(Fe)Mail 09: Hoe gaan vrouwen om met zomergeile mannen?

door Bas Derks

Bas en Eelkje zijn vrij identiek. Beiden op 30 juli jarig ook. Alleen is Bas een jongen en Eelkje een meisje. Daarover mailen ze elkaar. Hoe het mannenbrein werkt en denkt, tegenover dat van een vrouw. Het is niet volmaakt.Net als mannen en vrouwen niet volmaakt zijn. En toch duidelijk verschillen. Vinden zij. Bas en Eelkje. Die best lijken op elkaar.

Aan: eelk_horses_xx@hottertmail.com
Onderwerp: Hitsige hitte

Geblondeerde Eelks,

Een dame met een strak zomeroutfitje loopt voor mij uit. Over het perron. Toegegeven, ze ziet er prachtig uit. En ik ben niet de enige die dat vindt: het wiegen van haar heupen wordt nauwkeurig gevolgd door tientallen mannenogen. Sommigen gaan verder dan koekeloeren en laten een kort fluitje tussen hun tanden ontsnappen. Iemand tikt zijn vriend aan en wijst goedkeurend, waarop de vriend een hap-beweging maakt.

Mijn voormalige vriendin had het er wel eens over. Over mannen die haar bekeken en nafloten. Vooral wanneer ze zomers solo voortbewoog. Ik geloofde haar niet. Mij overkwam het immers nooit en ik merkte er ook niets van wanneer we samen in de openbaarheid verbleven. Toch vond zij het verschrikkelijk, die denigrerende heerschappen. “De zomer is het ergst, dan veranderen alle mannen in opgewonden stieren en maakt het niet uit of je een rode lap of jurkje draagt.”

Ik vond het overdreven. ‘Alle mannen’, pff. Ik durf niet eens langer dan twee seconden een dame aan te kijken (fantasieën indammen, jwz), laat staan naar eentje te fluiten. Tegelijk is de zomer ook voor mij een catwalk van beeldschoonheid. De slobbertruien, dikke jassen en wintervachtjes zijn opgeborgen. Vervangen voor bikini’s, topjes en gebronsde huidjes. Op dagen dat de zon zich van haar beste kant laat zien, is de vrouwenwereld een oogstrelend parade-paradijsje. Blijkbaar tot ongenoegen van de vrouw zelf.

Vandaar mijn vraag, Eelks. Hoe ga jij om met hitsige mannetjes? Mannen die jou – wanneer je solo de wereld bereist – van gefluit, geroep en ge-pssst voorzien. En voor de duidelijkheid: is dit (lees: aandacht) niet wat de vrouw wil, wanneer ze zich in een luchtig zomeroutfitje hijst? Ergens lijkt het me namelijk ook fijn om begeerlijk te worden aangestaard. Een boost voor het zelfvertrouwen.

Oké, ik ga nu vlug plaatsnemen tegenover de eerder beschreven perronparel. Knipogen en zoengeluidjes maken. Vragen om haar Ping. Je kent het wel. Hoor graag van u, penvriendinneke!

Lebbers,
Bas

___________________________

Aan: baslovevoetbal@live.nl
Onderwerp: RE: Hitsige hitte

Dromerige Derks,

Mijn wekker gaat. Een paar olijke zonnestraaltjes pesten mijn zojuist geopende ogen. De klamme deken plakt aan mijn lichaam. Ik strompel mijn bed uit richting mijn kleding kast en mijn hand grijpt richting een jurkje. Ik hijs het weinig bedekkende kledingstuk over mijn warme lichaam. Het is te bloedverziekend heet om make-up te dragen, dus ik stap met een grote zonnebril de deur uit.

Een zwoel windje doet mijn blonde haren zwieren van zomergeluk. Ik voel me mooi. Bijna huppelend loop ik over straat. Ik geloof dat ik I’m Walking On Sunshine fluit. Ik zwaai naar de bakker en geef de dakloze wat kleingeld. Terwijl ik over de stoep paradeer voel ik de glurende mannenogen. Schaamteloos volgen ze mij, totdat ik hun gezichtsveld uitdartel.

Het is ook niet heel vreemd dat ze zich vergapen aan mijn lijfje. Niet omdat ik nu zo’n goddelijke verschijning ben, maar omdat de zomer iets doet met de hormoonkliertjes van ons geliefde mannenmensjes. Zonlicht kietelt eigenlijk de testikeltjes (en ja, ik gebruik een verkleinwoord omdat ik het spannend vind testikels te zeggen. Niet om de boel te kleineren) waardoor vrouwelijke schoon in de zomer nog aantrekkelijker wordt. En dat vrouwen dan minder aan hebben is een hele voordelige bijkomstigheid.

Je vroeg alleen niet om een theoretische verklaring, maar om een uitleg hoe ik dat ervaar als vrouw. Ergens is het supervleiend dat ze de moeite nemen om hun werkzaamheden te staken om mij te bekijken. Dat ik de bevestiging krijg dat mijn lichaam nog de moeite waard is om te checken. Maar aan de andere kant voel ik mij er ook wel een beetje ongemakkelijk bij. Dat ik gewaardeerd wordt om m’n lichaam en niet om wat ik zeg of wat ik kan.

Daarom zou ik naar een serieuze gelegenheid – waar het van belang is dat men mij serieus neemt om wat ik kan en doe – me nooit verleidelijk kleden, sterke parfum of heftige make-up dragen. Ik zou het namelijk stom vinden als dat invloed zou hebben op mijn prestatie. Echter, tijdens een tochtje naar de supermarkt, mag er zo nu en dan best gefloten worden. Vrouwen die zeggen dat ze dat vervelend vinden, daar geloof ik niks van. Het is namelijk best goed voor ons zelfvertrouwen. Kunnen we nog meer stralen en jij nog meer genieten.

Knipoogje,
Eelkje

WhatsApp-iconEen WhatsAppje bij nieuwe schrijfsels?
Voeg 06-57835955 toe, stuur een willekeurig berichtje en blijf op de giga-hoogte!

Of volg Derks op Instagram / Twitter / Facebook. Of doneer

Vind jij ook leuk

4 comments

Bianca Schrijft juli 1, 2015 - 8:58 pm

vragen om der ping? woehahahahaha

Reply
Bas Derks juli 1, 2015 - 9:16 pm

Zo gaat dat!

Reply
Bianca Schrijft juli 2, 2015 - 5:38 am

zooooo 2009 😛

Reply
Marinthe juli 1, 2015 - 9:32 am

Als je iedere dag vier keer wordt nagefloten en naar wordt uitgenodigd om beschuitjes te eten is op gegeven moment de lol er wel degelijk vanaf hoor Eelkje. En die pizza en Netflix valt ook steeds vies tegen. Soms wil je gewoon in die bloedhete zon met je wapperjurkje rond kunnen paraderen zonder dat bouwvakkers zich genoodzaakt voelen hun werk uit beleefdheid wéér neer te leggen. Lijkt mij ook maar vermoeiend: “Schat, heb je lekker gewerkt vandaag?” “Amper, er kwamen de héle tijd allemaal dames langs die we moesten toefluiten en complimenteren. Ik had niet eens tíjd om op mijn bouwvakkersspleet te oefenen”.

Reply

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy