wat een saai verhaal vertel jij ditisderks

Ikje: “Sorry, je vertelt gewoon een saai verhaal”

door Bas Derks

“Ja, en Mireille gaat trouwen met Tim. Echt in een heel groot kasteel. Bizar joh, ik ben nog nooit in een kasteel geweest, lijkt me zo eng. Van die geesten. Geloof jij in geesten? Ik meestal niet, maar soms wel. Dat je dan denkt: er is vast meer dan mensen. En dieren trouwens ook. En leven planten eigenlijk? Ik heb er pas twee dood laten gaan. Te weinig water. Echt zielig. Ik zag pas een documentaire over dat we nog een keer een wereldoorlog gaan voeren om water. Kan je je het voorstellen? Ik vind bier lekkerder overigens, had me een kater zaterdag. Echt hef-tig. Gaat met die bruiloft van Tim en Mireille ook wat worden…”

Ik ben per ongeluk tegenover een vaag bekende in de trein geploft (had haar van achter niet herkend en daarna is het moeilijk weggaan). Als een waterval ratelt ze de meest gekke combinaties van onderwerpen aan elkaar. Ik houd het nauwelijks bij en vind het eerlijk gezegd ook niet echt interessant. Helaas – en dit kunnen mijn vrienden en collega’s hardop bevestigen – ben ik op dit soort moment uiterst slecht in het verbergen van mijn innerlijke emoties en veel te eerlijk. Ik houd niet van toneelstukjes, maar af en toe zou dat wel handig zijn, want nu produceer ik een onbedaarlijke gaap met wegdraaiende ogen. De waterval tegenover mij droogt per direct op en kijkt me vragend en verongelijkt aan. Voordat ik het weet, floept er uit mijn mond: “Ja, sorry, ik vind het echt een pittig saai verhaal.”

Ze knikt droogjes en antwoordt, geheel terecht: “Net of jij zulke opwindende verhalen schrijft.” Hahahaha, ik heb het in de trein niet gezegd (dat waren nog een paar ongemakkelijk zwijgende minuten tot het station), maar bij deze, in de hoop dat je dit saaie verhaal nog wel wil lezen: dankjewel, mevrouw, dit verdiende ik.

Nu weet ik waar het woord ‘touché’ voor uitgevonden is.

Lees nu: Conductreurig

Fotograaf: Joylé Photography.

Vind je dit leuk en wil je Derks steunen? Koop dan één van de poëzieposters in de Hebshop! Bedankjewel. Liefduhh

Volg Derks op Instagram. Snapchat: ditisderks. Of Spotify. Of doneer.

App 06-57835955 en blijf op de giga-hoogte!

Vind jij ook leuk

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy