Ikje: “Daar is die slome ezelzeiker”

door Bas Derks

Met de minuut wordt ze onrustiger. Ze staat op, loopt rond en gaat weer zitten. Haar vloeken klinkt Pools. Haar uiterlijk ook. Heb daarom niet het lef haar te vragen wat er gaande is. Mijn Engels is niet best en de hare waarschijnlijk ook niet. Ik besluit om het maar te laten. De rest van de coupé denkt er net zo over. Of heeft haar niet eens opgemerkt.

Naast de dame staat een koffer. En deze trein gaat naar Schiphol. Ze mist een vliegtuig! Of is daar in ieder geval doodsbenauwd voor. Ik kijk op de klok. Hmm, twee minuten achter op schema. Daar mis je geen vliegtuig van. En als ze al een trein te laat heeft, gaat die niet sneller van haar ijsberen. Hoogstens als je achteraan in de trein instapt en je dan een weg naar voren baant. Kom je dichterbij de eindbestemming dan de andere reizigers doen. Maar dat slaat nergens op. Bovendien blijft ze zitten. En niet eens bij de treindeuren.

Terwijl ik ontelbare scenario’s bedenk (ze wordt achtervolgd of doet mee aan een loterijrace), gaat haar telefoon af. Met een chagrijnige zwier brengt ze het ding naar haar mond:
“Hé Maaike, ik bel je zo terug, moet al een uur ontzettend nodig pissen, maar die %&#$@-wc is constant bezet.”

P.S. De toiletbezetter verliet net voor het eindstation zijn veilige haven. “Daar is die hoor, de slome ezelzeiker” was vast het laatste wat hij verwachtte naar zijn hoofd te krijgen.

 

Een WhatsAppje bij de nieuwste creaties?
Voeg 06-57835955 toe, stuur een willekeurig berichtje en blijf op de giga-hoogte!

Vind jij ook leuk

1 Reageer

Marloes Peters juni 1, 2015 - 6:40 pm

Haha te grappig 😉

Reply

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy