Ik haat mensen die niet willen groeten

door Bas Derks

Als gevolg van de zandstorm zitten Ruben ik drie dagen lang vast in een all inclusive resort. Met allemaal mensen die je overal (zwembad, diner, strand) tegenkomt. Fransen, Engelsen en één Nederlandse. Die laatste vertikt het om ook maar één woord Nederlands met ons te spreken. Of überhaupt een zin te wisselen. Geen groet, knikje, niets. Ruub en ik hebben geen idee wat we fout gedaan hebben. “Ze zal de lage landen wel ontvlucht zijn, omdat ze alle Nederlanders haat” was onze conclusie.

Ik kan me echt kapot ergeren aan zulke mensen. Mensen die zich te goed voelen voor een normaal gesprek of groet. Deze vrouw hoeft van mij dan ook geen glimlachje meer te verwachten. Ze mag mooi wegwaaien met die zandstorm. Naar een plek waar niemand – in welke taal dan ook – met haar wil communiceren. Ga heen met je arrogante kanis. Toedeledooksels!

Na drie dagen mogen we eindelijk van het resort af. De Nederlandse vrouw, die in mijn hoofd ondertussen is getransformeerd tot gehate giga-tiranne, staat eveneens op het punt van vertrekken. “Gelukkig, dan zien we die ook voor de laatste keer” gniffel ik. Ruben antwoordt: “Wacht!” Tot mijn verbazing loopt hij rechtstreeks op haar af. Met een glimlach nota bene. Waarom zou je haar aandacht geven?! Dat verdient ze niet. En al helemaal geen lach.

“Ik wilde u een goede reis wensen”, zegt Ruben als hij vlakbij haar staat.

Helemaal geschrokken van deze liefdadigheid hoor ik haar voor het eerst Nederlands spreken: “Uh, dankjewel!” Triomfantelijk kijkt Ruben mij aan. Tegen alle menselijke natuur in houdt hij de eer aan zichzelf. En breekt hij met het tegenovergestelde van wat je verwacht door haar (en mijn) kilte heen.

Liefde koelt af wat haat heeft verhit.

Lees nu: Goedemorgen is een groet of liefdesverklaring

Volg Derks op Instagram. Snapchat: ditisderks. Of Spotify. Of doneer.

App 06-57835955 en blijf op de giga-hoogte!

Vind jij ook leuk

11 comments

Wanda Zandbergen april 25, 2017 - 3:48 pm

Ik ben als kindje al getraumatiseerd…Ik liep als kindje een keer in zuid-nederland (Lees: Zwolle, zeer zuidelijk voor een friesbloed) En was zwaar beledigd dat mensen je alleen maar raar aankijken als je vriendelijk lacht en goedemorgen zegt!

Reply
Jaap Bolt april 25, 2017 - 11:28 am

Ik snap het, maar van de andere kant: hoe kan je nou iemand haten omdat ze niet met je wil praten? Misschien heeft ze net wat ergs meegemaakt.

Reply
Bas Derks april 25, 2017 - 11:58 am

Ze praatte wel terug, maar alleen in het Engelsss

Reply
Jaap Bolt april 25, 2017 - 12:08 pm

Nou wordt het helemaal geestig!

Reply
Ine-Maartje april 17, 2017 - 3:29 pm

Jajoh, ik herken dat wel, dat ik het dan juist zou vertikken om haar te begroeten, of dat ik sarcastisch er uit flap 🙂 Vet gaaf van die Ruben. 🙂

Reply
Annemarie van den Brink april 14, 2017 - 7:44 am

Henk-Jan van den Brink

Reply
Sarah Van Vliet april 13, 2017 - 8:52 pm

FlorisKoelink Weer top. Wordt een beetje eentoning

Reply
Bas Derks april 14, 2017 - 11:51 am

Hahaha jullie <3

Reply
Floris Koelink april 14, 2017 - 11:56 am

Ja dat boven mensen hun gedag kunnen staan Pff, negeren is makkelijker 😜
Maar Saar we moeten uitkijken, straks reageren we te vaak en gaat hij ons herkennen, zulke dingen moeten we natuurlijk niet hebben…..

Reply
Sarah Van Vliet april 14, 2017 - 12:48 pm

Nee joh, fan voor het leven

Reply
Gerdien Schra april 13, 2017 - 7:54 pm

Dat was dan vast mijn buurvrouw ^_^ ^_^ ☺

Reply

Laat een comment achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koeken. Is dat goed? Ja hoor Meer lezen

Privacy & Cookies Policy