Rot op met je mobieltje tijdens een concert

Bas Derks Ikjes, Schrijf 28 Comments

Ik heb een bloedhekel aan mensen die het concert via hun mobiel beleven. Oké, een kort filmpje schieten voor de buitenwereld of als herinnering is prima. Ben de kwaadste niet en doe het zelf ook. Maar een heel freakin’ concert dat ding in de lucht wordt me toch iets te veel. Vooral als het vlak voor mijn gezicht gebeurt. Als ik het concert via een beeldscherm wil zien, had ik wel een tv-opname bekeken, meneer of mevrouw vergalbak.

Helaas zijn mijn vingers directer dan mijn mond en houd ik vaak uit goed fatsoen mijn kaken op elkaar. Bang dat ik ruzie krijg of het irritante gedrag zich vermenigvuldigt (heb al verschillende beuken en middelvingers gekregen bij eerdere pogingen tot een nette reprimande). Toch bleef deze man maar filmen, minuut na minuut, nummer na nummer. Helderheid voluit en zijn handen zo hoog mogelijk. OKÉ, NU BEN IK HET ZAT. Met een ferme tik sla ik op zijn schouders. “Wat dachten we, stoppen we dat ding nog weg of moet ik je helpen?!”, brul ik furieus, terwijl ik naar zijn mobiel wijs en ‘m bijna uit zijn handen sla.

“Oh sorry, dat was niet mijn bedoeling”, is zijn antwoord. “Ik film voor mijn vrouw, die had hier dolgraag bij willen zijn, maar ligt doodziek thuis. Kanker…”

Mijn woede smelt als sneeuw voor de zon en zet zich razendsnel om in tomatenwangenschaamte. Ondanks het begrip van de man (die snel ergens anders gaat staan en mij te midden van een starend en stilzwijgend publiek achterlaat) had ik het concert op dat moment liever willen ruilen voor een tv-opname.

Lees nu: Het geluid van de liefde

Vind je dit leuk en wil je Derks steunen? Koop dan één van de poëzieposters in de Hebshop! Bedankjewel. Liefduhh

Volg Derks op Instagram. Snapchat: ditisderks. Of Spotify. Of doneer.

App 06-57835955 en blijf op de giga-hoogte!

Comments 28

  1. Pingback: Verslaafd: ik kan niet alleen zijn zonder mobiel of smartphone

  2. Oef ja… ieder zijn verhaal…. zo makkelijk om vanaf te buitenkant te (ver)oordelen.
    En ik begrijp je boodschap wel. Inderdaad irritant, en als het er nou één was…. maar iedereen wil zijn eigen unieke filmpje. Dan ben je er tenslotte pas écht geweest… toch?!
    Dank voor je openheid. There’s more than meets the eye.

  3. Dat er ergernis is om het continue filmen staat los van dit geval dat die man filmde voor zijn doodzieke vrouw… de ergernis blijft, al is er in dit geval ook sympathie. ( Hmm, rare zin maar ik snap mijzelf 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.