Blijf binnen en blijf lief

door Bas Derks

Blijf binnen. Ga dansen. Geef twintig mensen een compliment via WhatsApp. Verwarm Ice Tea en kijk of het naar thee smaakt. Maak plannen voor 2021. Kijk iets anders dan het nieuws. Ga videobellen en houd een foto van iemand anders voor de lens (spoiler: hilarisch). Stuur kaartjes via internet. Geef de pakketbezorger een fooi. Maak eten voor je buren. Reageer op oude foto’s. Houd thuisdisco’s in je uppie of met quarantaine-maatjes. Tongzoen (en desinfecteer) de spiegel.

Blijf binnen. Ga naar buiten. Eventjes. Voor boodschappen. Voor je werk. Voor je mentale gezond. Voor de zon. Houd afstand. Kus een kikker (mag dat wel?) en kijk of ‘ie in een prins of prinses verandert. Volg het advies van RIVM op (ook ik ben – net als 99% van de anderen – geen virusdeskundige). Doe binnen de grenzen van dat advies wat goed voelt.

Blijf binnen. Onthoud dat niemand heilig is. Dat niemand exact het goede doet. Dat iedereen er het beste van probeert te maken. Onthoud dat we het samen doen. Dat er mensen alleen zijn. Dat sommige mensen op afstand een beetje extra aandacht van je nodig hebben. Onthoud ook dat jij er bent. En mag zijn. Dat chagrijn een logische emotie is. Dat ondanks alle vergelijkingen met wereldoorlogen en dat we ons niet moeten aanstellen, jij ook bang en boos mag zijn. Of nuchter. Iedereen is en reageert anders.

Blijf binnen. Blijf lief. Voor elkaar. Voor andere meningen. Voor mensen. Voor het leven. Blijf genieten. Van elkaar. Van andere meningen. Van mensen. Van het leven.

Blijf binnen. Ga dansen.

Lees nu: Het is even niet anders, ik ben ongelukkig.

Vind jij ook leuk

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy