2016 - 8:10 pm

Sweet 🙂

Reply
Kautar Chaara januari 19, 2016 - 7:55 pm

Zo, hee. Leuk!

Reply
Bas Derks januari 20, 2016 - 5:34 pm

🙂

Reply
(Fe)Mail 09: Hoe gaan vrouwen om met zomergeile mannen? juni 30, 2015 - 4:23 pm

[…] ‘Alle mannen’, pff. Ik durf niet eens langer dan twee seconden een dame aan te kijken (fantasieën indammen, jwz), laat staan naar eentje te fluiten. Tegelijk is de zomer ook voor mij een catwalk van […]

Reply
(Fe)Mail 09: Wat vinden vrouwen van mannelijke zomerlusten? juni 30, 2015 - 3:48 pm

[…] ‘Alle mannen’, pff. Ik durf niet eens langer dan twee seconden een dame aan te kijken (fantasieën indammen, jwz), laat staan naar eentje te fluiten. Tegelijk is de zomer ook voor mij een catwalk van […]

Reply
Evelien juni 28, 2015 - 9:58 pm

Leuk om te lezen, zeker met deze woordkeuze! Haha

Reply
Bert Prins juni 24, 2015 - 10:13 am

Derk Van de Steeg

Reply
Derk Van de Steeg juni 24, 2015 - 2:42 pm

Hahaha dichterbij de waarheid dan ik ga toegeven…

Reply
Janine Kattenbroek juni 23, 2015 - 9:23 pm

Willemieke Boonzaaijer haha

Reply
Iris Muller juni 23, 2015 - 8:41 pm

Fijn in het kwadraat!

Reply
Nina Sjoer juni 23, 2015 - 7:59 pm

Haha laatste zin, koning!

Reply
Bas Derks juni 23, 2015 - 8:34 pm

Koningin van het hart!

Reply
Nina Sjoer juni 23, 2015 - 8:37 pm

Misschien moet je verliefd op mij worden!

Reply
Bas Derks juni 23, 2015 - 9:06 pm

Eelkje bewaart m’n kloppende bestaansorgaan. Ik leg hem altijd in verkeerde handen. Vanaf nu bepaalt zij 🙂

Reply
Marloes Peters juni 23, 2015 - 7:59 pm

Haha te leuk dit 😉

Reply
Bas Derks juni 23, 2015 - 7:21 pm

😀

Reply
Suzanne Boelema juni 23, 2015 - 6:43 pm

Mathilde Kooij Deze mensen zijn echt fantastisch. Lees ^^

Reply
Mathilde Kooij juni 23, 2015 - 6:57 pm

Heeeeerlijk

Reply
Mathilde Kooij juni 23, 2015 - 7:31 pm

Gewoon enorm leuke mensen haha dat ze dit schrijven hier kan je niet anders dan van genieten 😉

Reply
Bas Derks juni 23, 2015 - 7:35 pm

Nou, Eelkje, ge hoort het. Hebben jullie de rest ook al gelezen? http://www.ditisderks.nl/categorie/schrijf/femail

Reply
Suzanne Boelema juni 23, 2015 - 7:36 pm

Duh 🙂

Reply
Mathilde Kooij juni 23, 2015 - 7:37 pm

Absoluut

Reply
Ireen van Steenkiste juni 23, 2015 - 6:38 pm

love it!

Reply
Emmie Overbeek juni 23, 2015 - 6:04 pm

Silke Ravesloot ER IS ER WEER EEN.

Reply
Silke Ravesloot juni 23, 2015 - 6:35 pm

Ik kreeg al een appje

Reply

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy