(Fe)Mail 11: Waar kopen vrouwen hun kaas?

door Bas Derks

Bas en Eelkje zijn vrij identiek. Beiden op 30 juli jarig ook. Alleen is Bas een jongen en Eelkje een meisje. Daarover mailen ze elkaar. Hoe het mannenbrein werkt en denkt, tegenover dat van een vrouw. Het is niet volmaakt. Net als mannen en vrouwen niet volmaakt zijn. En toch duidelijk verschillen. Vinden zij. Bas en Eelkje. Die best lijken op elkaar.

Aan: eelk_horses_xx@hottertmail.com
Onderwerp: Kaasteel

Tasjes van de Sting, Primark, Zara en Berschka bepalen mijn straatbeeld. Honderden prinsesjes (en prinsjes) paraderen trots met hun vers aangeschafte kledingstukken. Iedereen mag weten waar die vandaan komen. En hoeveel het er zijn. Ditzelfde geldt voor de etentjes bij chique restaurants of de McDonald’s. In grote, gefilterde getalen flitsen ze langs mijn netvlies. Net als de verschillende feestjes, vakanties en meningen over de wereld (die ze runnen, die girls).

Alles maakt ze wereldkundig. Waar ze dineert, met wie ze is (iets met herders), wat ze vindt en waarvoor ze leeft (“They’re the best, luvvv”). Er is niets dat ik niet weet van de vrouw. Behalve één ding. Wat nooit wordt gedeeld, maar wel door vrouwenhanden gestrooid, gesneden en geschaafd. Of over een pizza gedrapeerd. Het liefst in vier soorten. Kaas! Alom gegeten en gewaardeerd. Toch is dit gele goud praktisch onzichtbaar in Facebookposts, foodblogs of filterfoto’s.

Vertel mij, Eelks, alsjeblieft hoe dit komt. Maakt kaas soms de foto’s van al die verleidelijke vrouwenlachjes (say cheese)? Of sust kaas jullie – na het removen van de buitenwereld – in slaap met een verhaaltje over hoe prachtig je bent? Of is kaas er gewoon altijd en overal, ook wanneer de rest (lees: ijs, aardbeien en chocolade) er de brui (de brie!) aan geeft? En wil je deze gevoelige informatie daarom liever niet delen, omdat dit tot de laatste geheimen van je koninkrijkje behoort? Want als dat zo is, dan heb ik gewoon Parmezaanse pech.

Helaas pin… (nee, deze maakt die nieeeeet)

Zuivelzoentjes,
Bas

_________________________

Aan: baslovevoetbal@live.nl
Onderwerp: RE: Kaasteel

Bas,

Zelfs met de grootste liefde zal ik dit diepste geheim niet prijsgeven. Sorry, volgende week beter.

Joeeee,
Eelkje

PS: Weet jij een nog betere vraag voor (Fe)Mail? Eentje die we binnenkort kunnen beantwoorden? Zet hem dan hieronder, mail naar mail@ditisderks.nl of bericht 06-57835955 (sorry knullen, dit nr. is van Bas).

WhatsApp-iconEen WhatsAppje bij nieuwe schrijfsels?
Voeg 06-57835955 toe, stuur een willekeurig berichtje en blijf op de giga-hoogte!

Vind jij ook leuk

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy